Motorola připravila zážitek v rozšířené realitě. S pomocí AR brýlí a smartphonu trénujete házení na cíl

Motorola je partnerem amerického baseballového týmu San Diego Padres. V rámci spolupráce se sportovním klubem nedávno výrobce smartphonů představil nový interaktivní zážitek. S pomocí smartphonu Motorola Edge+ a AR brýlí Lenovo ThinkReality A3 běžících na platformě Snapdragon Spaces XR si zájemce může zahrát baseball v rozšířené realitě.

Klepněte pro větší obrázek

Zážitek, který nese název Motorola Hall of Fame, je určen primárně pro fanoušky ze Spojených států. Motorola ho vytvořila ve spolupráci se specialistou na rozšířenou realitu, marketingovou agenturou Rock Paper Reality.

Stačí připojit brýle k telefonu

Jedná se multiplayerové demo pro 2 až 4 hráče využívající AR k vytvoření galerie s tématikou Padres, která umisťuje uživatele do virtuálního modelu baseballového stadionu Petco Park, jehož skutečná předloha leží v San Diegu. Hráči mají možnost jít na hřiště a otestovat své dovednosti mířením baseballových míčků na cíle rozmístěné po celém hřišti a skórovat.

Hráč má po celou dobu hry nasazené chytré brýle Lenovo ThinkReality A3, které jsou prostřednictvím kabelu spojeny s smartphonem Motorola Edge+ s podporou 5G sítí. Na cíl zaměřuje pouze pohybem hlavou, telefon pak slouží pouze jako jednoduchý ovladač k hození míčku.

Obě zařízení těží ze vzájemné kompatibility platforem od Qualcommu. Vývojáři her a aplikací mohou pro svoje nápady na zážitky v rozšířené realitě využít platformu Snapdragon Spaces XR. Motorola počítá, že těchto zážitků bude rychle přibývat.

Představení vývojářské platformy Snapdragon Spaces XR:

Váš názor Další článek: Dodávky chystaného iPhonu 14 mohou být opožděny. Na vině je rostoucí napětí mezi Čínou a Tchaj-wanem

Témata článku: Motorola, , , , , , , Snapdragon Spaces, SMA, San diego, Zážitek, Házení, Google Ara, Platforma