Mobilitky: sexy véčka z Asie

Pojďme nakouknout do kuchyně asijských výrobců, jejich pokrmy jsou velice atraktivní a chutné. Asijské novinky mnohdy naznačují budoucí podobu telefonů, které se na evropském trhu objeví až o mnoho měsíců později.

Technologické novinky a zajímavé stylové telefony mívají svou premiéru téměř vždy na asijských trzích, nebo rovnou přicházejí od asijských výrobců. Není proto od věci nakouknout, co právě frčí.

LG G4050 a  LG G4010

Prvním telefonem od asijské společnosti je LG G4050 následovaný modelem LG G4010. Oba kousky měly premiéru před několika dny a jsou určeny pro americké sítě GSM (850/1900 MHz). Mohou se pochlubit véčkovou konstrukcí a rychlým přenosem dat pomocí technologie GPRS třídy 10.

Model LG G4050 je vybavenější a kromě displeje s podporou pětašedesáti tisíc barev nabízí např. i Javu. Rozumí si se zprávami EMS a MMS a absence vestavěného fotoaparátu je vyřešena přídavným modulem. Druhý model nabízí pouze černobílý displej a zvládá zprávy EMS. Oba podporují vícehlasé vyzvánění. Za nedostatečnou ale považuji velikost paměti pro kontakty - do prvního modelu dostanete 255 položek, do druhého pouze slabou stovku.

   
LG G4050

  
LG G4010

Hitachi W11H

Další novinkou je designově krásný telefon Hitachi. Je určen pro provoz v sítích třetí generace CDMA 1X WIN. Tato síť vznikla vylepšením sítě CDMA2000 1x a ze své povahy nabízí uživatelům zejména rychlá data. Telefon se může pochlubit přenosovou rychlostí až 2,4 Mb/s. Mobil není žádný drobeček, jeho hmotnost výrazně přesahuje stogramovou hranici. Uživateli ale nabízí komfort velkého displeje s rozlišením 320 x 220 pixelů. Vnitřní paměť má kapacitu 20 MB. Zajímavé jsou schopnosti vyplývající z podpory "rychlé" sítě. Samozřejmostí je přehrávání nejrůznějších formátu videa, telefon dále umí zobrazit elektronické knihy. Zaručena je i kvalitní práce s e-mailem a fotografiemi.

 
Hitachi W11H

Motorola MS200, V870, V868

Poslední značkou, na kterou se v dnešním článku podíváme, je Motorola - tentokrát ovšem ve verzi pro asijské sítě CDMA2000 1x. Všechny tři telefony se narozdíl od evropských modelů mohou pochlubit displejem podporujícím 262 tisíc barev. Vnější displej je také zajímavý, neboť je tvořen technologií OLED. Všechny modely podporují satelitní navigaci GPS a Javu (s výjimkou modelu MS200). Fotoaparát je typu CMOS s rozlišením 310 tisíc obrazových bodů, což umožňuje pořizovat snímky v maximálním rozlišení 640 x 480 bodů. Samozřejmostí je také vícehlasé vyzvánění a velká vnitřní paměť všech telefonů. Hmotnost těchto véček se pohybuje mezi 70 až 80 gramy.


Motorola MS200

 
Motorola MS200 a V868

 
Motorola V870

Diskuze (7) Další článek: Zvýšenou DPH zaplatíte vy!

Témata článku: , Asie, MOBI, Mobil, Krásný telefon