Mobility v srpnu: nejlepší telefony a javová hra zdarma

V srpnových Mobilitách si posvítíme na operační systémy chytrých telefonů a vybereme nejlepší mobily od každé značky. Kromě toho dáme všem čtenářům zdarma javovou hru, melodii nebo obrázek. Mobilní nadšence potěší i devět testů a dva přehledy parametrů.

U všech Mobilit najdete malou knížečku s nabídkou vyzváněcích melodií, barevných obrázků a javových her. Jako dárek si můžete jednu melodii, jednu hru a jeden obrázek objednat zdarma, zaplatíte jen operátorovi za datové přenosy.

Mobility se ve volném prodeji objeví až ve čtvrtek, přesto vychází článek už dnes. Často se nás ptáte, proč tomu tak je. Snažíme se vás tím nalákat, abyste už za úsvitu stáli u nejbližší trafiky a vyhlíželi příchod trafikanta. Kromě toho dostávají předplatitelé časopis s denním předstihem.

Pokud tomu nevěříte a chcete si výhody předplatného vyzkoušet na vlastní kůži, objednejte si výhodné předplatné na zkoušku. Za 79 Kč získáte tři podzimní čísla Mobilit (září, říjen, listopad). Stačí, když do 29.8. pošlete na číslo 90 333 79 zprávu, která začíná slovy CP MO91011 a končí vaší adresou (ve tvaru jmeno, prijmeni, ulice, mesto psc oddělené mezerami, například CP MO91011 Tomas Dosedel Lidicka 28 Brno 60200). Zpráva vás sice vyjde na 79 Kč, nic dalšího už ale platit nebudete.

Umíme vám poradit

Srovnali jsme pro vás dva odvěké rivaly - operační systémy Symbian a Windows Mobile. Srovnali jsme jejich možnosti v různých oblastech (práce se zprávami, organizace času, multimédia a podobně) a přidali pár displejů. Díky tomu se sami můžete rozhodnout, který systém je pro vás ten pravý.

 

Přemýšleli jste někdy nad tím, kdo dělá nejlepší mobily? My jsme se to pokusili zjistit vědecky, od každé značky jsme vybrali nejlepší výrobek. Nespoléhali jsme se přitom jen na naši pověstnou srovnávací metodiku, důraz jsme kladli i na subjektivní dojem.

 

Taky máte rádi ten pocit, že jste zrovna zachránili svět? S javovými hrami to není nic neobvyklého. Pokud vás zajímá, jaké hry právě frčí, nepřeskakujte naše herní recenze.

 

Svou premiéru má rubrika Tipy & triky, která shrnuje nejzajímavější finty ke konkrétním mobilním telefonům. Na jednom místě tak zjistíte, jak smazat u Siemensů soubor určený jen ke čtení, jak přehrávat MP3 na telefonech, které přehrávání MP3 nepodporují a podobně. Doufáme, že se vám budou Tipy & triky líbit.

 

Testy horkých novinek

Rubrika První pohled tentokrát přetéká telefony. Dočtete se v ní o Sony Ericssonu W800i, Siemensu SL75, Sagemu myZ-55 a Sony Ericssonu D750i. S recenzemi některých z těchto mobilů se setkáte už v příštím čísle.

  

Dále jsme testovali například Siemens CL75. Všechny naše kolegyně z něj byly nadšené, líbil se i modelce. Pokud se vám (na oplátku) líbí modelka, můžete si ji poslat na mobil. Stačí k tomu poslat kód MBL 103803 na číslo 90 333 40 (cena 40 Kč).

  

Dalším testovaným mobilem je Nokia N90. Moc pěkný telefon, i když na můj vkus je poněkud velký a těžký.

 

Panasonic se vytáhl a ve svém modelu VS3 nabízí špičkový displej s šestnácti miliony barvami. To samozřejmě není jediný klad, kterým tento telefon oplývá. Po právu jsme mu tedy udělili ocenění Opravdová mobilita.

 

Nokia se snaží obnovit své kralování v oblasti levných mobilů (vzpomínáte na legendární Nokii 3310?). Pokud chcete dobře vypadající levný mobil, je Nokia 6030 přesně pro vás.

 

Ještě levnější jsou ale dva nové Siemensy A70 a A75. Jeden z nich je pro lidi, kterým stačí černobílý displej, druhý se snaží zaujmout barvami.

 

Hurá do školy

Pokud chcete ještě o prázdninách něco vyhrát, máte možnost v soutěži Fotomobility (podrobnosti na foto.mobilmania.cz), případně v soutěži o čtyři mobilní telefony LG (podrobnosti zde).

V září vyjdou Mobility ve čtvrtek osmého, aby vám ukrátily začátek školního roku, případně návrat z dovolené. V zářijových (případně některých dalších) Mobilitách by se měly objevit následující testy mobilních telefonů: Nokia 8800, Samsung E530, Siemens SL75, Sony Ericsson J300i a W800i.

Diskuze (36) Další článek: Skončí Nokia se Symbianem?

Témata článku: , , Nokia 6030, Nokia 8800, Nokia 8800 Arte, Nokia 8800 Carbon Arte, Nokia 8800 Gold Arte, Nokia 8800 Sapphire Arte, Nokia 8800 Sirocco, Nokia 8800 Sirocco Gold, Nokia N90, Samsung E530, Siemens CL75, Siemens SL75, Sony Ericsson J300i, Nejlepší telefon, Hra, Mobil, Žďár, Telefon, MOBI