Motorola Razr V3i naživo: jaká je vylepšená žiletka?

Potkali jsme se s nováčkem. S Razrem V3i, pokračovatelem slavné žiletky. Nabízí fotoaparát s vyšším rozlišením, slot pro paměťové karty a hlasové ovládání bez nutnosti předchozího zaznamenání povelu. Podívejte se na živé snímky!

Motorola Razr V3, ultratenké véčko s nebývalou konstrukcí a leptanou klávesnicí, měla život celebrity. Značce přinesla kýžené prodejní úspěchy, získala si oblibu uživatelů a platila za velmi luxusní telefon. Ale je třeba inovovat dále, a tak se už za pár dní setkáme s vylepšenou verzí označenou Razr V3i, stejně tak jsou a budou k dispozici další malé kosmetické úpravy:

Cestou barevných variací

Nedávno jsme vás informovali, že Motorola k příležitosti svátku svatého Valentýna chystá speciální edici Motoroly Razr V3 v růžové barvě a speciálním dárkovém balení. Vycházeli jsme z neoficiálních informací, nicméně důvěryhodných. Jak se ale ukázalo, Motorola měla důvod, že se nepochlubila oficiálně. Svátek zamilovaných totiž trochu nestihla.

Růžový Razr je už ale k sehnání. Exkluzivitu prodeje dostal řetězec prodejen elektroniky Datart, kterému Motorola svěří 500 dárkových balíčků. V každém najdete růžové placaté véčko, růžové bluetoothové sluchátko a voňavý parfém od Gucciho. Za vše zaplatíte 8 990 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Růžový Razr

Pokud vás nezaujala stříbrná, černá ani růžová barva, můžete se už těšit na modrou verzi. Ta by se měla s největší pravděpodobností nabízet už brzy u Eurotelu. Cena by měla být stejná jako u stříbrné verze.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Modrý Razr

Za tři týdny máme více

České zastoupení Motoroly slibuje první, avšak velkou dodávku nových Razrů V3i za tři týdny, začátek března to tedy nestihne. Co bude nového? Neznalý uživatel by si oba telefony spletl s noblesou dona Quiota. A přece je „facelift“ docela patrný. Seznamte se s na pohled kovovějším pokračovatele Razru naživo; v článku se zaměříme na změny oproti původnímu modelu, specifikaci telefonu najdete dole pod textem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Motorola Razr V3i

Velikost těla zůstala zachována, narostla hmotnost, a to o pět gramů. Na čelní straně se zvětšilo krycí sklíčko a vnější pasivní displej se posunul o malý kus níže. Původně bylo logo výrobce vyvedeno z tenkých kovových proužků a bylo „nalepeno“ na povrchu horního křídla véčka. Teď je sice na stejném místě, ale je hladké a skryto právě pod rozlehlým krycím sklíčkem. Navíc je zespod podsvětleno diodou. Ta bude sloužit jako stavová dioda. V pravém horním rohu se znovu objevil známý, ale pěkný prvek – identifikační diodka činnosti Bluetooth. Její svícení je silné, v pravidelných intervalech o sobě dává vědět bliknutím.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vedle svého předchůdce

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nově podsvícené logo • indikátor činnosti Bluetooth

Zůstaneme ještě u zavřeného telefonu. Na vršku Razru V3i je tradiční malý lichoběžník s optikou vestavěného fotoaparátu. Původní VGA rozlišení poskočilo na 1,3 megapixelu, bude možné natáčet videozáznamy.

Klepněte pro větší obrázek
Megapixelový fotoaparát

Modřeji, jen modřeji!

Všechna data, obrázky a melodie budete moci ukládat na paměťovou kartu. Původní Razr slot neměl. Jsou podporovány karty typu TransFlash, resp. microSD. Je pro ně přichystáno místo hned vedle karty SIM, dobře je vidět na obrázcích pod zadním krytem. Zadní kryt je nyní větší a protože se při jeho sejmutí obnaží větší část zad, pohodlněji se manipuluje s telefonní kartou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Po sejmutí zadního krytu

Horší to ale bude právě se zmíněnými paměťovkami, Motorola měla sáhnout raději po slotu s vnějším přístupem, bez nutnosti manipulovat s krytem telefonu. Karty TransFlash jsou dnes nejmenší na světě. K dostání jsou v kapacitě 512 MB, v létě 2006 se počítá i s kapacitou 2 GB. Samotná interní paměť telefonu se vyhoupla z původních 5,6 MB na rovných deset.

Po otevření se objeví stejná klávesnice, stejná technologie výroby. Leptaná tlačítka jsou velmi efektní a pohledná, nové je tvarování okrajových linek a jejich podsvětlení – nejsou teď na koncích zaoblené a zvýrazňovat je bude tmavší odstín modrého světla, než jaký byl u Razru V3. Hlavní ovládací tlačítko se čtyřmi směry a potvrzovacím středem dostalo rovněž tmavší šedou barvu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V otevřeném stavu • klávesnice má jiné ztvárnění

Podstatně lépe než u předchůdce měl podle dřívějších zpráv potulujících se na internetu působit hlavní displej, změnu jsme ale pohledem nepostřehli. Pro Motorolu jej vyrábí Sharp a zachovává si rozměry 35 × 44 milimetrů. Je to aktivní TFT s 262 tisíci barev a rozlišením 176 × 220 obrazových bodů. Plocha i počet pixelů tedy beze změny.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Modrou dostaly i drobné prvky • V3i ve tmě • displej se zdá být stejný • linky podsvícení klávesnice je tmavší

Pro přenášení souborů je připraven konektor kabelu miniUSB, není ale schován pod pryžovou krytkou, jak původně být měl. Nová je možnost ovládání hlasem bez nutnosti předchozího zaznamenání hlasových povelů. Cena novinky by podle vyjádření Motoroly neměla překročit deset tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Motorola Razr V3i ve zkratce:

  • rozměry a hmotnost: 98 × 53 × 13,9 mm, 100 g
  • konstrukce: véčko
  • barevné provedení: kovově stříbrná
  • pásma: GSM 850/900/1 800/1 900 MHz
  • displeje: vnitřní: aktivní TFT, 256 tisíc barev, rozlišení 176 × 220 obrazových bodů vnější: pasivní CSTN, 4 tisíce barev, rozlišení 96 × 80 obrazových bodů
  • fotoaparát: 1,23 Mpx (rozlišení 1280 × 960 obrazových bodů) s možností natáčet video
  • paměť: 10 MB vnitřní paměti, slot pro paměťové karty TransFlash/microSD až do kapacity 512 MB
  • připojení k internetu: GPRS třídy 10, WAP 2.0
  • kapacita baterie: Li-Ion 750 mAh, 200 hodin v pohotovosti, 3 hodiny 30 minut hovoru
  • připojení: Bluetooth, miniUSB datový kabel
  • ostatní: podpora iTunes, SMS, MMS, e-mailový klient, webový prohlížeč, Java MIDP 2.0, přehrávač multimediálních souborů
Diskuze (38) Další článek: Růžový a modrý Razr: první v Datartu, druhý u Eurotelu

Témata článku: Motorola, , Motorola Razr, Motorola Razr V3, Motorola Razr V3i, Žiletka, Stejná technologie, Jak, Začátek března, Motor, Motorol, Ráz, Motorola Razr +, Neznalý uživatel, Gucci, Technologie výroby