Mobil na Vánoce do 6 000 Kč: tuhé boje ve střední třídě

Předvánoční nákupní horečka nabírá na intenzitě a cenové akce lákají. Týká se to i mobilních telefonů a proto pokračujeme v přehledu aktuální nabídky. Tentokrát se zaměříme na cenovou relaci od pěti do šesti tisíc korun.

Dnes navazujeme již čtvrtým dílem na sérii článků o aktuální nabídce mobilních telefonů pro vánoční trh. Většinou dnes záleží hlavně na ceně a proto jsme velmi obsáhlou nabídku rozdělili do několika cenových relací. Doposud jste se mohli seznámit s nejlevnějšími telefony do tří tisíc korun, s telefony za cenu od tří do čtyř tisíc korun a naposledy jsme se zaměřili na telefony nižší střední třídy v ceně od čtyř do pěti tisíc korun. Logicky dnes navazujeme výběrem do šesti tisíc. Jak se záhy sami přesvědčíte, rozdíly mezi jednotlivými značkami i modely se začínají zvětšovat a hrstka těch nejlepších svádí v boji o zákazníka kruté boje.

Telefony jsou v článku seřazeny od nejlevnějšího po nejdražší. Není v našich silách prozkoumat nabídky všech obchodů a tak je možné, že některý dražší telefon dostanete někde za cenu spadající do dnešní kategorie. V tom případě si počkejte na příští článek.

Rychlé odkazy

 • velká srovnávací tabulka 
 •
nerozdělený článek v textové verzi

Telefony si z hlediska parametrů můžete přímo porovnat v této obsáhlé tabulce:


LG G5400

Cena: 5 008 Kč
Hodnocení: 57%

  

Za cenu jen nepatrně přesahující hranici pěti tisíc dostanete pěkné stylové véčko se dvěma displeji. Vnitřní je velký a kvalitní, dokáže zobrazit 65 tisíc barev a jeho největší slabinou zůstává jen pasivní technologie. Úzký vnější displej je vkusně zakomponován do vnějšího krytu a je orientován netradičně na výšku. LG G5400 se bude líbit převážně mladým, nenáročným uživatelům, kteří si vystačí s běžným základem funkcí a ocení image telefonu. Nejvíce kritizovaná bývá u telefonu nabídka, která je mnohdy nelogicky uspořádána a špatně počeštěna. Oblibu ztrácí také vinou zkracování SMS zpráv. Kladné body získává za standardně dodávané příslušenství, v krabici najdete kabel, CD se softwarem a osobní handsfree.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


Siemens SL55

Cena: 5 019 Kč
Hodnocení: 68%

 

Populární „vajíčko“ snad ani není třeba představovat. Tento malý vysouvací mobil je velmi oblíbený a ani po příchodu nástupce z šedesátkové řady se na trhu zatím neztratí. Telefon si pro svoje oblé tvary a malé rozměry oblíbily převážně ženy, ale po příchodu edice v černé barvě se zabydlel i v kapsách mnoha mužů. Největší slabinou mobilu je jeho malý pasivní displej, schopný zobrazit pouze čtyři tisíce barev a to navíc nepříliš kvalitně. Dále je kritizována klávesnice, která se hlavně v horní řade numerických kláves potýká s nedostatkem prostoru v okolí tlačítek. Výbava je však dostačující i pro více náročné uživatele. Práce s kalendářem, zprávami i organizace času je na vysoké úrovni. Proto většinu uživatelů trochu zamrzí absence Bluetooth, se kterou by každodenní synchronizace s počítačem byla příjemnější. Tento mobil však není primárně určen pro práci, je to především stylový telefon, a tak by se možná více našlo těch, kteří by u něj raději našli integrovaný fotoaparát.  

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


Motorola T720i

Cena: 5 156 Kč
Hodnocení: 50%

 

Na tohle starší véčko z dílen Motoroly můžete ještě narazit v některých výprodejích. Má dva displeje, je poměrně velké a těžké a funkční nabídkou již málokoho přesvědčí. Vývoj jde dál a tento telefon již trochu zaostává. Displej je pasivní, zobrazuje čtyři tisíce barev a je docela velký. Pochvalu si zaslouží pohodlná klávesnice. Adresář však pojme pouze stovku záznamů a i ostatní výbava je poměrně dost chudá. Integrovaný fotoaparát telefon nemá, ale lze k němu připojit přídavný.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


Ve druhé kapitole se podíváme na Xelibri 6, Sagem myX-7, Sony Ericsson T610 a Philips 535.

Témata článku: LG, Motorola, Samsung, , , LG G5400, LG G7050, Motorola MPx200, Motorola T720i, Motorola V220, Philips 535, Sagem myX-7, Samsung X460, Siemens M65, Siemens SL55, Siemens Xelibri 6, Siemens Xelibri 7, Sony Ericsson T610, Uživatel využívající, Nezbytné minimum, Designový výstřelek, Vánoce ??, Běžný základ, MOBI, Str