Módní salón: recenze krytů na mobil

Letní slunce již naplno rozjasnilo přírodu, která nyní hraje v pestré paletě barev. Je tedy nasnadě uvažovat i o změně okoukaného kabátku vašeho mobilu. Vodítkem může být dnešní představení krytů z nejrůznějších kategorií.

Dnešní uživatel má volbu lehkou, pulty obchodů se doslova prohýbají pod nabídkou všemožných krytů různých tvarů a barev. Jediné dilema tak spočívá, zda raději vybrat kryt značkového výrobce nebo risknout a vybrat si neznačkového kolegu. U prvně jmenovaných je vyšší pravděpodobnost, že kryt bude dobře lícovat a nebude nikde výrazně vrzat. Ovšem i neznačkové kryty mnohdy překvapí a se svými značkovými protějšky si nezadají.

   
Původní Nokie 3310 --- efektní krabice s kryty série X.

X X X

Naši pozornost nejvíce upoutaly značkové kryty série X – X Sport a X Gladiátor. Působivé balení dávalo předem tušit, že se setkáme s kvalitním výrobkem. Kryty série X jsou vyrobeny z kvalitního materiálu příjemného na dotek. Červená varianta se mohla pochlubit nenásilnou metalízou. S nasazením na Nokii 3310 nebyly žádné problémy. Slícování bylo asi nejlepší ze všech zúčastněných krytů. Telefon ovšem výrazně nabyl na objemu. V okolí displeje téměř jednou tolik než u originálního krytu. Jediná výtka směřuje ke gumové klávesnici. Některé klávesy, zejména pod displejem, byly hůře stisknutelné. Kromě krytu můžete změnit i okolí displej – další prstenec naleznete přímo v balení. Kryty série X vyvolávaly u přihlížejících nejvíce zájmu svým avantgardním pojetím.

  
Z vašeho mobilu máte zajímavého tlusťocha.

Kryty s reliéfem

Uživatelé zmlsaní vyhlazeným povrchem většiny krytů rádi sáhnou po něčem odlišném. Tím pravým mohou být kryty s reliéfem. My jsme zkoušeli elegantní bílý kryt s vyobrazenými dlaždicemi. Kryt byl sice od neznámého výrobce, ale kvalitou slícování příjemně překvapil. Černé klávesy s bílými číslicemi si pochvalovaly zejména lidé s horším zrakem – byly pro ně čitelnější než původní originální. Ovšem ve tmě nebylo na nich vidět nic. Nebyly totiž podsvícené.

  
Potisk je doprovázen hmatatelným reliéfem.

Nejen pro děti

Mobilní telefony Nokia řady 33xx nevlastní jen děti a mladí, ale v hojné míře i spousta dospělých. Ti často hledají vhodný kryt, který by jejich telefon vzhledově povýšil. Mezi testovanými kryty tomuto požadavku odpovídal jeden, který imitoval leštěný (pískovaný) kov. Jeho konzervativním vzhledem by nepohrdl žádný z odpůrců krytových převleků. Kryt pocházel od neznačkového výrobce a jeho nasazení bylo tvrdým oříškem. Ještě složitější bylo dostat kryt zpátky z mobilu. Držel totiž jako přilepený.

 
Kovový dojem z krytu je dokonalý.

Lákadlo pro straku

Pichlavé slunce ve spojení s blýskavými kryty dokáže vytvořit zajímavou podívanou. Pokud o ni stojíte, poohlédněte se po krytech s výraznou perleťovou metalízou nebo s hologramovým potiskem.  Ve svém okolí jistě vzbudíte zaslouženou pozornost.


Zpřeházené klávesy

Pokud vás nudí tradiční rozložení kláves, jistě uvítáte kryty, které vám přinesou trochu vzrušení do každého psaní textovek. Námi testovaný kryt s „divokým“ rozložením kláves nás však moc nepotěšil. Přestože pocházel od značkového výrobce, nepodařilo se nám jej správně nasadit. Také kvalita klávesnice byla dosti pochybná.


Klávesnice neoslnila.

Pro děti a recesisty

Nedávno uvedený poslední díl Harryho Pottera opět oživil kouzelnické šílenství okolo této postavy. Pokud tomuto šílenství propadlo i vaše dítě či mladší bráška, můžete jej potěšit krytem s touto tématikou. Na pultech obchodů naleznete širokou nabídku s pohádkovými motivy, mezi kterými si vybere snad každý. Kryty si v obchodě raději vyzkoušejte, protože s jejich kvalitou to bývá různé.

  

Dnešní srovnání neprokázalo výraznější rozdíly mezi kryty neznačkových výrobců a jejich kolegů s rodokmenem. Jedině kryty série X byly zpracovány nadprůměrně kvalitně. Pokud bychom měli zvolit pomyslného vítěze, volili bychom mezi kryty série X, které zaujaly moderním vzhledem a reliéfovým krytem, jehož nepodsvícená klávesnice byla ze všech nejkvalitnější.

 
A vítězem se stává ...

Každopádně se vyplatí si vzít mobil s sebou na nákupy a nový kryt vyzkoušet na místě. Cena testovaných krytů se pohybuje okolo 250 Kč. Výjimku tvoří kryty série X, které jsou o sto korun dražší. 

Kryty zapůjčila společnost BRAND
tel: +420 572 540 265
web: http://www.brand-uh.cz

Diskuze (28) Další článek: Sony Ericsson T310 s kalendářem a synchronizací (oživeno)

Témata článku: , Mód, MOBI, Sál, Kryt, Mobil, Kovový dojem, Tradiční rozložení