Máte rádi světelné meče? Pak se vám bude líbit česká hra Beat Saber. Aspiruje na globální hit

Na trh her pro virtuální realitu v květnu vstupuje nový titul Beat Saber. Autoři Ján Ilavský a Vladimír Hrinčár z pražské Hyperbolic Magnetism už mají na kontě ocenění Apple Design Award 2016 za mobilní hru Chameleon Run (iOS, Android, Windows Phone) a s novým projektem své ambice ještě vystupňovali. Z Beat Saber chtějí udělat světově nejprodávanější VR hru roku 2018.

Novinka, ke které složil deset hudebních skladeb Jaroslav Beck, vyšla na platformách Steam a Oculus store v úterý po dvou letech přípravy. Beat Saber sází na popularitu světelných mečů ze Star Wars, kterými hráč odráží nejrůznější předměty v pohybu.

„Zapojením několika smyslů najednou a kombinací krásného herního vizuálu se skvělou hudbou se člověk do virtuálního prostředí vnoří naplno a uvědomí si sílu této technologie,“ říká Martin Kotek, prezident Asociace virtuální a rozšířené reality. Ta pořádá tematicky zaměřený festival Czech VR fest 2018 od 10. do 12. května, kde si návštěvníci mohou hru vyzkoušet. Mediálním partnerem akce je E15.

Preview hry Beat Saber:

Steam nezveřejňuje výsledky o prodejích jednotlivých her, odhaduje se ale, že nejvýdělečnějším VR titulem za loňský rok byla hra Fallout 4 s příjmy téměř pět milionů dolarů. Nejprodávanější hrou měl být Tilt Brush, který si dle webu Roadtovr koupilo přes dvě stě tisíc uživatelů.

Diskuze (2) Další článek: Co jsme našli v jarní aktualizaci Windows 10 April 2018 Update

Témata článku: , , , , , , , , Chameleón, Hudební skladba, Vizuál, Windows Phone, Fallout, Hra, Hit, Nový projekt, Mediální partner, Ján Ilavský, Česká hra, Nový titul, Meč, Mobilní hra, Loňský rok, GLO, Hyperbolic Magnetism,