Mobilní telefony nad 10 000 Kč: ty nejlepší z nejlepších

Pokud nemáte hluboko do kapsy, můžete si dopřát některý ze špičkových mobilních telefonů s cenou nad 10 000 Kč. Nabízíme jejich kompletní přehled. Můžete si vybrat, zda dáte přednost smartphonu, komunikátoru nebo si připlatíte za design a styl.

Z nabídky našich operátorů

Zajímavé přístroje nabízí ve svých nabídkách Eurotel a T-Mobile. Jedná se o komunikátory přizpůsobené jejich potřebám a prodávají se pod značkami operátorů. Patří sem především komunikátory vyrobené společností HTC, které se prodávají u obou zmíněných operátorů. Pod názvy T-Mobile MDA III a Eurotel DataPhone III se skrývá totožný přístroj s obrovským dotykovým displejem a výsuvnou plnohodnotnou klávesnicí ve spodní části. Komunikátor pracuje s operačním systémem Windows Mobile, což mu zaručuje příkladnou spolupráci s počítačem a výborný funkční potenciál. Ve výbavě nechybí ani Bluetooth, infraport, podpora Wi-Fi, slot pro paměťové karty nebo digitální fotoaparát. Nevýhodou jsou větší rozměry a hmotnost.

  
T-Mobile: 18 999 Kč, Eurotel: 20 995 Kč

T-Mobile nabízí i „odlehčenou“ verzi svého komunikátoru MDA III s názvem MDA Compact. Přístroj má podstatně menší rozměry a hmotnost, menší je také displej. Plnohodnotná klávesnice chybí a vše je nutné ovládat prostřednictvím dotykového displeje nebo pomocí několika funkční tlačítek. Vzhledem k podstatně nižší ceně chybí i některé prvky výbavy, například podpora Wi-Fi.

 
T-Mobile: 11 999 Kč

T-Mobile má v nabídce ještě jeden zajímavý přístroj: BlackBerry 7290. Je koncepčně shodný s komunikátory značky Palm, má tedy velký displej a pod ním plnohodnotnou klávesnici. Klíčovou funkcí tohoto přístroje je podpora technologie BlackBerry pro přímou správu e-mailového účtu. T-Mobile tuto službu nabízí firmám, kde se také mohou přístroje BlackBerry 7290 nejlépe uplatnit.

 
T-Mobile: 11 499 Kč

U Eurotelu pak můžete narazit na zajímavou alternativu ke klasickým chytrým mobilům se Symbianem Series 60 od Nokie. Eurotel Smartphone II je nenápadný telefon klasické konstrukce, který však pracuje s otevřeným operačním systémem Windows Mobile a chlubí se velmi bohatou výbavou. Telefon je vybaven přehrávačem MP3 souborů, slotem pro paměťové karty, Bluetooth nebo vestavěným fotoaparátem. Navíc je poměrně malý a lehký. Jeho alternativou je Motorola MPx220, o které jsme psali v předešlých kapitolách.

Eurotel Smartphone II 
Eurotel: 13 995 Kč

Chytré telefony nespasí mobilní svět

Z uvedeného přehledu jsou patrné čtyři základní kategorie produktů. Jednou jsou špičkově vybavené telefony bez operačního systému, další jsou chytré mobilní telefony s otevřeným operačním systémem, třetí skupinu tvoří komunikátory a zvláštní kategorií jsou luxusní a stylové telefony.

Proroctví, že chytré mobilní telefony nahradí časem běžné mobily i komunikátory, není na místě. Je vidět, že chytré mobily jsou stále poměrně drahé a že pro mnohé uživatele je lepší alternativou špičkově vybavený mobil bez operačního systému, který je vybaven všemi potřebnými funkcemi a je kompaktnější. Na druhé straně jsou komunikátory, které nabízejí komfort v podobě velkých displejů a plnohodnotných klávesnic.

Je ale příjemné sledovat, jak se cena těchto přístrojů snižuje, což platí jak u cen nových přístrojů obecně, tak především u cen konkrétních modelů, které se již nějaký čas prodávají. Pokud tedy nemáte dostatek finančních prostředků, můžete si pár měsíců počkat. Neplatí to ale u všech telefonů a hlavně nečekejte, že Nokia zlevní svůj nejdražší model 8800.

Témata článku: Motorola, Nokia, , , Blackberry 7290, Eurotel Dataphone III, Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Motorola MPx220, Neonode N1m, Nokia 3230, Nokia 6260, Nokia 6260 slide, Nokia 6630, Nokia 6681, Nokia 7270, Nokia 7280, Nokia 7600, Nokia 7610, Nokia 7610 Supernova, Nokia 8800, Nokia 8800 Arte, Nokia 8800 Carbon Arte, Nokia 8800 Gold Arte, Nokia 8800 Sapphire Arte