Mobil pod stromeček:  s cenou na dně

Nechcete za mobil utrácet? Jsou vám složité funkce pouze na obtíž? Máme řešení. Současné levné telefony nejsou vůbec špatné.

Napsat, že jsou Vánoce za dveřmi, by bylo slabé slovo. Abychom zabránili panice a nákupní beznaději, přicházíme s posledním dílem podstromečkové poradny. Podíváme se na mobily ze samého cenového dna. Od této kategorie nikdo nečeká převratný styl, ani moderní funkce, ale vzhledem a kvalitou nebude zklamán nikdo.

Chcete vědět více? Inspirujte se na vyšších příčkách cenového žebříčku:

Ostudu vám neudělám

V našem minulém předvánočním přehledu 3000 Kč musí stačit jsme vychválili Motorolu W220. Vodafone ji však zlevnil pod 2 000 Kč, spadla tak do nejnižší cenové kategorie a nemůžeme tedy jinak, než doporučit ji k nákupu i dnes. Elegantní telefon s prvky legendárního Razru by na tak nízkou cenu jistě nikdo neodhadoval.

Z vyšších cenových pater sestoupil také Samsung X480. Pohledné véčko se skvěle vyjímá v dámských kabelkách, ale v dnešní konkurenci má i jiné trumfy. Například barevný displej s největším rozlišením (128 × 160 bodů). V této cenové kategorii není obvyklá ani podpora MMS.

Motorola W220 Samsung X480

Obě véčka však nízkou cenu vyměnila za vnější informační displej. Snaží se to dohánět tradiční stavovou diodou v případě Samsungu a originálními ikonami v případě Motoroly. Ne každému vyhovuje citlivá konstrukce véček a proto máme připravenu celo skupinu záložníků klasické konstrukce. Vede ji Sony Ericsson J230i se svým svěžím designem a integrovaným rádiem. Nechcete rádio? Můžete ušetřit více než 300 korun a koupit starší model Sony Ericsson J220i. Jinak jsou oba typy technicky naprosto shodné. Základní funkce pro organizaci času obstará kalendář a úkolovník, pro spojení s okolním světem poslouží GPRS třídy 8.

Sony Ericsson J220i Sony Ericsson J230i

Za pěkných 1 777 Kč pořídíte nejnovějšího zástupce dnešního výběru. Samsung C130 se designově hlásí ke svým dražším značkovým sourozencům. Má velký telefonní seznam, paměť na SMS, GPRS nejvyšší třídy 10, umí MMS i wap. O zábavu majitele se postarají JAVA hry. Čtveřici záložníků uzavírá LG KG110. Tento telefon útočí zejména cenou, za 1 445 Kč dostanete GPRS třídy 8, bohužel si však nepošlete MMS.

LG KG110 Samsung C130

Levné, nejlevnější, superlevné

Jestli kašlete na funkce a jediným kritériem je pro vás cena, rozhodně musíte mít nejlevnější mobil na českém trhu. Motorola C139 je základním modelem značky. Zachovává designový ráz ostatních modelů, jiné jsou však materiály. Velmi malý displej (96 × 64 bodů) nespotřebuje mnoho energie, a tak mobil vydrží v pohotovosti bezkonkurenčních 700 hodin, tedy téměř celý měsíc. Funkce jsou skutečně strohé, v nabídkách telefonu se určitě neztratíte.

Motorola C139

Příznivci finské Nokie si rovněž přijdou na své. Značka má mezi low-endy hned trojici zástupců. V podstatě je to jediný přístroj, liší se pouze označením, displejem a cenou. Nejlevnější je Nokia 1110 s vysoce kontrastním inverzním monochromatickým displejem. Klasicky černobílá je jinak shodná Nokia 1112. Na pohled jiná je Nokia 1600, dostala odlišnou klávesnici a barevný displej. Zajímavé je, že všechna trojčata stojí stejných 1 455 Kč. Černobílé modely tedy kupte pod stromeček pouze starším lidem, kteří ocení vysoký kontrast zobrazení a velké znaky.

Nokia 1110 Nokia 1112 Nokia 1600

Na samý závěr musím ještě jednou připomenout LG KG110, které za cenu Nokií nabízí bohatší výbavu. Levný telefon vyrábí také Sony Ericsson, problémem J100i však je, že není až tak levný. Poměrně mladý telefon se stane prodejním hitem teprve až zlevní o dalších několik stokorun. Levný mobil má i německý Siemens (Siemens A31), ale stejně jako u všech modelů značky nákup nedoporučujeme. Problémy firmy by se mohly negativně projevit také v servisní podpoře koncových zákazníků.

Siemens A31 Sony Ericsson J100i

Diskuze (2) Další článek: Nová a čerstvá MobilMania.cz

Témata článku: , LG KG110, Motorola C139, Motorola W220, Nokia 1110, Nokia 1112, Nokia 1600, Samsung C130, Samsung X480, Siemens A31, Sony Ericsson J100i, Sony Ericsson J220i, Sony Ericsson J230i, Největší rozlišení, Drahý mobil, Slabé slovo, MOBI, Mobil, Strom, Dnešní výběr, Str, Stromeček