MobilMania v roce 2004: statistiky a grafy

Občas se nás ptáte, jestli víme, kolik lidí čte MobilManii, kolik máme shlédnutých stránek, z jakých operačních systémů a z jakých prohlížečů k nám čtenáři chodí a tak dále. Dnes je poslední den roku 2004 a proto dobrá příležitost pro prezentaci takových statistik.

Prosinec ale ještě není u konce a zpracování dat bude společnosti iAudit, která měří návštěvnost našich stránek, ještě asi čtrnáct dnů trvat. Předkládám proto většinou výsledky jen do listopadu 2004. Aby se ale dal lépe vypozorovat trend, grafy začínají už od ledna 2003.

Unikátní návštěvníci

Z unikátních návštěvníků (UV, unique visitors) se počítá návštěvnost serveru. Když přijdete na MobilManii, přičte se jednotka. Když se ale během dne, týdne nebo měsíce – podle doby, která se v této statistice sleduje – vrátíte, už se nezapočítáte znovu.

V následujícím grafu najdete počet unikátních návštěvníků za jednotlivé měsíce.

V dalším grafu je průměrný počet unikátních návštěvníků za den – v jednotlivých měsících.

Shlédnuté stránky

Tento parametr (PV, page views) nepotřebuje velké vysvětlování. Počítají se u něj stránky, které jako návštěvníci na webu otevřete. Opět předkládám graf za měsíc a denní průměry.

Doba návštěvy

Audit dokáže zjistit i dobu, kterou návštěvník stráví čtením stránky. Tento parametr se dá vyjádřit různými způsoby.

Pro první graf se sečetla doba, kterou v jednotlivých měsících na MobilManii strávili všichni čtenáři (VTS, Visitor time spent). Udáváme ji v hodinách. Pro zajímavost: kdyby měl jeden čtenář strávit na webu tolik času jako všichni listopadoví návštěvníci MobilManie, trvalo by mu to takřka přesně deset let.

Při každé návštěvě strávíte na MobilManii určitou dobu (VT, View time). V grafech je průměr za jednotlivé měsíce.

Ještě můžeme sečíst, kolik času měsíčně stráví na MobilManii průměrný návštěvník (UVTS, Unique visitor time spent):

A také, kolik času zde průměrný návštěvník stráví za den.

Na závěr ještě jedna zajímavost. V letošním roce jsme na MobilManii napsali dohromady 10 620 599 znaků. To je 5 900 normostran a v případě časopisu jako jsou Mobility bychom na vydání všech článků potřebovali zhruba 2 600 stránek.

Diskuze (18) Další článek: Žebříčky: mobily od nejlepších k nejhorším

Témata článku: Mobil, Dobrá příležitost, MOBI, MobilMania, Denní průměr, Graf, První graf, Statistiky