Motorola Timeport 720 (test)

Diskuze čtenářů k článku

Josef Kužela  |  04. 01. 2003 20:15

Rád bych se zeptal majitelů T720, jestliže jsou nahrány nějaké hry v telefonu předem, nebo si je musím stáhnout sám.

Jestliže si je musím stáhnout, kde?

Chtěl bych znát Váš názor na tento telefón.

Myslíte, že telefón je i zábavným společníkem?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Aleš  |  21. 12. 2002 22:56

Zdravím, mám mobil druhý den, celkem dobrý kup, co mi chybí je změna profilu bez otevírání mobilu na V60 to šlo změnit bočními tlačítky u 720 to pouze ukáže aktuální profil např. zvonění či vibrace , ale změnu musím udělat přes menu. pokud někdo víte nastavení wapu a e- mailu prosím o zaslání na můj meil, jsem u T- mobile a účet mám u volného . Díky moc . aleš

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Aleš  |  20. 12. 2002 21:01

Tak jsem si jej dnes koupil za 10490 kč dovoz PR. Celkem pěkný foun, až na to zpracování. Pokud jej položím vedle své V60 v kovovém provedení , tak vypadá vedle ní dost lacině a strašně vrže zadní kryt. Musel jsem jej podložit papírkem. Displej je velice slušně vyveden.Akorát nevím, zda se dají přepínat při zavřeném flipu typy zvonení např. vibrace, zvonění atd. u V 60 to šlo. Dále bych prosil někoho o zaslání podrobného nastavení pro wap, e-mail , mám T- mobil a registraci u volného . Díky.za meil. Jinak to jsou první postřehy. Došla mi baterka. Tak nabíjím, pokud budu mít další poznatky, dám vědět.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  20. 12. 2002 22:10

V zavřeném stavu bohužel nelze dělat nic. Je to drobnost, ale taky jsem před T720 používal V60 a zvykl jsem si.

WAP: podívejte se na www.t-zones.cz a na nastavení libovolné Motoroly

E-mail: potřebujete nastavit datový profil (APN: internet.t-mobile.cz, nic jiného není třeba zadávat) a potom e-mailový účet (SMTP: smtp.t-email.cz, POP3: pop3.volny.cz, své přihlašovací jméno a heslo)

Pokud bude problém, poradí infolinka T-Mobilu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ds  |  18. 12. 2002 15:54

Zajímalo by mne, co všechno je v balení k tomuto MT. Tedy kromě nabíječky.. je tam kabel, CD a jiné užitečnosti ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepe  |  19. 12. 2002 07:55

ne, bohuzel tam je jen obligatni navod a nabijecka. kabel je totozny s V60/66 (mohu jen doporucit neoriginalni kabely od www.freegsmteam.cz, jsou za polovinu a pro synchronizaci funguji bez problemu), soft pro synchronizaci je jiz ke stazeni na webu (vicemene komplikovanym zpusobem, ale da se to....mnohem lepsi nez za datovy balicek za cca 1800 Kč 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Laki  |  18. 12. 2002 13:15

Mam T 720 jiz delši dobu ze zahraničí a zjisťuji,že mam asi uplne jiný telefon než je všude recenzovám.Ať už se týká počtu řádků,her,možnosti ukladani sms do paměti telefonu atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepe  |  18. 12. 2002 11:41

no uprimne, ja jsem si vyzkousel 7650 s MMS, nechal jsem si to poslat na 7650 a mail a vubec me to nejak nedostalo. u PC je to naprosto o nicem, reklamy, kde je MMS pres cely monitor me pokazde rozesmeji. u mobilu je to prozatim zbytecnost, protoze skutecne jeste neni mnoho lidi (ani z rad obchodnich partneru a pratel, kterych mam v seznamu cca 350), kteri maji MMS telefon. Cena me pomerne nezajima, ale obycejne lidi asi urcite, proto si dvakrat rozmysli, jestli neni nahodou lepsi zavolat myslim si ale, ze do roka a do dne uz to nebude tak zalostne, protoze pomine doba hegemonie 6310 u vetsiny businessaku, takze pro radost a nekdy pro ulehceni si MMS vypomuzou, ale masovy rozsah SMS to jeste nejakou dobu mit nebude.

