Megarecenze Sony Ericssonu T300: čekali jste na něj

Představte si Sony Ericsson T68i, škrtněte pár funkcí a máte model T300. Za cenu pod deset tisíc si můžete koupit mobil s barevným displejem, MMS, možností připojení fotáčku, e-mailovým klientem a vícehlasými melodiemi. Zkrátka funkcemi nadupaný mobil s výbornou cenou. Přečtěte si první českou recenzi.

Designem neosloví

Při prvním pohledu na mobil si asi řeknete „nic moc, takový normální mobil“. Design nikde nevybočuje ze zaběhnutých kolejí, nikde nenajdete tlačítka v krajním lemu nebo v kruhu jako u nových mobilů Nokie. Na druhý pohled vám připomene cihličku s oblými hranami. Na třetí se vám pak bude líbit či nikoliv; protože mi bylo v recenzi T600 vytknuto, že jsem příliš subjektivní, budu zde objektivní a nechám poslední soud na vás.

Tři základní barvy

Přední kryt je výměnný, přičemž základní barvy, ve kterých se bude mobil prodávat, jsou modrá, červená a zelená. Z fotografií vám musí být jasné, kterou barvu máme na testování my. Celý přední kryt v místě červené barvy je lesklý a průhledný – barva je pod plexisklem. Totéž plexisklo kryje i displej. Proto není divu, když na něm ihned uvidíte otisky prstů či po volání budete mít displej i se sluchátkem zapocený. Zadní strana je naopak z matného materiálu, ze stejného jako T68i, jen tmavšího. Na omak je tento materiál velmi příjemný.

  '
Tři základní barvy

  
Výměnné kryty sejmete pomocí tlačítka v horní části mobilu. 

  
Kryty jsou výměnné; všimněte si vysokých kláves, které jsou ovšem na složeném
mobilu téměž v rovině krytu.

Na zadní straně je stejné vystouplé zelené logo Sony Ericssonu, které charakterizuje všechny nové produkty této značky. Zadní kryt skrývá Li-Pol baterii, která ovšem nesedí ve svém lužku příliš pevně a při lehkém zatřesení uslyšíte, jak se uvnitř pohybuje. Karta SIM se vkládá dobře, bohužel, zpátky ji už dostanete jen s dlouhými nehty.

  

      
Design není přiliš nápaditý, ale neurazí. --- Logo Sony Ericsson na zadní straně

  
Zadní strana je z matného materiálu. --- Karta SIM se špatně vyjímá.

Jde to i bez T9

Po levé straně najdete obligátní posuvný jezdec, který v pohotovostním stavu zobrazí informace o mobilu – datum, budíčky apod., při hovoru snižuje a zvyšuje hlasitost a v editoru SMS pomáhá rychlejšímu psaní. Kdo měl někdy mobil od Ericsson, ví, co tím myslím. A kdo ne, nechť zví, že při posunutí jezdce nahoru napíšete druhé písmeno na klávese a při posunutí jezdce dolů napíšete třetí písmeno. Tomu, kdo nechce používat českou T9, to může pomoci.


Posuvný jezdec 

Poznámka: Stav mobilu bohužel nezobrazuje zbývající dobu hovoru a pohotovostní dobu, což je u modelu T68i a některých starších jedinečná funkce.

Následující zpráva je důležitá pro majitele notebooků: Sony Ericsson T300 má infračervený port! Je umístěn zrcadlově oproti posuvnému jezdci a jeho integrací si u mne Sony Ericsson opravdu „šplhnul“. Opravdu, v mobilu pod deset tisíc je to vzácnost.


Je tu infraport! 

Témata článku: Sony, , , Ericsson T39m, Nokia 6310i, Nokia 7210, Nokia 7210 Supernova, Nokia 7650, Siemens ME45, Siemens S45, Siemens S45i, Sony Ericsson T300, Sony Ericsson T68i, Poloviční kapacita, Son, Posuvný jezdec, Mega +, Samostatná kapitola, Dobrá rada, Eri, Mega, Dobrá funkce