Microsoft: tablety v prodejích překonají počítače už v roce 2013

Na konferenci TechEd se k blízké budoucnost tabletů vyjádřil šéf Microsoftu Antoine Leblond pro Windows Web Services a možná tak vyjasnil, proč Microsoft představil vlastní tablety Surface.

Dle jeho slov příští rok tablety dosáhnou větších prodejů, než klasické počítače a dotykové ovládání je stejnou revolucí v ovládání rozhraní počítačů, jako tomu bylo v minulém století s příchodem myši. Rozmach grafického rozhraní umožnil snadné používání počítačů pro mnohem větší spektrum uživatelů. A stejně tak tomu je v případě dotyku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Microsoft Surface

Podle něj má navíc Microsoft výhodu v tom, že svým systémem uspokojí nejen náročnější a konzervativnější podniky, ale i koncové uživatele, pro které je určeno především Metro, ideálně na tabletu. Již tak není nutné řešit jednoduchý mobilní systém na jednom zařízení, které má omezené možnosti a „plný“ desktopový operační systém na odlišeném přístroji.

Diskuze (54) Další článek: Týden mobilně 136: nový a pestrobarevný Android

Témata článku: Microsoft, , , , Microsoft Surface, Microsoft Surface 64GB Wi-Fi, Jednoduchý mobil, Snadné používání, Micro, Pro +, Pře, Počítač, Prodej, Tab, Mic,