MiLi Power Miracle: univerzální energy drink (test)

Máte doma „jednodenní“ smartphone? Tenhle akumulátor z něj udělá dvoudenní. Power Miracle je šikovný, univerzální a přijatelně drahý.

Jmenuje se MiLi Power Miracle a miracle znamená zázrak. Zázrak to ve skutečnosti není, ale sloužit vám bude dobře a dlouho – déle než telefon…

Značka MiLi je známá především mezi českými iPhonisty, kterým dodává zajímavé příslušenství od krytu s integrovaným akumulátorem, až po neobvykle vyhlížející videoprojektor. Dnes nám do oka padlo příslušenství nesrovnatelně univerzálnější. Také akumulátor MiLi Power Miracle umí dobít iPhone a spol., ale díky sadě konektorů zvládne i dlouhou řadu dalších přístrojů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na pružném kabelu je univerzální konektor, do kterého pasuje každá ze šesti redukcí: Nokia „tenká“ a „tlustá“, Apple dock konektor, LG, Samsung, miniUSB a hlavně microUSB, které by se v roce 2012 mělo stát univerzálním standardem pro většinu výrobců

Ve srovnání s výše odkazovanými akumulátory, které si hrají na pouzdro a ze štíhlého iPhonu vám udělají bachratou měchuřinu, je Power Miracle při stejné kapacitě baterie (2 000 mAh) menší, subjektivně hezčí a v neposlední řadě také výrazně levnější. A když jsme u té ceny, počítejte s tím, že takový jednoúčelový akumulátor budete nakupovat pokaždé, když Steve Jobs v červnu zamává novou generací iPhonu s novým tvarem. Kdežto „mýdlíčko“ Power Miracle přežije několik vašich mobilů, případně nabije většinu z telefonů, které doma najdete.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Oblé tvary akumulátoru nejvíce připomínají mýdlo

Zásadním údajem u tohoto typu příslušenství je výdrž. Jak to přibližně bude vypadat právě s vaším telefonem můžete odhadnout – na baterii svého mobilu najdete údaj o kapacitě, Power Miracle má 2 000 mAh a při „přelévání“ energie samozřejmě dochází ke ztrátám. Já jsme testoval s iPhonem 3GS, jehož baterie má kapacitu 1 219 mAh a MiLi Power Miracle jej dobije přibližně 1,5×. Další příklad z praxe: ráno jsem vyjížděl s plně nabitou Nokií N8. Po sedmi hodinách navigování by byla s energií v koncích, ale po připojení externího akumulátorku MiLi telefon nerušeně pokračoval dál. Večer, na konci cesty ukazatel stavu baterie hlásil plno. Tyto „jednodenní“ smartphony mají při plném nasazení problém vydržet s baterií do večera, ale externí akumulátor zachraňuje situaci.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
K akumulátorku dostanete i praktický váček, se kterým se při troše snahy dá nabíjet i za pochodu

Jestli vás rozežraný smartphone trápí nedostatkem energie, jeví se MiLi Power Miracle jako ideální řešení. Zdvojnásobí výdrž telefonu, je univerzální, malý, pohledný a také výrazně levnější, než jednoúčelová konkurence z vlastní stáje. Dodávaný váček je jen drobnost, ale právě díky němu se může akumulátor celé týdny válet na dně batohu a čekat na svoji šanci.

Diskuze (8) Další článek: Nokia X3 Touch and Type: petrolejové překvapení (video)

Témata článku: , , Apple iPhone 4GB, Power, Příklad z praxe, Integrovaný akumulátor, Test, Univerzální standard, Mil, Mýdlo, Mir