Mimozemské repro a povedené autohandsfree

Walkman definoval hudbu v mobilu, ale Sony Ericsson chce víc a představuje reproduktor jako z jiného světa.

Včerejší uvedení Sony Ericssonu K630i nebylo jedinou aktivitou švédsko-japonského výrobce. Právě naopak, tiskové zprávy byly rovnou čtyři a kromě ekonomických výsledků byly prezentovány také dva nové kousky bezdrátového příslušenství: praktické a elegantní handsfree do auta a reproduktor skutečně originálního vzhledu.

Do auta bezpečně a přenosně

Bezdrátové handsfree Sony Ericsson HCB-105 je praktickým řešením pro ty, kdo často mění auta, nebo jen v interiéru nechtějí nechávat nic cenného. Jeho největším trumfem je jednoduchost: jedinou instalaci, kterou HCB-105 vyžaduje, je nasunutí spony na sluneční clonu řidiče. Spojení s telefonem obstará Bluetooth, energii dodá vestavěný akumulátor, případně přibalený „cigaretový“ autoadaptér.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Díky univerzálnosti standardu Bluetooth si poradí i s telefony jiných značek

Výrobce slibuje kvalitní zvukový vstup a dostatečně hlasitý a zřetelný výstup. Díky malým rozměrům můžete vzít zařízení s sebou kdykoliv opouštíte vůz. Veškeré ovládání musí být v rámci bezpečnosti co nejvíce zjednodušeno, na těle handsfree tedy najdeme pouze dvě dvojtlačítka: vypínač, zahájení/ukončení hovoru a regulaci hlasitosti.

Auto-Handsfree HCB-105

  • v balení: autoadaptér CLA-61, manuál
  • rozměry: 130 × 53 × 22 mm
  • ovládání: dvě tlačítka
  • baterie: Li-Pol 900mAh, 25 hodin hovoru, 700 hodin na příjmu
  • konektivita: Bluetooth 2.0

Zní tak dobře jak vypadá

…tedy tak se to alespoň píše v tiskové zprávě. Jestli je tento příslib pravdivý, pak musí přenosný Bluetooth reproduktor MBS-100 znít zatraceně dobře. Mně osobně se tedy líbí, ale i když vám třeba ne, originalitu mu rozhodně upřít nemůžete. Nebo jste už viděli něco podobného? Se svými různě velkými a asymetricky rozmístěnými otvory vypadá spíše jako krátery poseté vesmírné těleso.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tak co na ni říkáte? Vlastně se divím, že ji Sony Ericsson nazval suše MBS-100. Vymyslíte této mimozemské kouli nějaké „cool“ jméno, které si zaslouží?
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Z pohledu na studiovou fotografii zespoda seseklé koule lze jen těžko odhalit její rozměry. Více napoví přiložené „livestylové“ fotografie, ale pro přesnější představu uvedu průměr tělesa: s 10 centimetry je jeho průřez menší než cédéčko.

Koule je vůbec prvním bezdrátový reproduktor se značkou Sony Ericsson, s hudebním telefonem se tedy spojí přes Bluetooth. V rámci zachování kvality zvuku jde samozřejmě o specifikaci A2DP, která je běžně používána pro spojení se stereosluchátky. S ohledem na formu reproduktoru je však pravděpodobné, že koule ve stereu hrát nebude. V technické specifikaci, ani textu tiskové zprávy jsem toto pro hudbu důležité slůvko nenašel... Bezdrát je jediným způsobem, jak hudbu do koule dostat, klasický konektor chybí. Jeden však na jejím těle přece jenom najdeme, slouží pro dobíjení vestavěné baterie. Na trh by se měla koule dostat ještě před Vánoci, na její cenu si však budeme muset počkat.

Přenosný Bluetooth reproduktor MBS-100

  • v balení: nabíječka, transportní vak, manuál
  • průměr: 100 mm
  • hmotnost: 225 g
  • konektivita: Bluetooth 1.2 včetně A2DP
  • baterie: Li-Ion 900mAh, 5 hodin přehrávání, 50 hodin na příjmu, nabíjení 5 hodin
Diskuze (9) Další článek: T-music: hit Vypsané Fixy zdarma

Témata článku: , Bezdrátové příslušenství, Auto, Klasický konektor, Zvukový vstup