Microsoft tankuje inkoust – pro druhý displej telefonu

Microsoft získal patent na koncept smartphonu se dvěma displeji. Ten druhý pochází ze čtečky elektronických knih a má ušetřit drahocennou energii.

Jak by se vám líbilo mít smartphone se dvěma displeji? Ještě než odpovíte, svůj dotaz upřesním. Představte si přístroj s klasickým velkým barevným displejem zabírajícím přední stranu telefonu, jaký možná denně používáte. Tento má ale navíc sekundární displej na zadní straně, který využívá E-Ink technologii známou například z čtečky Kindle. Zadní displej tak může posloužit například na zobrazování stavových informací a hodin. Jeho hlavní devízou je velmi nízká spotřeba energie a skutečnost, že jednou zobrazená informace na displeji vydrží bez spotřeby energie, dokud nedojde ke změně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Dva displeje pro Windows Phone • zdroj: Stuff

Dle reportérů z magazínu Stuff dorazí právě takové přístroje na trh velmi brzy, i když zatím existují pouze ve stádiu prototypu. Redaktoři Stuffu nebyli v příspěvku na webu příliš sdílní, my ale můžeme díky přiloženému obrázku a postřehu blogerů z dotekománie vydedukovat, že jde o nápad Microsoftu, který na takový smartphone získal před časem patent.

Klepněte pro větší obrázek
Tento patent patří Microsoftu

Pokud vás nápad zaujal, neváhejte přejít na blog dotekománie, kde se o patentu vývojářů mobilních oken dozvíte víc.

Diskuze (35) Další článek: Havaj podle T-Mobilu: sleva na PC za dvojnásobný úpis duše

Témata článku: Microsoft, , , , , , , Displej telefonů, Displej, Pro +, Druh, Tank, Micro, Mic, INK, Zobrazená informace, Inkoust, ? Displej, Displej telefonu, Telefon, Nízká spotřeba