Motorola Moto G72. Střední třída se 120Hz OLED displejem a 108Mpx foťákem jde do prodeje

Motorola postupně zaplňuje řadu Moto G, aby v ní nezůstalo ani jediné číslo neobsazené. Představuje model Motorola Moto G72, který rovnou posílá do prodeje na českém trhu. Jedná se o typické zařízení střední třídy s modernizovaným designem a dvěma hlavními lákadly – 120Hz OLED panelem a 108Mpx primárním fotoaparátem. Na výběr jsou dvě barvy (modrá, černá) ve dvou paměťových konfiguracích (6 + 128 GB a 8 + 128 GB) za 6 900 Kč, resp. 7 400 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Motorola Moto G72 se vyrábí ve třech barvách, do prodeje v ČR jde ale pouze modrá a černá

Telefon obsahuje 6,6palcový Full HD+ AMOLED displej s podporou HDR10+, obnovovací frekvencí 120 Hz a hodnotou maximálního nejvyššího jasu až 1 300 nitů. Do displeje je také vestavěná čtečka otisků. Osazeny jsou stereo reproduktory s podporou prostorového „mobilního“ zvuku Dolby Atmos. O výkon se stará 6nm čipset Helio G99 od Mediateku. Konektivita 5G u tohoto modelu chybí.

Na zadní straně najdeme obdélníkový modul trojitého zadního fotoaparátu, jehož design Motorola částečně převzala od aktuálních modelů vlajkové řady Edge. Primární 108Mpx fotoaparát obsahuje objektiv se světelností f1.7. Druhý objektiv s 8Mpx senzorem slouží pro širokoúhlý záběr a zaměření hloubky, třetí kamerka už je pouze 2Mpx pro makro. Telefonu neschází 3,5mm jack, ani NFC. Dobíjí se přes USB-C konektor maximálním výkonem 30 W, baterie má kapacitu 5 000 mAh.

Diskuze (7) Další článek: Ekologická Nokia X30 dorazila do ČR. Sází na udržitelnost, odebranou nabíječkou to nekončí

Témata článku: Motorola, , , , , , , , Dolby Atmos, Displej, ? Displej, F +, Motto G, Motorola Moto, Česká republika, Foťák, Třída