Megazkušenosti: Motorola Razr V3 Black

Motorola Razr V3 je jeden z mála opravdu stylových telefonů. Dnes se navíc dá koupit za velmi výhodnou cenu. Chcete vědět, jak se s Razrem žije, jaké má neduhy a za co si zaslouží chválu? Přečtěte si velmi podrobný článek s praktickými zkušenostmi uživatele tohoto telefonu.

Rychlé odkazy

 • megarecenze telefonu
 • parametry telefonu v katalogu mobilů 
 • parametry telefonu v katalogu fotomobilů 
 • nerozdělený článek v textové verzi

Když řeknete slovo Razr kterémukoli znalci mobilních telefonů, vypadne z něj asi jeden ze dvou možných názorů. Buď je telefonem uchvácen, nebo jej nenávidí. Nic mezi tím. Stejně tak bude reagovat kdokoli, komu telefon ukážete. Buď se mu bude líbit, nebo jím bude opovrhovat. Opět nic mezi tím.

Motorole se povedl vcelku husarský kousek. Je jen velmi málo telefonů, které dokáží veřejnost rozdělit na dva tábory se zcela opačnými názory. Běžné je, že se vám telefon líbí, nelíbí a nebo vás nijak nezaujal, nechal chladnými. To ale není případ Razru. Za dobu, co ho používám, jsem se opravdu setkal jen se reakcemi typu „No tak to je bomba…“ a nebo „No tak to je fakt humus…“. Ale zcela objektivně můžu tvrdit, že první typ reakce převládá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Píšeme o Razru v černé barvě. Ostatní snímky jsme ale použili ze
starší recenze, odmyslete si proto jejich stříbrnou barvu

Motorola Razr V3 se mi líbila od samého začátku, nicméně nějak jsem v sobě nenacházel ani špetku touhy ji vlastnit. To se ale změnilo, jakmile jsem zaregistroval černou verzi tohoto telefonu. Jeden pohled a bylo mi jasné, že tenhle kousek musím mít. Prodal jsem svůj tehdejší mobil a upaloval pro Razr.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Razr jako žiletka

První zklamání ale přišlo hned v obchodě. Stříbrná verze je dodávána ve stylovém hliníkovém obalu, černá bohužel jen v klasické papírové krabici. Nedá se nic dělat, nejde přece o krabici, ale o její obsah.

Exkluzivita se vším všudy

Kromě samotného telefonu, baterie a nabíječky balení obsahovalo ještě kožené pouzdro, u kterého se na chvíli zastavím. Je to už docela dlouho, co jsem si odvykl nosit telefon v pouzdru na opasku. Nicméně s příchodem Razru se situace změnila. Pouzdro je kožené a pomocí pevného mechanismu je připevněné na plastovou sponu, kterou připnete na opasek nebo na kalhoty.

Pouzdro drží skvěle, netočí se kolem vlastní osy, prostě drží. Zavírání je řešeno dvěma magnety. To velmi oceňuji, protože jsem na pouzdrech vždycky nesnášel všelijaké otočné, cvakací, mačkací, šoupací a kdovíjaké další mechanizmy. V tomto případě je ale pouzdro zavřené a otevřete ho pouze odtažením horní části od spodní. Vyjmete telefon, pouzdro pustíte a ono se zavře samo, stejně jako když do něj telefon vracíte.

A to nejlepší nakonec. Pravděpodobně hlavním důvodem, proč jsem přestal pouzdra nosit, bylo, že mi překážela. U tohoto kousku tomu tak není a to hlavně díky tloušťce Razru. Pouzdro na kalhotách v podstatě vůbec nevnímáte. Pro někoho to může být problém, ale pokud se chci ubezpečit, jestli je telefon stále na svém místě, stačí se ho lehce dotknout. A doposud se mi nestalo, že by pouzdro z kalhot spadlo. Prostě drží.

Ale vraťme se zpět k obsahu balení. Čekal na mě ještě manuál v několika jazycích a CD s příšerným softwarem pro komunikaci počítače s Razrem (ale k tomu později). A nakonec malý přívěsek, na kterém je z jedné strany logo Motoroly a z druhé velmi jemný materiál, o kterém jsem si myslel, že je určen k leštění displeje. Ha, chyba! Nevím přesně, o jaký materiál se jedná, ale na čištění displeje se nehodí ani náhodou. Jediné, čeho jsem s ním dosáhl, bylo rozmazání nečistot po displeji, nic víc. Takže i nadále zůstávám u hadříku Sony Ericsson z mikrovlákna, který je podle mě nejlepším nápadem v historii mobilní komunikace.

Design, zpracování a související vlastnosti

Již dlouhá léta ve fórech opakuji, že design je velmi subjektivní a každému se líbí a vyhovuje úplně něco jiného. Proto následující řádky, které se týkají designu telefonu, berte pouze jako můj subjektivní pohled na Razr. Vlastní názor si udělejte sami z přiložených fotek. Nebo ještě lépe si jděte Razr někam prohlédnout, protože ve skutečnosti vypadá mnohem lépe než na fotkách.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Buď se líbí, nebo nelíbí

Tělo telefonu je celé černé a matné. Oproti stříbrné verzi je to výhoda, protože se tolik „neupatlá“ – tedy za předpokladu, že nemáte zpocenou ruku, protože jinak na přístroji zůstanou nehezké otisky. Bohužel kvůli tomu, že je telefon matný, se také velmi špatné čistí.

Klepněte pro větší obrázek
Razr je dosti široký

Přední stranu zdobí kromě malého displeje i světlé logo Motoroly a v horní části čočka digitálního fotoaparátu. Osobně bych uvítal absenci foťáku, v telefonu je mi k ničemu a Razr by bez něj vypadal ještě o kus lépe. Podíváme-li se na zadní stranu přístroje, kromě dalšího loga Motoroly a reproduktoru, který je mimochodem velmi kvalitní, zde najdeme jen malou gumovou krytku, pod kterou bych očekával konektor pro externí anténu. Jenže krytka na svém místě sedí tak dobře, že se mi nepovedlo vyloupnout ani nožíkem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Logo • fotoaparát • pod krytkou je opravdu externí anténa


V další kapitole pokračuji popisem telefonu, podrobně rozeberu displej a klávesnici

Témata článku: Motorola, , Motorola MPx200, Motorola Razr, Motorola Razr V3, Motorola V547, Mega +, Motor, Ráz, Black, Podstatná chyba, Vybraný objekt, Funkční záležitost, Subjektivní pohled, Motorol, Motorola Razr +, Pár příkladů, Dobrý kompromis, Nejlepší nápad, První typ, Mega