MediaTek vyvinul bezdrátové nabíjení nové generace

Tchajwanský výrobce mikročipů se pochlubil inovací, po které mnozí volají již mnoho let. Opravdové a svobodné bezdrátové nabíjení.

Rok 2014 v podání tchajwanského MediaTeku bude znamenat daleko více, než si mnozí vůbec dokáží představit. Po uvedení vůbec prvního mobilního osmijádrového procesoru vytáhli tamní inženýři z rukávu další trumf v minimálně stejné váhové kategorii.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Bezdrátové nabíjení s dopomocí položek a polštářků? Proč? Díky MediaTeku zvoní tomuto příslušenství hrana

Na nedávno skončeném veletrhu CES 2014 tato technologická firma oznámila úspěšné dokončení vývoje smíšené technologie jak pro induktivní, tak i pro rezonanční bezdrátové nabíjení. Zejména druhá jmenovaná technologie je pro mnohé novinkou, proto MediaTek vyzdvihl hned několik inovací, které rezonanční nabíjení přináší.

 

Předně je to poloha nabíjeného zařízení. To může být umístěno vzhledem k nabíjecí stanici umístěno doslova kdekoliv, může být klidně i v jiné místnosti. Odpadá tak nepohodlná nutnost umísťování zařízení na předem danou plochu (podložku, polštářek, atp.). Další nespornou předností je možnost napájení několika zařízení zároveň, přičemž tato zařízení mohou splňovat jak odlišné nabíjecí standardy, tak mohou mít dokonce i odlišné elektrické nabíjecí specifikace.“

 

Zdá se, že technologie vyvinutá MediaTekem je přesně to, co si pod pojmem bezdrátové nabíjení představíme, tedy skvělá a zářná drátůprostá svoboda. Ani uživatelé stávajících technologií ale nepřijdou zkrátka, jak již bylo naznačeno v předchozích odstavcích - jejich zařízení bude možné pomocí tohoto řešení dobíjet také, byť samozřejmě s limitacemi, které je svazují i nyní.


Princip funkce a koexistence obou systémů v nově vyvinuté technologii

Na světlo světa se tak dere dost dobře možná nadcházející standard pro bezdrátové nabíjení, který by nástup zmiňované technologie do masové výroby výrazně uspíšil a sjednotil dosavadní snahy o implementace napříč mobilním spektrem.

Technicky zaměření čtenáři si mohou celou problematiku prostudovat do větších detailů přímo na stránkách MediaTeku.

Diskuze (61) Další článek: Letos se bude dařit phabletům, tvrdí analytici

Témata článku: , , , , , MediaTekem, Mediate, Nov, Med, Gen, Svoboda, Nabíjecí standard, Úspěšné dokončení, Generace