Mobilní legrácky: veselé příhody s mobilem

Snad každý uživatel mobilního telefonu se potkal se žertovnou příhodou s tímto komunikačním prostředkem. Pro pobavením uvádím několik, které potkaly mne a nebo mé přátele a známé.

Nepovedené dobití

Kamarád má docela hezké číslo xy zy xy, leč často nízký kredit na své Oskartě. Díky tomu se občas stává, že je nucen dobíjet elektronickou formou.

A nedávno neměl ani kredit, ani čas dobít a tak ráno před cestou do práce o dobití požádal manželku. Dopoledne pryč, poledne, odpoledne, podvečer, večer - a on stále nemohl volat.

Po příchodu domů, řádně napružen, okamžitě manželce vynadal - ale ona se nedala a tvrdila, že dobila během dopoledne. Na volání na infolinku už bylo pozdě, takže dožrán pro změnu na operátora nechal řešení na druhý den.

Když ani druhý den nebylo dobito, vynadal operátorce na infolajně (čímž si vůbec nepomohl) a začal dávat dohromady písemnou stížnost. K ní potřeboval doklad o dobití - po jeho prohlédnutí nejdříve chvilku „pracoval“ k infarktu, ale pak se rozesmál.

Smích ovšem přešel jeho ženu - omylem dobila zy xy zy - a „reklamace“ bude jejím problémem.

Veselé rande

Kamarádka spěchala na rande a cestou z kanceláře si ještě odskočila za potřebou - a žbluňk, telefon v haj... (ona to ovšem, v rozrušení, řekla celé). Protože o elektronice něco ví, rychle jej vylovila, vypnula, co nejvíce rozebrala (vyndala baterku a SIMku) a ještě s kalhotami u kolen utírala jednotlivé části papírovými ručníky. Rychle vše sbalit a hajdy za přítelem, bez mobilu a tedy i možnosti se domluvit jinak.

Teprve při setkání (které stihla), si vzpomněla na SIM - nenašla ji ani mezi součástkami telefonu, ani jinde v batohu - takže honem zpátky do práce, na záchod a hledat… Karta byla mezi použitými ručníky v koši a večer tak mohl začít ve veselém duchu. A telefon po dvoudenním vysoušení dosud funguje.

Lodička

Jiná kamarádka dosti často telefonuje a její čtyřletá dcera tak u maminky často vidí krásnou, modře svítící stříbrnou hračku.

I ona si ráda hraje a tak si jednou mobil půjčila... Ve vaně si s ním hrála jako s lodičkou. Telefon, ač ne outdoor, kupodivu svítil dost dlouho, takže dcerku potěšil. Jenomže nebyl posléze odborně vysušen a docela „umřel“ na korozi několik málo týdnů po samovolném vyschnutí.

Maminka si teď určitě koupí hračku novou, jen nevím, kdy ji půjčí dceři.

Příliš dokonalý efekt

Když se na trhu objevila Nokia 7110, ve své době skvost, jeden můj známý si ji pořídil a s uspokojením sledoval úžas a závist, vyvolané kdykoli telefon použil. S oblibou otevíral flip pružinou.

Jednou ovšem efekt překvapil i jeho - tehdy, když vystřelený flip nezastavila zarážka a ten samovolně po opuštění telefonu pokračoval do blízkého kanálu.

Reklamace, vzhledem k nemožnosti dodat telefon kompletní, nebyla úspěšná.

Montáže HF

Před několika lety jsem se potkal se situací, kdy zadavatel byl nespokojen montáží provedenou mým kolegou a mnou. Ne se samotnou montáží, ale s tím, že jsme na dvě auta potřebovali celý den (podotýkám, že nebylo vrtáno do palubní desky a veškeré kabely byly schovány).

Jako vzorovou přitom předváděl montáž svého Dancallu v soukromém autě. Držák mobilu se přitom kýval („to je v pořádku, do toho kopnul syn“), v palubní desce měl vyvrtány nejméně čtyři díry (podrobně jsme počet nezkoumali) a externí anténa měla menší zisk než 0 (počet „čárek“ indikátoru signálu po připojení mobilu na HF klesnul). Objektivně nejhorším nedostatkem ale bylo, že telefon byl namontován na přímce dané umístěním airbagu spolujezdce a obvyklou polohou hlavy řidiče.

Poté, co jsme mu tyto vady ukázali a vysvětlili jejich význam, mlčel. Zejména vysvětlení, že pokud se nabourá a přežije samotnou havárii, bude pravděpodobně zabit airbagem vymrštěným telefonem, mlčel významně...

Telefon na střeše

Poškozený nebo zničený mobil byl v dobách, kdy nejlevnější modely reprezentovaly několik desítek tisíc korun, byl pro majitele jistě velmi nepříjemný, takže při jakémkoli problému přicházely je slovu reklamace.
Nejkurióznější reklamace, mnou registrovaná, zněla - nevydržel ani přejetí zadním kolem osobního automobilu... Myslíte, že by toto dnes prodejce či výrobce uznal?

Cigarety - příhoda z mobilní doby kamenné.

U jednoho stolu se v baru se dobře bavili čtyři podnikatelé (nikdo jiný v té době mobil nevlastnil). Tři o sobě vzájemně věděli, že mobil mají, o čtvrtém to jeden ze zbývající trojice netušil. A právě na toho se ostatní smluvili...

Jeden z trojice vzal na stole ležící cigarety a jakoby na krabičce byla klávesnice, vytočil číslo „nešťastníka“ - a daný telefon začal zvonit. Číslo samozřejmě vytáčel onen „utajený“ a neodeslání vlastního čísla bylo samozřejmé. „Postižený“ nechápal...

Pak to zkusil druhý se slovy, že to je přece běžná vlastnost cigaret, vytočil totéž číslo - a telefon opět zvonil... „Postižený“ opět nechápal, ale ve svém skepticizmu už nalomen se rozhodl, že to zkusí také. Vzal vlastní cigarety, namačkal číslo - a nic... Načež mu ostatní řekli, že s „měkkýma“ to prostě nefunguje. A jako chlap by to ve svém věku už měl vědět.

Vzal tedy sousedovy „tvrdé“, opakoval postup - a opět nic. Spolusedící si ale všimli, že číslo pouze vytočil, ale neodeslal - takže jej upozornili na nedostatek, on jej vzápětí napravil - a opravdu - telefon se ozval (onen „utajený“ konečně stihnul najít a vytočit patřičné číslo).

Několik dnů byl tento pán ochoten uvěřit i tomu, že mobil umí přivolat déšť, uřknout krávu a sám, třeba i pěšky, vyhledat svého majitele…

Máte také nějaké veselé příhody s mobilem? Napište nám.

Diskuze (63) Další článek: Portál t-zones nepodporuje správně doručenky

Témata článku: , Vysoušení, MOBI, Lodička, Mobil, Běžná vlastnost, Mobil l, Cigarety, Ručník