Motorola Accompli 008 - vskutku chytré véčko (zkušenosti)

Motorola Accompli 008 nepatří mezi nejlevnější přístroje. Za vyšší cenou se však skrývá množství užitečných funkcí. I Accompli má ale své mouchy. Během doby, co telefon používám, jsem jich pár objevil.
Kapitoly článku

Vskutku chytré véčko

Mobilní telefon Accompli 008 se řadí do kategorie mobilních telefonů typu "V" tj. rozevírací telefony. Z toho vyplývá nutnost telefon před přijmutím hovoru otevřít - někomu tento detail vadí, někomu zase ne. Jde ale spíše o zvyk. Přijmout hovor můžete pouhým otevřením přístroje nebo manuálně stisknutím tlačítka - Přijmi. Součástí balení telefonu bylo i handsfree,  které se připojuje k telefonu na jeho horní části, a s kterým se telefonuje mnohem příjemněji, zejména při delších hovorech. Samotné  sluchátko telefonu není příliš silné, ale i přesto je velice  kvalitní. Hlasitost se dá regulovat tlačítkem na levém boku přístroje.

   
Fakt, že se musí přístroj pro přijmutí hovoru otevřít, někomu vadí více a někomu
zase méně. Tvar v ale Motorole Accompli 008 opravdu sluší.

V další záložce hlavního menu je zápisník, velice přehledný diář, který nabízí snad vše potřebné včetně upozorňování na úkoly ve zvolenou dobu.  Dále je zde skicák, ve kterém si můžete nakreslit jednoduché plánky nebo obrázky, seznam úloh, hlasové poznámky a budík.

Ve třetí záložce jsou různé užitečné nástroje, např. převod jednotek, převod měn, světový čas, kalkulačka včetně vědeckých funkcí a tři hry. Hry sice nejsou důležité, ale potěší. Zahrát si můžete logickou hru  Sokoban, Piškvorky a Black Jack. Všechny jsou graficky povedené a dokáží  uživatele ve volném čase dostatečně pobavit.

Klávesnice občas chybí

Na poslední čtvrté záložce si můžete nastavit kompletně celý přístroj, nahrát vlastní melodii ale pouze pomocí klávesnice, aktivovat IrDA port nebo modem nebo spustit nějakou aplikaci v Javě. Javovou hru sice do telefonu nahrát lze, ale nejde ji pak ovládat z důvodu absence klávesnice. Osobně jsem nejraději používal aplikaci MiMessenger, která mi umožňovala pohodlné připojení např. na ICQ. Hodina připojení přes GPRS s intenzivním "chatováním" stála méně než 10 Kč. Zajímavé je, že při nahrání více Javových aplikací do mobilu se sníží rychlost některých funkcí, např. spuštění originálních her.

 
Motorola Accompli 008 není žádný obr

Používání modemu při spojení kabelem k PC je také velice pohodlné. Můžete zároveň telefon dobíjet, takže nehrozí nechtěné ukončení připojení z důvodu vybití baterie. Navíc se telefon chová jako běžný  modem, takže ve Windows stále můžete vidět počet odeslaných a přijatých bitů. Zároveň můžete přes kabel všechna svá data uložená v telefonu zálohovat popř. ze zálohy obnovit.

Baterie telefonu má dostatečnou kapacitu a výdrž. Ačkoliv telefonuji přibližně jednu hodinu denně a posílám nebo přijímám cca 50 SMS denně, vydrží telefon bez vypnutí tři dny. Pohybuji se ovšem na místech s kvalitním signálem a tam kde je signál horší, se výrazně snižuje i pohotovostní doba.

Mobilní telefon Motorola Accompli mohu jen doporučit. Pokud od svého přístroje neočekáváte nádherný barevný displej, polyfonní vyzvánění, miniaturní rozměry a namísto toho požadujete jen užitečné funkce, je Accompli 008 tím pravým mobilem pro vás. Ve srovnání s jinými mobilními telefony nabízí mnohem více za stejnou cenu.

Témata článku: Motorola, , Chytré, Zkušenost, Motorol, Automatické odeslání, Chytré véčko, Accompli, Motor, ACC,