MobileGott: SMS brána do celého světa, ale...

Přidejte si do záložek nový odkaz. Tenhle se vám bude hodit například až vaší předplacence dojde kredit.

Před časem jsme na MobilManii prodělali intenzivní, ale bohužel jen velice krátkou aférku s neomezenou SMS bránou na stránkách realitního serveru www.HelloReality.cz. Dnes si povíme o jiné bráně. Odesílání zpráv přes ni není tak snadné, ale už mnoho měsíců fungování prokázalo výdrž. Tahle brána snad jen tak nezmizí. Vyzkoušejte ji.

Jedna z mnoha

Existuje celý seznam bezplatných SMS bran, ale ne všechny jsou určeny pro celosvětové použití a u jiných zase trvá doručení několik hodin. Sami se můžete na tento seznam podívat, ale předem upozorňuji na vyskakovací reklamní okna. Klikejte tedy jen s dobře zabezpečeným počítačem all-sms-free.de.

Po otestování některých z nich, jsem došel k závěru, že asi nejlepší SMS bránou jsou webové stránky www.MobileGott.de, které jsou bohužel rovněž zahlceny vyskakovacími okny. Tato SMS brána mě zaujala nejen přehledným vzhledem, ale také jazykovým provedením, neboť její původní německou verzi lze snadno a rychle přepnout do slovenského jazyka (viz vlaječky na vrchu stránky), takže její obsluha se stane primitivní záležitostí.

Mobilegott aneb Mobilní Bůh umožňuje odesílat textovky do celého světa v plné délce 160 znaků. Na konci doručené zprávy se pouze zobrazí název serveru odkud SMS přišla, tedy mobilegott.de, zpráva na mobilní telefon přijde vždy s telefonního čísla začínající předvolbou +79. SMS brána je chráněna proti zasílání spamu, takže z jednoho počítače lze odeslat maximálně dvě zprávy za hodinu, tedy v ideálním případě celkem 48 bezplatných zpráv denně.

Samotné odeslání textovky probíhá ve dvou krocích. V prvním z nich napíšete samotný text a telefonní číslo, v druhé části je zapotřebí opsat kontrolní kód a zadat e-mailovou adresu. Z důvodu ochrany proti spamu nedoporučuji zadávat vlastní běžně používanou e-mailovou schránku. Tu, kterou do políčka napíšete, si klidně můžete vymyslet. Pak už stačí kliknout na položku „odeslat“ a okamžitě se dozvíte, zda vaše zpráva byla doručena či nikoliv (v závislosti na zmíněném limitu dvou zpráv do hodiny).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na nutné odeslání vzkazu při nedostatku kreditu je tato brána ideální, pokud ovšem zvažujete delší klábosení, tak vám tato SMS brána asi moc nepomůže, ale rozhodně se ji vyplatí uložit mezi záložky – nikdy nevíte, kdy se může hodit.

Diskuze (24) Další článek: O2 přináší v únoru osm novinek a opět sjednocuje ceny

Témata článku: , , Celý seznam, MOBI, SMS Brána, Svět, Brána, Mobil