Budik me moc nebere, ale to jsem asi jeden z mala, ktery stale jeste preferuje klasiku a nastavovat si datum na budik muze byt nekdy uzitecne (vzhledem k moznostem ruzneho opakovani) a tech par kliku navic nikoho snad jeste nezabilo.....

k tomu se vaze i jedna dalsi drobnustka....telefon umi jenom 25 opakujicich se udalosti, coz by mohl byt lepsi

celkove jsem rad, ze mam vecko, ovladani je OK, je maly, lehky, barevny a ma temer vetsinu funkci, ktere by muj telefon mel mit. a zatim jasne prevazuji plusy nad minusy a nemam duvod menit. za tu cenu je to parada a nema moc konkurence (mezi vecky

a mimochodem, podle tabulky vykonnosti MT je na mobilmanii na 7. miste, coz je podle me dobre (byt hodnotit 6610/7210 jako dva telefony je podle me blbost), ale kdyz uz je tak relativne dobry i podle mobilmanie, recenze nevyznela ve stejnem duchu!

CS

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MaVa  |  22. 12. 2002 11:45

MMS je formátovaný balík dat o objemu max. 30kB, odeslaný na adresu jiného MT přes GPRS za cenu okolo 10Kč (pokud pominu dočasné gratis ememesky u eurotelu). Pokud totéž udělám formou přílohy k e-mailu a funguje mi sms-echo o doručeném e-mailu, nejsem omezen ani formátem ememesky, ani limitem 30kB a přijde to o poznání levněji.

Příklad pro nechápavé: Pořídím foto s velikostí 30kB a odešlu ho jako mms: 10Kč

Totéž přes e-mail: odeslání dat přes GPRS upload+download cca 36kBx0,03Kč=1,08Kč na straně odesílatele, echoesemeska zatím gratis a příjem na straně příjemce taky 1,08Kč. Celkem mě tedy ememeska poslaná jako e-mail přijde na 2,16Kč. pokud si nastavím menší kvalitu obrázku (třeba "normální" u N7650 je cca 9kB), jsem ani ne na třetině tady vypočtené ceny a ejhle, za cenu jedné přímé ememesky jich odešlu a protistrana přijme patnáct. Tak wocogou? Pokud funguje e-mailový klient, považuji mms za postradatelnou vyfikulenci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepe  |  18. 12. 2002 09:14

tak protoze me taky stve, ze recenze nevyznela vubec dobre, i kdyz je to super telefon. mam ho mesic a jsem spokojenej. super vypada, je lehouckej, malickej, ma veliky seznam, synchronizace funguje uplne bez problemu a prislusenstvi z V60/66 je kompatibilni. kalendar super, data rychly, displej je obrovsky, bez barvy uz nedam ani ranu a sviti v noci jako baterka, vydrzi mi 3-4 dny i kdyz pro me neni problem ho dat v praci kdykoliv na dobijeni, nevim co ostatni maji porad s vydrzi telefonu, kdyz dat ho nabijet pres noc nikoho nezabije iTap jsem bohuzel zkousel jenom v AJ a NJ (neb mam nemeckou verzi....blbec nedockavej a je to podle me jeste lepsi nez T9, protoze umi jiz zminovane slovni spojeni, je to super. Cely telefon jde personalizovat (skladba menu, barva, zvoneni atd.), ovladani se nauci kazdy a navic kdyz si ho prizpusobim pro sebe, tak je to bez problemu.  Hry jsou naprosta bomba: MotoGP super, PacificStorm dost dobry, Princ od Persia neskutecny, Worms leti taky, Siberian Strike jede taky....takze nejenom zehlici prkno jmenem 7650 umi dobrou javu....

tak a ted to, co me na nem stve:

1) vyhledavani pouze podle 1. pismene v abecede, to je bes a hruza (plus to, ze neni mozne ulozit nic vic nez telefony a emaily.....mimochodem poznamka k recenzi: emailu muze byt mnohem vic nez jen jeden, sam mam dokonce nekde i tri u jednoho jmena!....

2) neni mozne vyhodit na displeji ikonky tlacitka menu s prirazenymi fcemi, sam moc dobre vim co kde mam a tak to nepotrebuju mit porad na displeji, kde to zabira pulku plochy.

