Motorola ROKR EM35: extravagantní hudebník

Přehrávač Motomusic, 3,5mm konektor, Bluetooth s A2DP, integrovaná anténa rádia a karty až do kapacity 32 GB.

Portfolio hudebních telefonů Motoroly včera oficiálně obohatil extravagantně vypadající vysouvák ROKR EM35. Telefon oděný do stříbrně tmavých barev s červenými prvky prezentuje americký výrobce v prvé řadě jako skvělého hudebníka. Hudební přehrávač nové Motoroly dostal název MOTOMUSIC, ten umožňuje současný poslech hudby a připojení k hudebnímu obchodu. Uživatel má dále možnost hudbu nakoupit online či získat informace o svých skladbách uložených v PC. Prostřednictvím obchodu půjde rovněž sdílet hudbu s přáteli, stahovat videa a podcasty.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Motorola EM35 se zalíbí především mladším uživatelům, kteří rovněž požadují kvalitní hudební funkce

Fyzicky jde o přístroj se zaoblenými hranami, při hmotnosti 116 gramů měří 50 × 107 × 16 milimetrů. Přední straně dominuje TFT displej s úhlopříčkou 2,2 palce a rozlišením 320 × 240 bodů (QVGA). Ten dokáže zobrazit 262 tisíci barev, pod ním zůstalo místo na hlavní ovládací prvky v čele s navigačním kolečkem FastScroll, se kterým jsme se již mohli setkat u hudebního předchůdce jménem ROKR E8. Návaznost na hudbu navíc potvrzují i tři hardwarové hudební klávesy nebo klávesa pro vstup do hudebního přehrávače. Díky vestavěnému 3,5mm audio konektoru si můžeme do přístroje zapojit vlastní sluchátka nebo se můžete spokojit s bezdrátovými. Vděčíme za to podpoře Bluetooth profilu A2DP.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
ROKR neumí sítě 3G, zvládá jen sítě GSM a data GPRS/EDGE

Díky dvojici vestavěných reproduktorů lze hudbu poslouchat také nahlas. Další specialitkou je FM rádio s RDS, které půjde díky integrované anténě poslouchat i bez připojených sluchátek. K počítači lze „EM pětatřicítku“ připojit také přes rozhranní USB. Co se týče sítí, podporovány jsou jen sítě GSM a data GPRS/EDGE. Podporu sítě třetí generace u Motoroly nehledejte. V telefonu naleznete operační systém Linux Montavista 2.6 10, o svižný chod programů a aplikací se stará 500MHz procesor SCM-A11. Soubory všeho druhu můžete uložit buď do vnitřní paměti 110 MB či na kartu formátu microSDHC až do kapacity 32 GB.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hudební přehrávač MOTOMUSIC přinese uživatelům nákup hudby online, sdílení s přáteli, stahování videí a podcastů

Multimediální funkce završuje fotoaparát s rozlišením 3,1 Mpx, bohužel chybí automatické ostření. Dle výrobce vydrží EM35 spolu s Li-Ion baterií 810 mAh rovných 400 hodin v pohotovosti či 400 minut hovoru. Na vybraných trzích se telefon začne prodávat ještě tento měsíc, pokud se dostane k nám tak ale spíše počítejme s prvním čtvrtletím příštího roku. Cena zatím nebyla upřesněna.

Motorola Rokr EM35
Rokr EM35 Pro hudbu stvořený vysouvák podporuje stereo Bluetooth A2DP, má konektor 3,5mm jack, dva stereoreproduktory a slot pro karty microSDHC. Navíc podporuje widgety a je vybaven třímegapixelovým fotoaparátem.rozměry a hmotnost: 107 × 50 × 16 mm, 116 g
displej: 2,2'', aktivní TFT, 240 × 320, 262 tisíc barev
sítě: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz)
data: GPRS tř. 12, EDGE tř. 12
konekt.: USB, Bluetooth (A2DP)
paměť: 110 MB, paměťové karty microSDHC
baterie: Li-Ion 810 mAh
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack, stereorep.
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536), video
61 %
(200. místo z 990)
katalogpreviewinfo výrobce
cena: ještě se neprodává
Diskuze (6) Další článek: Sony Ericsson T700: placatý sympaťák (test)

Témata článku: Motorola, Motorola Rokr E8, Motorola Rokr EM35, ROKR, Extra, Motorol, Rok, Motor, Hud