Motorola a její brazilské novinky

V zemi zaslíbené telenovelám a karnevalům nabídne Motorola čtyři hudební low-endy, prorazí na místním trhu?

Bez větší publicity, respektive ve vší tichosti, představila Motorola čtveřici nových low-endů určených pro brazilský, potažmo jihoamerický trh. „Wéčka“ 231, 388 a 396 doplní řadu telefonů nižší třídy reprezentované modely W161 a W181, které americký výrobce prezentoval na letošním Světovém mobilním kongresu. Trochu lepší výbavu obsahující funkce pro sportovně založené jedince nabídne véčko W6. Zatím se nezdá, že by se telefony, jež mají své budoucí majitele zaujmout především nízkou cenou, měly dostat i na starý kontinent, možná časem dojde ještě na další rozvíjející se trhy. Tedy za předpokladu, že se nestane něco zásadního, jako například změna majitele mobilní divize Motoroly, která visí ve vzduchu.

ROKR W6 – brzy ve vaší telenovele

Nebýt celkem nápaditě použité žluté barvy na klávesnici, dal by se model W6 označit za strohé véčko, které nikterak designově nezaujme. Své cílové skupině ovšem Motorola W6 poslouží dobře, jednak bude svým majitelům hudebním doprovodem a jednak osobním trenérem. Telefon totiž stačí „nakrmit“ údaji jako například výška, váha, věk, pohlaví a on pak sestaví tréninkový program ušitý na míru. Mezi další užitečné funkce patří stopky, které vypočítají průměrnou rychlost na základě uražené vzdálenosti, databáze výsledků uchovávající informace o minulých sportovních výkonech a spálených kaloriích, jež telefon umí exportovat do souboru XLS. K ranní rozcvičce nemůže chybět ani oblíbená muzika a aby to bylo co nejsnazší, disponuje W6 tlačítkem pro rychlý přístup ke všem skladbám a snadným ovládáním i když je telefon zavřený.

Klepněte pro větší obrázek
Sportovní telefon za nízkou cenu, to je nová W6 od Motoroly

Hudební soubory lze uložit na paměťovou kartu microSD až do kapacity 2 GB, potěší také podpora Bluetooth s profilem A2DP, takže poslech si můžete vychutnat se stereo bezdrátovými sluchátky. Na další informace, ostatně stejně jako na obrázky je Motorola skoupá. Dále už jen dodává, že telefon disponuje 1,3 Mpx fotoaparátem s osminásobným digitálním zoomem a schopností natáčet video. Technologií EDGE pro přenos dat a Push-to-Talk. Nakonec uvádí, že telefon vydrží přibližně 400 minut hovoru nebo 350 hodin v pohotovostním režimu.

W388 a W396 – funkčně jako vejce vejci

Vypadají sice různě, ale po funkční stránce si nemají co závidět. Prvně jmenovaný model má klasickou konstrukci, ten druhý je pro změnu véčko. Prodávat se budou ve čtyřech barevných provedeních, přičemž oba jsou opět nadány především hudebně. Jejich hudební přehrávač zvládá nejen formát MP3 ale i WMA a když člověka nahrané „songy“ omrzí, může místo nich naladit rádio s funkcí RDS. Poněkud zbytečné mi ovšem přijde dodávat telefony s 1 GB kartou a nechávat uživateli otevřená vrátka v možnosti rozšířit externí paměť podporou karet až o dvojnásobné kapacitě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Stejné a přece jiné, dvojčata W388 a W396

Jinak z rádia lze prý i nahrávat úryvky písní a pořízené záznamy nastavit jako zvuk alarmu nebo další vymoženost: možnost poslat přátelům frekvenci radiové stanice přes SMS, možnosti jsou zkrátka nekonečné. Mezi další trumfy obou modelů patří ještě VGA fotoaparát, paměť na 750 SMS, tisícovku kontaktů a celých 7,5 MB vnitřní paměti.

W231 – zavolám, napíšu a poslechu

Nejnižší model (za nejnižší cenu) nabídne opravdu jen to nejnutnější. CSTN displej s nízkým rozlišením 128 × 128 bodů a schopností zobrazit 65 tisíc barev, sítě GSM (900/1 800 MHz), GPRS, interní paměť 1,1 MB. Dále hudební přehrávač, podporu paměťových karet microSD až do 2 GB (poloviční velikost opět v základu), FM rádio s RDS a paměť na 500 textovek a kontaktů. To vše v zeleno-černo-bílém provedení v ceně okolo patnácti stovek.

Klepněte pro větší obrázek
Jsem barevná, hravá a nestojím moc... Kup si mě
Diskuze (1) Další článek: Srpnové osvěžení u O2: tři novinky a plošné zdražení

Témata článku: Motorola, Telefon zavřený, Osobní trenér, Oblíbená muzika, Poloviční velikost, Novinky, Motorol, Tréninkový program, Nov, Motor, Sportovní telefon