3) zbytecne dvojite potvrzovani odeslani sms

4) wallpapery, zvoneni a java POUZE pres WAP, tedy opravdu to zatim nejde pres kabel, jak se pise v recenzi. takze jsem jenom za takovy blbosti progprsoval 400 kila za 2 tydny wallpapery jsou omezeny na 15 kB, zvoneni na 8,2kB, vse na www.redboss.cz

5) hlavne nema infra ani BT, coz me stve, ale s kabelem a NTB to je v pohode - bezi jak synchro tak i net

6) sytost barev na displeji neni uplne nejlepsi, syte modra je pak vyblita....nevim jestli to je vlastnost pasivnich displeju obecne, nemel jsem sanci porovnat.....krome 256 barev u T68/S55/GD67. osobne bych "svych" 4096 barev rozhodne nemenil, je to neskutecny rozdil!

Co se tyka MMS, tak ty jsou podle me obecne nepouzitelne, zatim jsou naprosto k nicemu a minimalne tak rok jeste urcite budou a to uz budu mit novy vecko  V600, ktery se chysta vcetne BT, MMS a obriho seznamu. Takze upgrade na T720i je naprosta zbytecnost, nejen ze bych prisel o 400 mist v seznamu, ale i o hlasove poznamky, hlasove ovladani a polovinu pameti na javu. a nerikejte mi, ze MMS vas moc bere, stejne to zatim valna vetsina vsech lidi nevyuzije!

Resume: trosku dotahnout seznam (btw: 6610 by pro me svou kapacitou SKUTECNE nestacila..., 500 je 500, pridat infra/BT a je to temer bezchybny telefon za vynikajici cenu. Udajne T725 by jiz infra mit mela, takze o jednu starost min....

CzechScorpio

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honza Cermak  |  18. 12. 2002 09:47

Presne a vystizne, jak jsem psal par nedostratku tam je, ale klady vyrazne prevysujou = maximalni spokojenost.

Honza

P.S. s tema prihlouplejma MMS mi mluvis z duse

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  18. 12. 2002 09:48

A nerikejte mi, ze MMS vas moc bere, stejne to zatim valna vetsina vsech lidi nevyuzije!

Tohle říkalo hodně lidí, než se jim telefon s MMS dostal do ruky ...

U T720 mi ještě úplně nevyhovoval budík. Ani ne tak proto, že budí je u zapnutého mobilu, ale hlavně kvůli zbytečně složitému nastavování. K čemu je u budíku zadání data? Pokud potřebuji zadat upozornění několik dnů dopředu, mám přece v telefonu kalendář.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honza Cermak  |  18. 12. 2002 11:11

Já telefon s MMS v ruce měl a tvrdím to stále, že je to na nic.

Jinak to datum u budíku tam je, jestli jste si nevšiml pane Lutonský (opět je vidět jak důkladně testujete ), proto, když zvolíte volbu budit měsíčně v určité datum (budík může budit jednou, denně, týdně, měsíčně v určitý den, měsíčně v určité DATUM a každý rok), tak aby telefon věděl jaké datum příští měsíc budit .

Honza

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  18. 12. 2002 11:22

Ale vždyť to píšu: proč v takovém případě - troufám si tvrdit, že většinou lidí málo prakticky využitelném - raději nepoužít kalendář v telefonu?

Myslím, že u budíku je velmi důležité rychlé a jednoduché zadání, což v tomto případě bohužel kvůli nutnosti pokaždé zadávat datum není moc pohodlné.

Všimněte si také, že nikde netvrdím, že budík je nepoužitelný. Protože si dokáži představit situace, kdy se zmíněná funkce může hodit, zmiňuji tuto vlastnost proto, aby člověk věděl, co ho čeká.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honza Cermak  |  18. 12. 2002 11:30

Já reagoval na větu: K čemu je u budíku zadání data..., ze které jsem usoudil, že nevíte proč tam to nastavení data je, jakoby tam bylo navíc a nemělo žádnou funkci....

Jinak asi máte pravdu, že je dost uživatelů, kteří ocení oproti komplexnějším možnostem primitivnější řešení s jednodušším nastavení, já však mezi ně nepatřím.

Honza

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Grovik  |  25. 02. 2003 16:10

Rozhodny souhlas!! MMS jsou uplne k nicemu. Na co sakra potrebuju posilat nekomu fotku kdyz je v tak hrozne kvalite???

Proboha k cemu je mi takova MMS kdyz za ni vyplaznu 10Kc a stejne ma informacni hodnotu jako SMS.

