Motorola Timeport 720 (test)

Motorola T720 je podobná ostatním telefonům své třídy. Má otevírací koncepci, barevný vnitřní displej a malý stavový displej vnější. V redakci jsme se jí podívali pořádně na zoubek.
Kapitoly článku

Prostředí je - barevné

Dalo by se říci, že prostředí i ovládání tohoto telefonu je stejné jako u ostatních telefonů této značky. Zde je ovšem navíc ještě použití barvy. Dle mého názoru by šly barvy použít účelněji a myslím si, že při každodenní rutinní práci s přístrojem příliš mnoho nepomůžou. Prostě se nemohu ubránit dojmu, že prostředí bylo kolorováno jen proto, aby bylo barevné.

 

Také si dokáži velmi dobře představit, že by tento přístroj obsahoval některý z "plnohodnotnějších" operačních systémů - kupříkladu Quarz od Symbianu by se zde vzhledem k velikosti a barevnosti displeje vyjímal opravdu velmi dobře.

S Motorolou T720 se telefonuje poměrně dobře - zvuk je kvalitní a čistý i v případě vysoké hladiny okolního hluku. I zde si však musím postesknout nad stejným nešvarem, který jsem kritizoval i na malinkatém véčkovém Siemensu CL50 - horní hrana krytu při telefonování "řeže" do ucha, což u několikaminutového hovoru není nic příjemného. Určitě by stačilo, kdyby výrobci těchto telefonů horní hranu strany se sluchátkem trochu více "zaoblili".

 

Kousek, který se dostal na můj redakční stůl již prošel nejednou redakcí a bylo to na něm patřičně znát. Celá zadní strana přístroje hlasitě vrže i při nepatrném stisknutí, kloub aktivního flipu je natolik uvolněn, že jeho vůle v uložení se pohybuje téměř v řádu centimetrů. Dá-li se předpokládat, že podobně bude telefon vypadat například po roce běžného používání, není to nikterak příznivá vyhlídka.

Textovkový machr

Při práci s jakýmkoli telefonem je největší důraz kladen - samozřejmě kromě hlasových hovorů - především za snadnou a bezproblémovou práci s textovými zprávami. Textovky se díky klávesnici píší skutečně dobře. Vězte však, že pokud jste někdy používali telefon vybavený technologií T9, budete se zde cítit jako před několika lety. Motorolácký systém prediktivního psaní iTAP prostě kvalit té devítky nedosahuje a budete s ním muset poměrně těžce zápasit. Náplastí na tuto bolístku může být skutečnost, že psaný text je "česky" a nikoli pouze "cesky" bez háčků a čárek.

U telefonu s barevným displejem nikoho nepřekvapí podpora EMS rozšíření běžných textových zpráv. Rozdíl oproti ostatním mobilním přístrojům je především ten, že EMS animace na Motorole jsou skutečně krásně animovány - tolik veselých, hýbajících se a nezbedných kuřátek pohromadě jste ještě určitě neviděli.

 

Příchozí textové zprávy se implicitně ukládají do vnitřní paměti telefonu. Na přijatou textovou zprávu můžete nejen odpovědět či ji smazat, ale také ji přesunout do archivu či nechat smazat všechny příchozí textové zprávy. Za tuto užitečnou funkci musím Motorolu pochválit, protože ani zdaleka všichni současní výrobci mobilních telefonů toto nepochopili a očividně si nijak nesnaží implementací této funkce usnadnit svým uživatelům život.

Telefon má také vnitřní paměť na telefonní čísla. Do telefonního seznamu můžete uložit až 500 záznamu, které mohou být i více položkové. Ovšem nečekejte zde desítky možných záznamů s poznámkami jako je tomu u jiných mobilních telefonů - ke každé položce můžete kromě telefonního čísla již uložit akorát jednu emailovou adresu. Tu lze však použít při psaní emailové zprávy v poštovní aplikaci - nemusíte si tak důležité emaily pamatovat a můžete jej jednoduše zvolit ze seznamu.

Témata článku: Motorola, , Motorola T720, Souhrnný přehled, Motorol, Motor, Asijský model, Vyhlídka, Timeport, Motorola Timeport, Tim, Test, Plný rozměr, Vášnivý hráč, Time, Diskrétní vibrace