mBank spouští eKarty. Jsou to virtuální karty pro bezpečnější platby na internetu

Novým produktem v nabídce mBank jsou tzv. eKarty. Jde o virtuální debetky Visa, se kterými je možné platit výhradně přes internet. Není je možné použít ani skrz Apple/Google Pay. Navíc používají oddělený dobíjecí účet, takže i kdyby je někdo zneužil, nebude moci vysát všechny peníze.

Vytvoření virtuálních karet je bezplatné, nic nestojí ani jejich vedení. Zažádat o ně můžete v mobilní aplikaci nebo internetovém bankovnictví v sekci Produkty | Karty | Všechny karty a pojištění | eKarta. Karta se vytvoří během několika minut. Podle mBank je možné jich vytvořit několik a používat je pro různé účely.

V případě ztráty nebo odcizení údajů karty má podvodník přístup pouze k částce, která je na virtuální kartě převedená. K údajům o běžném účtu se jejím prostřednictvím dostat nemůže. Na kartě není potřeba mít peníze neustále. Pokud ji klient nepoužívá, může ji vynulovat tak, že si peníze převede zpět na běžný účet. Všechny tyto úkony vyřeší pohodlně v mobilní aplikaci nebo internetovém bankovnictví,“ říká Michal Staněk, produktový specialista platebních karet mBank.

eKarty se generují s platností na pět let. Je možné je dočasně i trvale zablokovat a sledovat u nich historii plateb. V aplikaci nebo na webu jsou k dispozici číslo, platnost a kód CVV2, které se pak zapisují do platebních bran v e-shopech.

Virtuální karty u nás nabízejí také Creditas, Curve, Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka, Revolut nebo Twisto. Kromě těch od KB je lze používat i skrz Apple/Google Pay v běžných terminálech. Revolut a „Spořka“ navíc umí generovat i jednorázové karty, takže po první platbě se zaniknou a jejich údaje už nebude možné použít. Virtuální platební kartu s podporou Google Pay už dlouho nabízí také mBank, slouží ale jen pro zkrácení čekání na doručení plastové karty.

Diskuze (41) Další článek: Kapitán Kirk se v 90 letech vrátil do vesmíru. Tentokrát ne s USS Enterprise, ale v raketě od Blue Origin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,