Microsoft pro rodiče a jejich děti. Aplikace Family Safety pohlídá celý digitální život

Aplikace Microsoft Family Safety (zdarma pro Android a iOS) umožňuje rodičům spravovat telefony svých potomků a navazuje na platformu Family Group. Rodiče tak mohou kontrolovat používané aplikace a omezovat čas strávený u obrazovky na Xboxu, Windows a nově i na Androidu.

Appka také umí monitorovat aktivity. Rodiče obdrží týdenní report o tom, co jejich děti dělaly na všech sledovaných zařízeních. Z něj vyčtou, kolik času strávily v jednotlivých dnech na počítači, herní konzoli, tabletu a mobilním telefonu, jak dlouho měly spuštěné různé aplikace a jaké stránky nejčastěji navštěvovaly.

Pokud používáte webový prohlížeč Edge, lze aplikaci využít k nastavení filtrů webů a vyhledávání. Tímto způsobem lze blokovat stránky na základě jejich obsahu, případně zamezit přístup ke konkrétním doménám.

Funkce rodinný sledovač umožní sledovat pozici jednotlivých členů domácnosti v mapě. Pokud je telefon nedostupný, ukáže se poslední známá poloha.

V nadcházejících měsících hodlá Microsoft přidat několik prémiových funkcí v rámci rodinného předplatného Microsoft 365. V USA, Velké Británii, Kanadě a Austrálii získají účastníci přístup k nové bezpečnostní funkci pro řidiče, kteří používají telefon za volantem. Další novinkou bude upozornění na polohu, jež umožní rodičům zjistit, když konkrétní člen rodiny dorazí nebo opustí určené místo.

Diskuze (2) Další článek: Garmin se pomalu vrací k životu. FBI vypsala rekordní odměnu za dopadení útočníka

Témata článku: Microsoft, , , , , , , , , , , Pro +, Safety, Digit, Aplikace, Family +, Velká Británie, Digitální život, Safe, Xbox, F +, Mic, Rodiče,