MobilMania rozšiřuje tým: hledáme redaktora

Hledáme nového redaktora na plný úvazek. Hrajte si s telefony a zkoušejte služby operátorů v rámci svého zaměstnání!

Chystáme nové projekty, proto do týmu MobilManie hledáme dalšího redaktora na plný úvazek. Chcete testovat mobilní telefony, zkoumat služby operátorů, mít k dispozici zajímavou techniku a setkávat se zajímavými lidmi?

Co nabízíme?

Nabízíme hlavně zajímavou práci, která není jednotvárná a nudná. Alespoň nás to pořád ještě velmi baví – dá se tomu vůbec říkat práce? Computer Press je nejvýznamnější české vydavatelství v oblasti informačních a komunikačních technologií a z toho vyplývají i zaručené pracovní podmínky a zázemí.

Úkolem redaktora je účastnit se na tvorbě denního vydání časopisu: píše články o nejrůznějších produktech a službách, testuje mobilní telefony, aktivně vyhledává novinky, komunikuje s externími autory, kterým zadává články, je v kontaktu se čtenáři a firmami. Výstupy redaktorů denně vidíte na MobilManii, takže naši práci asi není třeba představovat.

Co požadujeme?

V prvé řadě požadujeme zapálení pro věc. Mobilní telefony a problematika, kterou se na MobilManii zabýváme, vás musí bavit. Potom musíte umět velmi dobře psát – správná čeština a poutavý styl patří mezi hlavní hlediska, podle kterých se budeme rozhodovat. Důležitá je také orientace v oboru, ale na rozdíl od schopnosti psát články se jí dá velmi rychle naučit. Učit se a sledovat, co se kolem děje nového, budete muset neustále.

Naše redakce sídlí v Brně, kde je také pracovní místo redaktora. Proto požadujeme možnost alespoň denního dojíždění, pokud nebudete mít bydliště přímo v Brně. Práce, kterou nabízíme, je vhodná pro absolventy škol, dokonce by se dala skloubit i se studiem na vysoké škole (ale spíše jen ve vyšších ročnících a u méně svědomitých studentů).

Samozřejmou podmínkou je práce s počítačem na pokročilé uživatelské úrovni, přivítáme znalost typografie. Redaktor by měl být schopen bez problémů porozumět anglicky psanému textu – bude to potřebovat.

Máte zájem?

Jestliže by vás bavilo pracovat na MobilManii a myslíte si, že splňujete výše uvedené podmínky, napište e-mail na adresu david.polesny@cpress.cz a do předmětu zprávy napiště „Redaktor“. V e-mailu uveďte, proč byste tuto práci chtěli dělat, případně napište, proč si myslíte, že bychom měli vybrat právě vás, kdy by se vám líbilo začít a další podobné věci, které se do žádostí o pracovní poměr uvádějí. K e-mailu přiložte strukturovaný životopis a velmi pomohou ukázky článků, které jste už někde publikovali.

Pokud jste ještě články do žádného časopisu nepsali a nechcete do konkurzu vstoupit s touto nevýhodou, můžete si vybrat jedno z následujících témat a připravit o něm článek, který přiložíte (není však podmínkou):

první pohled na telefon Sharp 770 SH: první seznámení s telefonem na základě informací dostupných od výrobce. Napište přibližně 4000 znaků včetně mezer.

článek o mobilním bankovnictví: článek shrne principy nabízených služeb, možnosti jejich využití a stručně srovná nabídku našich operátorů (cca 6000 znaků).

článek o nové technologii: vyberte si nějakou technologii, o které napíšete článek v rozsahu přibližně 6 000 znaků. Nabízí se například sítě čtvrté generace.

První kolo výběrového řízení začneme zpracovávat ve středu 10. října. Další zájemce budeme posuzovat individuálně až do pondělí 15. října. Pracovní pozice bude k dispozici již od 1. listopadu.

Další článek: O2 představuje vánoční nabídku

Témata článku: , , Pracovní pozice, MobilMania, Redaktor, MOBI, Reda, Typografie, Pracovní poměr, Mobil, Red, Pracovní místo, Nejrůznější produkty, Pracovní podmínky