Méně sexu a marihuany. Google zavádí přísnější pravidla pro aplikace na Androidu

Google zavedl nová pravidla týkající se mobilních aplikací pro děti dostupných v Obchodu Play. Učinil tak na základě stížnosti Federální obchodní komise Spojených států, podle které firma nedostatečně dohlížela na to, zda nabízené aplikace dodržují zákony na ochranu soukromí dětí a další pravidla týkajících se obsahu aplikací pro Android. Google kromě toho zpřísnil i pravidla pro aplikace, jejichž tematickým obsahem je marihuana, sexuální obsah nebo nenávistné projevy.

Nová opatření zabraňují například tomu, aby se v Obchodu Play zobrazovaly aplikace prodávající marihuanu či výrobky z marihuany nebo jiných kontrolovaných látek. Toto opatření zavedl už dříve konkurenční Apple v systému iOS. V něm jsou povoleny pouze aplikace Eaze a Weedmaps, které však nenabízejí možnost si zboží přímo objednat.

Google nyní chce zavést podobnou politiku. Ačkoliv v některých státech USA je prodej marihuany legální, na federální úrovni zůstává nezákonný.

Některé z aplikací, které nová pravidla porušují, jsou však pro Google důležité z hlediska jejich popularity. I proto se americká technologická společnost snaží, aby i přes zákazy a restrikce zůstaly uživatelům k dispozici. Vydavatelé aplikací však musí během třicetidenní lhůty splnit nová pravidla. „Tyto aplikace musí jednoduše řečeno přesunout nákupní košík mimo svou aplikaci,“ vysvětlil mluvčí společnosti Google. „Jsme v kontaktu s mnoha vývojáři a spolupracujeme s nimi, abychom odpověděli na jakékoliv technické otázky a pomohli jim zavést tyto změny bez omezení pro zákazníky,“ dodal.

Google také rozšířil definici toho, co považuje za sexuální obsah. Nově klade větší důraz na cenzuru ilustrací sexuálních poloh, nabídku erotických pomůcek nebo nadměrné zobrazení nahoty. Další změny zahrnují aktualizaci politiky duševního vlastnictví, která jasněji zakazuje prodej nebo propagaci prodeje padělaného zboží v rámci aplikace.

Via TechCrunch

Diskuze (5) Další článek: T-Mobile v červenci: iPady mini a Air, Alcatel 1X a Huawei Y5

Témata článku: Google, , , , , , , Kosik, Obchod Play, Obsah, Aplikace, Pravidlo, Marihuana, Google Family Link, Nové pravidlo, Google Family, Pro +,