Mějte aktualizace Apple Watch pod kontrolou. Automatické updaty nemusí být vždy žádoucí

  • Aktualizace iPHonů jsou dnes samozřejmostí
  • Myslete však i na updaty hodinek Apple Watch
  • U starších modelů je třeba vhodnost aktualizace zvážit

Aktualizace jsou pro mnohé uživatele nutné zlo. Všechna zařízení je ale žádoucí aktualizovat a dopřát tak systému bezpečnostní záplaty nebo nové funkce. Obecně toto pravidlo platí i pro chytré hodinky, ale existují i případy, kdy automatické stahování nového softwaru není vhodné.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Aktualizace systému hodinek, ale i aplikací najdete v nastavení.

Starší modely hodinek mohou aktualizace na pozadí velmi zpomalit. Sníží se rychlost hodinek, ale také výdrž baterie. V takovém případě je naopak dobré automatické aktualizace deaktivovat a spolehnout se na manuální řešení, kdy si uživatel aktualizuje, co potřebuje, až ve chvíli, kdy se mu to hodí.


Nejoblíbenější hodinky od Applu

Apple Watch SE 40mm Apple Watch SE 40mm
nabízí 50 obchodů za ceny od 5 990 Kč
Porovnat ceny
Apple Watch Series 9 45mm Apple Watch Series 9 45mm
nabízí 67 obchodů za ceny od 9 990 Kč
Porovnat ceny
Apple Watch SE (2023) 40mm Apple Watch SE (2023) 40mm
nabízí 29 obchodů za ceny od 6 179 Kč
Porovnat ceny
Apple Watch Ultra 2 49mm (alpský tah) Apple Watch Ultra 2 49mm (alpský tah)
nabízí 49 obchodů za ceny od 19 590 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené hodinky od Applu


Udělejte si v aktualizacích jasno

Nastavení je velmi jednoduché, a to jak v případě aktualizace aplikací, tak v případě aktualizace systému. V prvním případě stačí přejít do aplikace Watch, kde najdete kolonku App Store. V ní pak máte jednak možnost zapnutí automatických aktualizací, ale rovnou zde budete moci i automaticky stahovat aplikace, které máte na jiném zařízení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Aktualizace lze dnes spravovat přímo z hodinek v Nastavení

Podobným případem je i samotná aktualizace systému, zavítejte do aplikace Watch a do sekce Obecné, kde uvidíte přímo podsekci Aktualizace softwaru. V ní můžete aktualizace povolit, přičemž u nových hodinek bude už asi defaultně povolená, případně je zakázat, pokud si chcete stahování řídit sami. Pro automatické aktualizace je podmínkou to, že hodinky musí být připojené na nabíječce a v dosahu iPhonu připojeného k Wi-Fi.

Od novějších verzí systému je výhodou, že oboje nastavení navolíte přímo z hodinek Apple Watch. Najdete jej v aplikaci Nastavení v hodinkách v sekci Aktualizace softwaru - Automatické aktualizace. U Aplikací v nastavení hodinek hledejte opět App Store a možnost Automatických aktualizací.

Hodinky Apple Watch umí mnoho věcí, třeba i přehrávat videa z YouTube:

Váš názor Další článek: Konec otravným hovorům. Od července začne platit zákaz nevyžádaného telemarketingu

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , Nastavení, App Store, Nastavení hodinek, Aplikace, Automatická aktualizace, Starý model,