Motorola SLVR V8: velmi ostrá žiletka (první pohled)

Motorola minulý týden představila nový mobilní telefon s označením SLVR V8, který pokračuje v inovativním designu Motoroly V3 RAZR. Oproti němu ale přináší mnohem bohatší výbavu a především ještě kompaktnější rozměry. Podařilo se nám získat i živé fotografie této nové Motoroly.

Konec všem dohadům

O Motorole SLRV V8 se mluvilo již mnohem dříve, než byla oficiálně představena. Na serveru Gizmodo jsme se mohli podívat i na fotomontáž, jak by mohla nová „žiletka“ klasické koncepce vypadat. Dnes už víme, že se tato vize od skutečnosti příliš nelišila.

Zásadním rozdílem oproti modelu V3 je koncepce přístroje – SLVR V8 se řadí mezi modely s klasickou konstrukcí. Do vínku dostal elegantní černou barvu a především ještě kompaktnější rozměry 114 × 49 × 11,5 mm, oproti původním 98 × 53 × 14 mm. Hmotnost nové Motoroly je příjemných 85 g.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Motorola SLVR V8

Více než design

Již u modelu RAZR jsme mohli slyšet chválu na velký a opravdu kvalitní displej. U novinky tomu není jinak, ačkoli díky velikosti přístroje zbylo na displej méně místa a musel být proto zmenšen. Má rozlišení 126 × 220 obrazových bodů (RAZR má 176 × 220), uhlopříčku 1,9 palce (48,3 mm) a podporu 262 tisíc barev. Hned pod displejem se nachází nezvyklá leptaná klávesnice, jejíž tvar velmi připomíná RAZRa. Můžeme-li soudit z modelu V3, budou viditelné cestičky mezi jednotlivými klávesami sytě modře svítit, což telefonu dodává nemalou originalitu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
S modelem RAZR V3 to všechno začalo

Novinka od Motoroly se postavila čelem téměř všem novým technologiím. Na „žiletku“ s operačním systémem či podporou sítí UMTS si sice budeme muset ještě chvíli počkat, ale model V8 postačí i těm nejnáročnějším uživatelům. Ve výbavě najdeme EDGE i v poslední době tolik diskutovanou funkci Push to talk. Chválu zaslouží Motorola i za příklon k zavedeným standardům a použití portu mini USB. Krom kabelu propojíte SLVR V8 s počítačem prostřednictvím Bluetooth, infraport bohužel postrádá. K připojení k internetu vám poslouží vestavěný hardwarový modem.

Živé fotografie nám poskytl server MobileBurn.com:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V porovnání s modelem RAZR V3 teprve vynikne, jak je SLVR V8 malý a extrémně tenký telefon

Vždy v kontaktu

Kromě dnes již klasických textových a multimediálních zpráv nabídne SLVR V8 i e-mailový klient s podporou protokolů POP3 a SMTP. Je škoda, že se zapomnělo na protokol IMAP4, který skýtá řadu výhod. Pro mnohé bude přínosem i implementovaný systém pro rychlé zasílání zpráv, tzv. Instant Messaging. Telefon je triální (900/1800/1900 MHz), což zaručí dostupnost i za „velkou louží“.

Motorola vždy myslí i na zábavu, což dokazuje integrovaným fotoaparátem. Ten má stále rozlišení pouze VGA, tedy 640 × 480 obrazových bodů. Při fotografování je k dispozici čtyřnásobný digitální zoom. Fotky můžete ukládat do vnitřní sdílené paměti o velikosti 5 MB, nebo, což je oproti RAZRu velká novinka, na paměťové karty typu TransFlash (max. 256 MB). Takové paměti by ale pouze na fotografie byla škoda, protože V8 nabízí také podporu hudebních souborů ve formátu MP3 a videosouborů MPEG4. Zvuk lze přehrávat i bez sluchátek pomocí vestavěného reproduktoru, který slouží i jako hlasité handsfree. Skladby MP3 lze použít také jako vyzvánění.

Pokud vám nebude stačit výbava telefonu, lze si do něj dohrát jakoukoli Java aplikaci (MIDP 2.0), k čemuž se bude bezesporu hodit i podpora WAPu ve verzi 2.0. Poslední podstatnou informací je výdrž telefonu, kterou zajišťuje Li-Ion baterie s kapacitou 820 MAh. Přístroj by s ní měl vydržet až 480 hodin v pohotovosti nebo 380 minut hovoru.

Pro pány i pro dámy

Motorola reaguje touto novinkou na úspěch modelu V3 RAZR, kterého se prodalo více kusů než výrobce vůbec očekával. Ale zatímco toto velmi luxusní véčko bylo určeno spíše do pánské ruky, novinka v podobě SLVR V8 se bude dobře vyjímat stejně u obou pohlaví. Tento model má tak velké ambice stát se opravdovým hitem, rozhodovat však bude také cena.

Ve zkratce

  • podpora GMS sítí 900/1800/1900 MHz
  • rozměry 113,5 × 49 × 11,5 mm, hmotnost 85g
  • TFT displej, 126 × 220 obrazových bodů, 262 000 barev
  • podpora GPRS a EDGE
  • integrovaný VGA fotoaparát (640 × 480 bodů), 4× digitální zoom
  • uživatelská paměť 5 MB, slot pro TransFlash paměťové karty
  • POP3/SMTP emailový klient, SMS, MMS, IM (systém pro rychlé zasílaní zpráv)
  • podpora MP3 a MPEG4 souborů
  • Bluetooth, miniUSB
  • Push to talk
Diskuze (26) Další článek: T-Mobile: malá revoluce v dotování mobilů

Témata článku: Motorola, Motorola Razr, Motorola Razr V3, GMS, Motor, První pohled, Motorol, Žiletka, Velká novinka, Leptaná klávesnice, Pohled