Mediatek se pochlubil novým procesorem. Už nikdy nebudete mít rozmazané fotky

Tchajwanský Mediatek je jeden z největších světových výrobců mobilních čipsetů na architektuře ARM. Na konci loňského roku představila společnost procesor Helio P90 určený pro smartphony vyšší střední třídy. Čipset je vyráběn 12nm technologií a jeho součástí jsou dvě 2,2GHz jádra Cortex-A75 pro výkon a šest úspornějších jader Cortex-A55 taktovaných na 2 GHz.

Podstatnou částí každého čipsetu je také ISP (Image Signal Processor), tedy koprocesor, který se stará o zpracování obrazových dat. Právě jeho vlastnosti mohou výrazně ovlivnit kvalitu snímků a videí z fotoaparátů v mobilech. V Barceloně se Mediatek pochlubil funkcí Instant HDR Photo s nulovou prodlevou závěrky.

V praxi to vypadá tak, že procesor je schopný zpracovat nasnímaná data prakticky ihned v okamžiku pořízení snímku, což znamená, že by ani při nechtěném pohybu s telefonem nemělo dojít k rozmazání snímku. Tuto funkci Mediatek prezentoval v demu, kde srovnával prototyp smartphonu s čipsetem Helio P90 a smartphonem od Samsungu Galaxy S9+ ve verzi se Snapdragonem 845.

Diskuze (7) Další článek: I odolný Redmi Note 7 je jen smrtelník. Ohýbá se a záda mu rozpraskají na kusy

Témata článku: , , , , , , , , Pro +, Procesor, Med, Mít, Fotka, Instant HDR, Čipset, Nový procesor, Image Signal Procesor, F +, Process, Mediate