Motorola C550: levná a vybavená (živé fotky)

Co nevidět bude na trh uvedena nová Motorola C550 s barevným displejem, integrovaným fotoaparátem, se spoustou funkcí a poměrně velkou pamětí. Rozruch způsobí zejména její cena. Připravili jsme bohatou galerii fotek.

Všechny fotografie pořídil náš kolega Paul Matt z Hong Kongu.

O šesti novinkách Motoroly včetně modelu C550 jsme vás informovali již koncem listopadu minulého roku. Od té doby se však několik věcí změnilo. Nejvybavenější model ze zmíněné šestice byl bezesporu C550, který již zanedlouho zaútočí i na český trh. V jeho výzbroji naleznete širokou škálu funkcí s ohledem na nízkou cenu.

  
Elegantní design ani barevné provedení nenaznačuje zařazení do kategorie levných mobilů

Motorola C550 zůstává věrna designu nových Motorol, jejichž éru započala úspěšná řada C3xx. Hlavní prim hraje vzhled. Je jednoduchý a silně elegantní. Pokud by s ním nebyl uživatel spokojen, může využít systém výměnných krytů a upravit ji k obrazu svému.

  
Výměnné kryty a srovnání s Nokií 3200

Kurz focení

V oblasti s ovládacím tlačítkem naleznete dostatečně velký barevný displej s podporou 4 096 barev. Jeho velikost je rozumných 96 x 65 pixelů a bude bohatě stačit na to, abyste si dosyta vyhráli s barevnými tapetami či animovanými spořiči. Svou úlohu bude plnit i při práci s vestavěným foťáčkem. Ten nevybočuje ze současných standardů a stejně jako jiné telefony nabízí možnost pořizovat fotografie až do velikosti 640 x 480 obrazových bodů. Samozřejmostí je také podpora dalších formátů – 320 x 240 nebo 160 x 120 bodů.

Možnosti foťáčku rozšiřuje i digitální zoom (4x). Aby fotografie vyšly co nejlépe, může uživatel využít několik přednastavených režimů focení. Korekce bílé je nastavena buď automaticky nebo pro různé podmínky (slunce, oblačno, noc, interiér). Všechny fotografie také nemusí být striktně jen barevné. Hračičkové mohou využít i jiné profily – například černo-bílý, modrý, antický či červeno-zelený. 

 
Foťáček umí divy 

Šetřit místem ani moc nemusíte. Výrobce připravil pro fotografie a jiné obrázky na plochu dostatečnou rezervu v podobě 2 MB. Fotografie lze rozeslat do celého světa pomocí multimediálních zpráv MMS. Velikost jedné zprávy je však omezena na 100 kB.

Java nebude chybět

Mezi další taháky bude rozhodně patřit podpora aplikací napsaných v jazyce Java. Výhradně pro ně je připraveno místo o velikosti 700 kB. O schopnostech Javy vás snadno přesvědčí dvojice připravených her – Skipping Stones či Hungry Fish. Náročnější uživatele osloví pokročilý wapový prohlížeč ve verzi 2.0 podpořený rychlým připojením GPRS (4+1). Nebude chybět ani kalendář. 

  
Kvalita displeje je dostačující

Zbývající funkce přebrala nová Motorola od svých předchůdců. Jednotlivé kontakty můžete snadno odlišit nápaditým obrázkem, který se objeví na displeji při příchozím hovoru. Kontakty lze vytáčet i hlasově.

Zajímavá cena

Nejzajímavější bude ovšem cena. V zahraničí se pohybuje pod úrovní pěti tisíc korun a můžeme směle předpokládat, že podobné to bude i u nás.

Ve zkratce

  • Mobilní telefon Motorola C550
  • Síť: GSM 900/1800 MHz
  • Rozměry: 100 x 40 x 22 mm
  • Hmotnost: 92 g
  • Displej: 96 x 65 pixelů, 4 096 barev, CSTN
  • Baterie: Li-Ion 750 mAh
  • Doba hovoru: až 360 min
  • Pohotovostní doba: 240 h
  • Paměť: 700 kB pro Java aplikace, 2 MB sdílená
  • Kamerka: 300K pixelů CMOS, foto 640 x 480 pixelů, 4x zoom 
  • Konektivita: GPRS (4+1)
  • Vyzvánění: vícehlasé (32hlasé)
  • Další funkce a vlastnosti: Java (MIDP 1.0), WAP (2.0), EMS, MMS, 3 hry, miniUSB
Diskuze (26) Další článek: Špičkové tapety pro Motorolu MPx200 a další smartphony

Témata článku: Motorola, F +, Podpora aplikací, Motorol, Úspěšná řada, Motor