Je to jednoducha vec. Vydelaji na tom operatori. Blbec co si koupi 7650 jen aby mohl fotit zahy zjisti ze otky jsou primo strasne (optika na nic, CCD na nic) a tak je to u vsech telefonu.

Osobne bych rekl ze EMS 5.0 jsou dostacujici. Vzdyt preci posíláme TEXTOVOU spravu. Chceteli neco jineho poslete E-mail. A nebo spis dejte pokoj s MMS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  25. 02. 2003 16:17

Opravdu myslíte, že černobílý EMS obrázek, který se odešle třeba ve třech textovkách, je lepší než barevná MMS fotka? Cena je v obou případech stejná.

Nezapomeňte ani na to, že do MMS se vejde mnohem více textu než do běžné SMS. Teď mám po ruce zrovna Panasonic GD87, kam lze napsat až 800 znaků a zaplatíte za ně jen deset korun. Zkuste totéž třeba s nějakou předplacenou kartou. Do MMS navíc přidáte obrázek, animaci, zvuk.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
naquadah  |  19. 12. 2002 23:09

S tou javou po kabelu nemate pravdu, na www.victorgsm.net je schema na datak a dokonce software se kterym je mozne do telefonu nahravat midlety. S pozadi nevim jak to je, ale myslim, ze to po kabelu urcite pujde (staci na to udelat soft, ktery se urcite objevi).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Richard Bukovansky  |  17. 12. 2002 21:03

No, tak na tento mobil jsem se tesil jako malej kluk (a to jako clovek, ktery nema rad Vcka - tenhle telefon vypada(l) velmi dobre), bohuzel, podle informaci, ktere se mi dostaly do rukou (tedy spise do mailboxu), jsem se s odpustenim pekne nas..l...

Sok c. 1: Je barevny a nema MMS. Muzete mi prosim nekdo vysvetlit proc?
Sok c. 2: Upgrade na MMS? Update SW je jen v balicku za 100 Euro s fotoaparatem, ktery z toho udela zminovanou verzi T720i. Ciste upgrade SW v CZ nepujde (oficialni inf. od Motoroly) 
Sok c. 3: Pak je jiz vyhrano? Nikoliv... Prichazi nejvetsi sok... Po ugradu snizeni kapacity seznamu v telefonu na 100!!! (slovy sto) jmen. To je snad velmi spatny pokus o vtip...

Tak tady mi ruply nervy a rekl jsem si, ne ne, tohle nikoliv... Hezky zpatky k vyberu tvyho novyho telefonu...
No z meho zvoleneho pelotonu tedy zbyl S55, T68i a N6610. S55 - malo barev (nezlobte se, ale 255 barev je na takovy nabuseny telefon fakt hodne malo), T68i - hezky, ale spatne se mi to ovladalo a ceske SMSky v Unicode jsou kratke, N6610 - malo mist v seznamu telefonu (v stavajici 6210 jich mam 450 - uz to omezuji kvuli smskam, aby se mely kam vlezt)... Tudiz nezbyl ani jeden... Co vcil?

Odpoved byla nasnade... Privedl me na ni muj Visor Edge... Chudak uz taky dosluhuje, tudiz jsem si rekl, kupovat novy PDA a jeste telefon s integrovanym fotakem (pripojny bych ja osobne ztratit)? Nikoliv. Vse dokupy!!! Tudiz vzhledem k tomu jednoznacne nejlepe vychazi SE P800... IMHO je to telefon (tedy spise SmartPhone), ktery ma asi dnes nejvetsi uzitnou hodnotu (sice za trochu vetsi penize, nebijte mne za to, ja to vim), ale radeji budu setrit (doufam, ze to SE s tou cenou v CZ neprezene, zavadeci cena do 25 tis. je zkousnutelna...), nez abych se pak bil koupenym mobilem do hlavy nebo hlavou o stul pripadne mobilem do stolu...

