Mobilní tiskárna Instax Square Link přidá do fotek QR kód. Po načtení mobilem přidá fotce zajímavé efekty

  • Fujifilm uvedl novou mobilní tiskárnu Instax Square Link
  • Včetně editoru fotek je přímo šitá na míru smartphonům
  • Do QR kódu na fotce můžete uložit zajímavé AR efekty

Značka Fujifilm, známá především z fotografického průmyslu, uvedla na trh novou kompaktní tiskárnu ke smartphonu. Instax Square Link Smart Phone Printer je přenosná tiskárna čtvercového tvaru, která se ke smartphonu připojuje přes Bluetooth. Samotný přenos fotky z telefonu trvá zhruba 12 vteřin, přičemž tisk fotografie na instantní fotopapíry s rozměry 62 × 62 mm trvá zhruba minutu a půl. Na jedno nabití vytiskne až 100 fotek, tiskárnu dobíjíte přes USB-C.

K tiskárně si můžete stáhnout doplňkovou aplikaci, ve které můžete do fotek dodat „AR efekty“, tj. prvky rozšířené reality. Součástí fotografie se stane QR kód s jedinečným odkazem, který k fotce v hledáčku přidá efekty, které jste k ní přidali. Může se jednat např. o kresby, pozadí, texty, filtry či rovnou další fotografie.

Klepněte pro větší obrázek
Fujifilm představil novou kompaktní tiskárnu, na které můžete tisknout přímo ze smartphonu

Počítá se však i se samotnou základní editací fotek před vytištěním. Můžete k nim přidat rámečky, náčrty, upravit barvy nebo fotky sdružit do koláží. Je však třeba počítat s tím, že i základní fotografie jsou dost malé, a v případě koláží budou jednotlivé snímky ještě menší. Tiskárna se bude v Česku nabízet v černé a bílé barevné variantě, a to za 3 700 Kč.

Jak se tiskne na tiskárně Instax Square Link:

Diskuze (4) Další článek: Véčko levněji a barevněji. Huawei vyměnil čipset a foťáky za horší, pokles ceny je ale výrazný

Témata článku: , , , , , , , , , , , Načtení, Česká republika, Zajímavý efekt, Fotka, Efekt, F +, Smart Phone, Kód,