Mobilní Fotografie týdne: dnes s bonusem

S vysokými teplotami se v našich galeristech probudil nový život a fotky za poslední týden doslova berou dech.

Dnes vám obzvlášť doporučuji vydržet u čtení a prohlížení až do konce, vystavené snímky za to skutečně stojí. Za porotu mohu říct, že jste nám tentokrát udělali radost! A to jak nováčci, tak staří mazáci Galerie. Nebudeme to raději dál protahovat, a hurá na vyhlašování…

Na vrcholu bedny vítězů stojí Martin Zemník, zasloužilý to mobilní lapač snímků. Ptáček Jarabáček (Sony Ericsson C902) je úžasná momentka, která se nepovede každý den, měsíc, klidně i rok. Ve skvělé kvalitě, jak je Maníkovým dobrým zvykem, pak drobeček posadí na zadek klidně i obra. Hezká je také dynamika barev, a v neposlední řadě vkusně zvolený rámeček. Gratulujeme, Martine!

Klepněte pro větší obrázek
Martin Zemník: Ptáček Jarabáček (Sony Ericsson C902)

Pár řádků textu si určitě zaslouží také ondris9 a jeho Lesíková… (Sony Ericsson k550i). Ondris si svůj telefon přeflashoval a předvádí nám tak, jak se pracuje s kombinací hardwaru k550i a fotoaplikace W610i. Není to vůbec špatné! V první řadě chválíme, jak se autorovi podařilo zvládnout celkem divoké podmínky, kterým musel s mobilem čelit. Velice příjemné a svěží jsou i barvy. Samotné zachycení tekoucí vody také nedopadlo špatně, ale přeci jen bychom raději snížili EV o jeden stupeň dolů, i když podobné scény s fotomobilem jsou chůze po tenkém ledě. Nejzávažnější chybou je pro nás zvolený formát. Poměr 4:3 nelahodí oku, ani tiskárně. Uvítali bychom seříznutí na 3:2 nebo více místa vpravo. Nicméně skvělý start, ondrisi, jen tak dál!

Klepněte pro větší obrázek
ondris9: Lesíková… (Sony Ericsson k550i)

Další snímek patří Grimjaurovi. Hell Awaits (Sony Ericsson k790i) je skutečně pekelně zdařilá fotografie. Industry je Grimova krevní skupina, což nesporně dokazuje i jeho ostatní tvorba. Naprosto neuvěřitelná je kvalita snímku, mnohý nezasvěcený by okamžitě přiřadil snímek k výstupu dnešních kompaktních digitálních fotoaparátů. Kdo navštěvuje Galerii pravidelně už ale zná Grimovu posedlost dokonale čistým snímkem, a práci v x-vrstvách, kdy trpělivým a pracným skládáním několika snímků do sebe dosáhne výsledku, jako vidíme zde. Skvělá je i kompozice a barevné podání. Něčeho podobného s mobilem dosáhne málokdo.

Klepněte pro větší obrázek
Grimjaur: Hell Awaits (Sony Ericsson k790i)

Co se týče nejlepší needitované fotografie, vše zůstává v zaběhnutých kolejích. MarTal stále nenalezl pokořitele a Sladké tankovanie (Samsung i900 Omnia 8GB) je důkazem vysoko nasazené laťky, kterou ne a ne někdo překonat. Zachytit motýla z bezprostřední blízkosti si žádá značnou dávku opatrnosti a trpělivosti. Zároveň jsme rádi, že autor fotografii alespoň ořízl, čímž prakticky vytvořil skvělou kompozici. Velice dobrá je i technická kvalita, kterou vysoké rozlišení nijak závažně nesnižuje. Barvičky jsou rovněž na výbornou, zkrátka paráda!

Klepněte pro větší obrázek 
MarTal: Sladké tankovanie (Samsung i900 Omnia 8GB)

Tímto jsme se dostali až na konec, ale rádi bychom dnes udělali menší výjimku, a tímto vás oficiálně pozvali na návštěvu Galerie (pokud jste tak ještě neučinili). Jestli vás nepřesvědčily snímky ve výběru, můžete nahlédnout i na ostatní zdařilou tvorbu tohoto týdne, kterou bychom alespoň takto náhledově rádi prezentovali. Děkujeme uživatelům za široký výběr, tentokrát to byla jedna báseň. Téma na příští týden je volné, těšíme se a ahoj!

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Diskuze (1) Další článek: Poslední fotohádanky: poznáte Česko a svět z letadla?

Témata článku: , , , Sony Ericsson C902, Sony Ericsson K550i, Sony Ericsson K790i, Dobrý zvyk, Mobil, Fotograf, F +, Foto, MOBI, Momentka, Krevní skupina, Paráda