PS: Mam otazku spise na servisni techniky mobilu: to je v tech telefonech opravdu tak malo mista, ze je pro ty vyrobce (hlavne Nokia - 6610 - 250 mist, to je jako manazersky telefon???) problem do novych telefonu dat vetsi pametovy cip pro ukladani informaci? Podle mne (vzhledem k vzhledu cipu na DIMMech) jsou ty pametove cipy naprosto stejne, ne?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
T28 Lover  |  17. 12. 2002 22:29

K tem cipum: rozhodne neusuzujte podle vnejsiho vzhledu-samotny cip vypada "nepatrne" jinak (nezamenujte cip s jeho pouzdrem) No a s tou pameti je to IMHO pouze segmentace trhu, protoze cenovy rozdil je naprosto minimalni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Richard Bukovansky  |  18. 12. 2002 02:22

Vlastni cip (tedy ten silikon ) ano, to jiste, ale mne se prave jedna o to pouzdro. At delam, co delam, na dalku bez blizsiho zkoumani napr. od sebe poznat 128MB DIMM (16x64Mb chips) a 512MB DIMM (16x256Mb) ja osobne rozlisit nedokazu (pokud tam neni velkymi pismeny napsana velikost)...

Radic pameti se asi trosku bude muset zmenit, ale to snad neni problem...

Mne ty mobily (ted budu hlavne mluvit o Nokii) prijdou, ze jsou to furt to stejny, jen se trochu zmeni FW a pripadne cast zarizeni (6310i vs. 6610 -> BlueTooth, Color Displ.), jinak je to sakumprdum naprosto stejny (logicky, fyzicky samozrejme ne...)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ZooM  |  08. 05. 2003 19:14

problém asi bude s adresací nevim kolika bitový maj mobily procesory ale pamatuete si na PC 286? Taky 1MB RAM a tim to haslo

a to si řekněme narovinu že 286ka je mnohem vykonější než procesory   v normálních MT...

Dle mého názoru je jediné řešení - mobil s minimem vlastní pamětí + slot na SD atp. pak by stačilo zajít do obchodu a kopupit třeba 64MB kartu a bylo by to vyřešený myslim že 64MB je na SMS/MMS/MID/Java sakra dost. V tomhle chválim P800 ale ten mobil je hodně drahej a muže si ho dovolit jen málo kdo :( Naopak taková N7650 by se měla stydět NIKDY BYCH JI NEKOUPIL ANI ZA 10TIS protože absence slotu na karty u takovýho nabušenýho MT je ŠPATNEJ VTIP (a to nemluvim o tom že má Data 3+1)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
aaa  |  17. 12. 2002 19:38

Recenze jasne neni objektivni.

PROSIM NAPISTE NOVOU NEZ SI TO NEKDO PRECTE.

DEKUJI

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mr.  |  17. 12. 2002 19:11

Při čtení této báječné diskuse jsem se vskutku pobavil, zelména podrážděností pana Lutonského. Ani já si nemyslím, že recenze je objektivní - jako uživatel několika véčkových Motorol dokáži ocenit jejich nesporné klady i pochopit zápory. Co mně ale překvapuje, je  velké ticho kolem dispjeje - na otázku již položenou v diskuzi není žádná odpověď a přitom v debatě u S55 se displej skloňuje ve všech pádech... Proč se tady o displeji mlčí - je o tolik lepší než S55 a tedy by ta recenze vyzněla pro T720 mnohem lépe???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  17. 12. 2002 19:46

Motorola má trochu smůlu, články o jejích telefonech se všeobecně moc nečtou. Je to trochu zvláštní: podíl Motoroly na českém trhu je plus minus stejný jako u Sony Ericssonu a když napíšeme o jeho mobilech, je to hned článek týdne. Chápal bych to u Nokie nebo Siemensu, proč jsou ale mezi Motorolou a Sony Ericssonem takové rozdíly?

O tom, co je dobré, se v diskusích nepíše, tady se obvykle probírají jen špatné vlastnosti. Takže kvalitní barevný displej (i když je u T720 zhruba na úrovni pasivních Nokií, takže žádná špička jako třeba u Samsungu) nikdo nekomentuje.

