Mobilní pařba aneb hrám patří svět

Herní průmysl stále více kouká po mobilních telefonech, jako po budoucím zábavném prostředku. Nemůžeme se divit, že telefon se pomalu stává konkurencí pro přenosné herní konzole.

Evropský uživatel se svým hadem v mobilu by nespíš sklidil posměch při srovnání herních možností s Japonskými uživateli. Zatím co my tady koulíme oči nad posíláním obrázků a animací v Japonsku je obvyklé stáhnout si oblíbenou hru na mobil. Pro lepší ovládání tamních her mají k dispozici různé pomůcky.

 

Jednou z nich je přídavná konzole Ezplus. Jedná se o adaptér na baterky do kterého upevníme telefon a spojíme káblíkem. Telefon je fixovaný proti nechtěnému vypadnutí čtyřmi  ručkami.

 

Hru si stáhnete z Internetu a nainstalujete si ji do mobilu. Hry jsou napsány v jazyku Java. Hry nejsou zdarma, ale platí se formou měsíčního předplatného. Jedna hra vyjde v průměru na šedesát korun měsíčně. Na výběr máte nepřeberné množství a žánrů.

 

Není důvod propadat panice, počkáme pár let a snad se dočkáme podobných možností i u nás. Možnosti sítí třetí generace tomu nasvědčují.

     

Chtěli byste také také hry ve vašem mobilu? Kolik byste byli ochotni za ně zaplatit?

Základní údaje:

  • Rozměry:  30 x 145 x 60
  • Hmotnost:  105 gramů ( včetně baterií )
  • Doba provozu:  100 hodin
  • Baterie:  knoflíkové 2 x CR2032
  • Cena: v přepočtu asi 730 korun

 

Diskuze (13) Další článek: Siemens: 730 tisíc prodaných telefonů v roce 2001

Témata článku: , Nechtěné vypadnutí, MOBI, Mobil, Ručka, Svět