Megazkušenosti: Motorola Razr V3 Black

Motorola Razr V3 je jeden z mála opravdu stylových telefonů. Dnes se navíc dá koupit za velmi výhodnou cenu. Chcete vědět, jak se s Razrem žije, jaké má neduhy a za co si zaslouží chválu? Přečtěte si velmi podrobný článek s praktickými zkušenostmi uživatele tohoto telefonu.
Kapitoly článku

Druhou vadou na kráse je synchronizace. Ačkoli k telefonu dostanete software na CD, jedná se jen o verzi Lite, která je ořezaná o některé funkce, například synchronizaci s Outlookem. Nenašel jsem žádnou možnost, jak dostat z Outlooku do Razru všechny kontakty najednou. V Mobile Phone Tools tato možnost je, ale ne ve verzi Lite. Model V300 má v balení CD se zkušební verzí, ale jedná se o plně funkční program, což je výhoda. Pokud nesynchronizujete několikrát do týdne, na první přenos kontaktů to stačí a pak už vám „amíci“ mohou vlézt na záda.

Problém jsem vyřešil tak, že jsem si všechny kontakty v Outlooku vyexportoval do jednotlivých souborů VCF a pak je přes Bluetooth odeslal do telefonu. Bohužel jsem musel u každého zvlášť potvrdit uložení. Ačkoli se při ukládání kontakty zobrazovaly s diakritikou, po uložení se místo háčků a čárek objevily všelijaké jiné znaky, takže nastalo ruční opravování v telefonu. Proto doporučuji před odesláním kontaktů odstranit v Outlooku diakritiku.

Pokud někdo zná jednodušší způsob jak dostat kontakty z PC do Razra, budu rád, když se s námi o něj poděli v diskusi.

Spojení se světem

Telefon samozřejmě pracuje v GSM sítích a je triální, zvládá také GPRS v konfiguraci 4+2. Nastavení pro wap a e-mail není nic složitého, zvládne to snad každý.

S počítačem se můžete spojit pomocí USB kabelu. Vzhledem k přítomnosti konektoru miniUSB na těle telefonu můžete použít jakýkoli kabel s touto koncovkou. Nechápu, proč se Motorola tohoto řešení drží jen u některých telefonů. Asi aby prodala víc datových kabelů.

Druhou možností je použít Bluetooth. Ten až na nesmyslný překlad funguje skvěle a při spojení s počítačem (Win XP Professional SP2) a bluetoothovým sluchátkem Sony Ericsson HBH-660 jsem nezaznamenal žádné problémy.

Kdo je ale zvyklý na jednoduché ovládání Bluetooth u Sony Ericssonu, ať se Motorole vyhne obloukem. U šíleného překladu a občas nepochopitelného ovládání pravděpodobně zešediví.

Baterie a její výdrž

Akumulátor mi při běžném používání, což je asi 30 minut hovoru a 20 SMS denně vydrží maximálně dva dny. Jakmile zapnu BT nebo si s telefonem víc hraji, spadne výdrž na pouhý jeden den. Výhodou je, že telefon můžete nabíjet pomocí jakéhokoli USB kabelu s koncovkou miniUSB připojeného k počítači. Tím se dá výdrž podstatně prodloužit.

Klepněte pro větší obrázek

Ostatní funkce a doplňky

Hry v telefonech moc nehraji, kalendář využívám jen minimálně, sem tam kalkulačku a hlasový záznamník. Denně používám budík, který ale v Razru zvoní, jen když se mu chce. Nesčetněkrát se mi stalo, že ráno nezazvonil, i když v telefonu bylo jasně vidět, že je nastavený.

  
Kalendář • kalkulačka • budík

V telefonu najdete i přehrávač zvuků a videí, přičemž ten druhý je při celkové paměti 5,5 MB k ničemu. Ten první se hodí jen k přehrání melodií uložených v telefonu. Ještěže Razr umí jako vyzvánění použít soubory MP3, protože to, co mu do vínku vložil výrobce v podobě souborů MID, je hrozné. Z několika desítek melodií se mi nelíbila ani jedna, všechny do jedné jsou opravdu hrozné a nevkusné. Ke stylovce patří stylové melodie a ne hrůzy, které standardně najdete v Razru.

 Přehrávač hudby

Jedním z doplňků je i skladatel melodií, neboli MotoMixer. Kvůli nešťastnému ovládání a hrozným zvukům je ale celkem nepoužitelný..

Jako pouťový doplněk beru i vestavěný fotoaparát. Jeho rozlišení je jen VGA, má čtyřnásobný zoom a ačkoli si s nastavením fotky můžete pohrát, jak se vám zlíbí, výsledek je tragický. Jak v telefonu, tak i na PC. A hlavně s pamětí 5,5 MB nečekejte zázraky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázkové snímky

Odpustíte mu všechno

Motorola Razr V3 je stylovka, jaká tu ještě nebyla. Ačkoli Motorola udělala podraz na první zákazníky a telefon během pár měsíců zlevnila o více než deset tisíc, pořád s ním naděláte spoustu parády. I když teď ho už má na krku kdekdo.

Od Razru nečekejte kdovíjak zázračné funkce. Umí toho hodně, ale nenazýval bych ho telefonem pro manažery. Ti od něj budou očekávat mnohem víc. Je to stylovka, které je zaměřena opravdu jen na to, aby udělala co nejvíc parády. Funkcí je sice spousta, ale trpí chybami a jsou nedotažené.

Jak ale pravil můj známý: Razr má spoustu chyb, ale když se na něj zadíváte, jste ochotni všechno mu odpustit.

Podrobné parametry Motoroly V3 Razru najdete v katalogu mobilů


Tip: prohlédněte si velkou fotogalerii obrázků Motoroly V3 Razr

Témata článku: Motorola, , Motorola MPx200, Motorola Razr, Motorola Razr V3, Motorola V547, Pár příkladů, Black, Funkční záležitost, Motorola Razr +, Motor, Podstatná chyba, Dobrý kompromis, První typ, Motorol, Vybraný objekt, Mega +, Subjektivní pohled, Ráz, Nejlepší nápad, Mega