Mobil Philips Fisio napravuje pokaženou reputaci

Philips chce patřit mezi největší výrobce mobilních telefonů s podporou GPRS, proto připravuje na CeBIT spoustu zajímavých novinek. Mobil Fisio napravuje Philipsu nepříliš dobrou pověst.
Philips chce patřit mezi největší výrobce mobilních telefonů s podporou GPRS, proto připravuje na CeBIT spoustu zajímavých novinek.

Prvním výrobcem, který začal vyrábět a prodávat mobilní telefon podporující technologii GPRS byla americká Motorola a všichni jsme očekávali, že další záplava těchto mobilů přijde od severských výrobců – Nokie nebo Ericssonu. Nokia zatím neohlásila žádný mobil s podporou této technologie, Ericsson má R520 a T39, nicméně daleko více mobilů s GPRS mají připraveni výrobci, od kterých by to nikdo neočekával. Jedním z těchto „inovátorů“ je i Philips.

Jedničky a nuly rychleji

Mobilní telefony od Philipsu neměly příliš dobré jméno – vždyť přístroje, jako byly např. Fizz nebo Savvy příliš dobrých vlastností nepobraly. Nové mobily však mají vše potřebné pro nadcházející bitvu o datujícího – a tedy i náročného – zákazníka.

Philips Fisio 610 je právě jedním z „těch nových“. Telefon zaujme již na první pohled – telefon je krásný a velké ovládací tlačítko pod displejem dává tušit, že obsluha mobilu nebude ničím složitým. Velký grafický displej, na kterém se prohánějí ikonky stále dokola, můžete podsvítit jednou za tří různých barev – drobnost, která pomůže uživateli se odlišovat a určitě bude dobře prodávat.

Další nováčci

Fisio je velmi lehký – váží pouhých 90 gramů a měří 110 x 45 x 18 milimetrů. S běžně dodávanou baterií můžete být až 120 hodin na příjmu nebo uskutečnit až 4 hodiny hovoru. Dlouhá výdrž na baterie je dobrou vlastností všech novějších Philipsů. Pro psaní textovek je samozřejmě k dispozici T9, pro rychlé poznamenání důležité myšlenky určitě využijete služeb hlasového záznamníku a vestavěný modem připojí vaše PC nebo Psiona na Internet maximální možnou rychlostí. WAP se stal samozřejmostí ve všech nových mobilech, proto jej najdete i zde. Pro běžné uživatele, kteří nevyžadují GPRS se připravují levnější modely Fisio 310 a Fisio 311, které však budou mít stejný vzhled.

Vše bude na CeBITu

Philips je však velmi skoupý na informace po těchto novinkách. Co však víme již nyní je skutečnost, že všechny tyto novinky budou představeny koncem března na veletrhu CeBIT 2001, který se koná na výstavišti v německém Hannoveru. Samozřejmě tam bude i naše redakce a žádnou z novinek si určitě nenecháme ujít.
Váš názor Další článek: Bough – zahradničení v Palmu

Témata článku: Philips, Philips Fisio 311, F +, MOBI, Vestavěný modem, Mobil, Phil