Motorola představuje pod Lenovem nové smartphony

Motorola ve vlastnictví Lenova odkryla karty a odhalila portfolio smartphonů na zbytek letošního roku. Každý model má své místo a logiku.

Motorola dnes na tiskové konferenci v Indii představila trojici nových smartphonů v zavedených řadách. Je to poprvé, co má kompletně v režii uvedení novinek původně americké značky společnost Lenovo. Číňané naštěstí nepřistoupili k žádným drastickým změnám a navazují na dědictví Motoroly z dob, kdy firma fungovala pod Googlem. Mezi novinky patří třetí generace smartphonu nižší střední třídy Moto G (2015) a také dva modely navazující na loňský vlajkový smartphone – Moto X Style a Moto X Play.

Klepněte pro větší obrázek
Novinky Motoroly pro druhou polovinu roku 2015 pohromadě

Moto G (2015): poctivá střední třída

Moto G (2015) nabídne stejně jako předchůdce HD IPS displej na úhlopříčce 5 palců. Novější procesor Qualcomm Snapdragon 410 doplňují dvě specifikace paměti: 1 GB RAM + 8 GB vnitřního úložiště a 2 GB RAM + 16 GB vnitřní paměti. Obě varianty bude možné rozšířit kartou microSD. Rozlišení fotoaparátů povýšilo na 13/5 Mpx, kapacita baterie se proti loňské generaci zvýšila o 400 mAh na 2 470 mAh. Samozřejmostí bude čistý Android v nejnovější verzi 5.1 Lollipop.

Klepněte pro větší obrázek
Moto G (2015)

Design novinky se příliš nezměnil, zůstalo u zaoblených tvarů, plastového těla a dvojice předních stereoreproduktorů. Důležitou inovací je ovšem voděodolnost v souladu s normou IPx7, což znamená odolnost proti ponoření do metrové hloubky po dobu max. 30 minut. Motorola Moto G (2015) podporuje LTE a na vybraných trzích jde do prodeje v nejbližších dnech. Později by měla dorazit i do České republiky za předpokládanou cenu 5 500 Kč za 8GB verzi, resp. 6 600 Kč za 16GB variantu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Moto G (2015) nabídne široké možnosti personalizace a nově i odolnost proti vodě

Moto X Style: špičková výbava se stylem

Motorola Moto X Style je novým vlajkovým modelem značky. Ani zde se neexperimentovalo s designem, zaoblené tvary svědčí dobrému úchopu zařízení. A v případě Moto X Style přijde ergonomie vhod, úhlopříčka zařízení narostla na 5,7 palce. Motorola se vyšvihla rovnou s QuadHD rozlišením (2K, 2 560 × 1 440 bodů). Jako srdce poslouží šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808, který sice nabídne nižší hrubý výkon než Snapdragon 810, ale na druhou stranu netrpí kontroverzí s přehříváním. Podobně to vyřešilo u svého top modelu G4 také LG.

Klepněte pro větší obrázek
Moto X Style

Moto X Style bude k dispozici se 3 GB RAM a celkem třemi vnitřní paměti: 16, 32 a 64 GB. Všechny půjde rozšířit paměťovou kartou o dalších až 128 GB. Motorola použila 21Mpx hlavní fotoaparát se světelností f2.0, přední selfie kamera má rozlišení 5 Mpx. Baterie má vzhledem k superjemnému displeji pouze průměrnou kapacitu 3 000 mAh, výrobce ale slibuje rychlé nabíjení TurboPower. Také Moto X Style dostane hned od začátku čistý Android 5.1 Lollipop. Novinka se začne prodávat v září, cenu zatím firma neuvedla.

Klepněte pro větší obrázek
Moto X Style nabídne řadu originálních krytů z různých materiálů

Moto X Play: vyvážený smartphone s velkou baterií

Motorola Moto X Play je jediná z novinek, která nemá přímého předchůdce, i když název odkazuje na nejvyšší řadu X. Jde o odlehčenou a nepatrně kompaktnější verzi modelu Moto X Style pro ty, kterým 2K displej přijde jako zbytečně jemný. Smartphone si vystačí s 5,5palcovým FullHD IPS panelem. Výrobce zvolil odpovídající procesor vyšší střední třídy Qualcomm Snapdragon 615. Operační paměť 2 GB doprovodí volitelné vnitřní úložiště s kapacitou 16 nebo 32 GB, rozšiřitelné kartou microSD.

Klepněte pro větší obrázek
Moto X Play

Na fotoaparátu Motorola nešetřila a opět osadila 21Mpx snímač se světelností f/2.0. Selfie kamerka je pětimegapixelová. Proti Moto X Style, která mimo jiné nabídne opět prémiové kožené nebo dřevěné zadní kryty, působí Moto X Play obyčejnějším dojmem. Plastová záda používají ozdobného vroubkování ve tvaru vlnek. Překvapením je baterie s kapacitou 3 640 mAh, kterou má Moto X Play nad sourozencem navrch. Novinka poběží na čistém Androidu 5.1 Lollipop a do prodeje se má dostat během srpna. Počítá se i s evropskými zeměmi, cenu zatím neznáme.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Moto X Play přinese plastový zadní kryt v různých barvách
Diskuze (18) Další článek: Podepsáno: mobilní signál v tunelech metra bude do konce roku

Témata článku: Motorola, , , , Lenovo Moto G (3. generace), Lenovo Moto X Play, Lenovo Moto X Style, Motorola Moto G, Motorola Moto G (2. generace), Motorola Moto G (2. generace), Motorola Moto X, Motorola Moto X (2. generace), Generace smartphonu, SMA, Nov, Pře, Motorol, Zaoblený tvar, Turbopower, Super displej, Vyvážený smartphone, Motor,