Klady véčkových Motorol také oceňuji, svoji V.60 bych nikomu nedal, některé vlastnosti ale fakt moc nechápu: vyhledávání v seznamu několika set jmen jen podle prvního znaku, budík funguje jen ve vypnutém stavu, boční tlačítka pípají i v tichém profilu a další drobnosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel A  |  17. 12. 2002 18:11

Po přečtení recenze na M 720 pochybuji o objektivním úsudku jejího pisatele. Souhlasím s komentářem čtenáře o dokonalém odrazení případných koupěchtivců. Záměr ? 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomas  |  17. 12. 2002 19:46

Souhlasím. O objektivitě zde nemůže být ani řeč. Jen to potvrzuje dlouhodobější trend na mobilmanii. Když je něco od Nokie, tak recenze jsou v superlativech a nedostatky neexistují. A najednou stejně dobrá Motorola a kritikou to tu oplývá........ Zajímavé .....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zviratko  |  17. 12. 2002 13:14

Nejak nechapu pro tu je ta recenze ted, kdyz jsem motorolu koupil asi pred 2 mesici(a po tydnu prodal), nehlede na to, ze aktualni je T720i...
Mno nic...

ad telefon: pro zenskou dobrej, pro cloveka co potrebuje bejt na prijmu spatnej. Nevim jestli to uz vyresili ale bylo zcela bezny ze se telefon pri pripojeni na nabijecku restartoval (pry opraveno v ty verzi co jsem mel ja), novej soft bude uz asi jen T720i a ten je tak orezanej ze je nepouzitelnej (skoro zadny misto na nic, nevesel by se mi tam ani seznam). Za ty prachy vim o lepsich kaufech (T68i nebo cokoliv jinyho).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladislav Janeček  |  17. 12. 2002 14:15

"...pro zenskou dobrej, pro cloveka co potrebuje bejt na prijmu spatnej. "

Jak tak sleduji, máme na T720 stejný názor - je to zajímavý telefon, jen není pro každého...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zviratko  |  17. 12. 2002 14:38

presne tak... me se treba jako telefon desne libi, ma uzasnej design (don't blame me je to jen muj nazor :)), ale ma (pro me) neprekousnutelny chyby a nedostatky. Ale byl to prvni telefon o kterym doma rekli ze je krasnej :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Hlaveš  |  17. 12. 2002 12:15

Minulý týden jsem si ho za skvělou cenu koupil na www.mobilhouse.cz a musím říct, že jsem si ho hned zamiloval. Je za stejnou cenu jako v60i a je určitě mnohem lepší. Skvělý telefon, doporučuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Hopp  |  17. 12. 2002 13:27

zdravim vas, niekde som cital, ze tento mobil neinformuje o dorucenej sms, resp. ze nezobrazi potvrdenie o doruceni sms. je to pravda ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Patrik Šilhavý  |  17. 12. 2002 20:25

Uz i drivejsi Motoroly nezobrazovali klasicke dorucenky. To, zda byl odeslana zprava dorucena, poznate podle ikonky v Outboxu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Alain  |  17. 12. 2002 11:00

Může mi někdo říct, který, z v poslední době na mobilmanii testovaných telefonů (Motorola T720 vs. Siemens S55), je lepší ?  Jen na základě uveřejněných recenzí si nejsem schopen udělat obrázek...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  17. 12. 2002 12:14

Osobně bych si asi vybral Siemens, hlavně kvůli možnostem komunikace přes infraport a Bluetooth. U Siemensu je také lepší práce s telefonním seznamem, Motorola má zase lepší displej. Český slovník T9 je zatím lepší než iTap (alespoň když srovnávám verzi, která byla v Motorole).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PM  |  17. 12. 2002 13:28

Záleží, zda chcete telefon na práci nebo pro zábavu.

Siemense většina smrtelníků ještě neviděla. Pokud bude fungovat Bluetooth (Mobilmánie psala, že zatím není SW - prč tedy stahovat kalhoty, když brok je ještě daleko), máte dobré oči a chcete našlapaný pidi-telefon, je to Siemens.

Motorola má zdlouhavější psaní SMS ale pěkný displej (zvláště na hry), bezproblémové kontakty, propojení kabelem - které preferuji před modrozubem a IRDA, perfektní klávesnici a pohodlně se telefon obsluhuje - proti recenzi tvrdím, že i jednou rukou (musíte mít ostříhané nehty) a na uchu mít modřinu také nebudete.

Další věcí je servis obou telefonů, dostupnost příslušenství a hlavně vlastní požadavky. Je to jako srovnávat horské kolo s galuskáčem . To je na delší diskuzi a na zkušenostech ostatních uživatelů. 

Pokud mi pošle Motorola igelitku se samolepkou, doporučím 720, pokud budu obdarován Siemensem S 55 (jako např. pan Lutonský S 45kou), doporučím Siemense

(Jako redaktor bych se omezil na technické odpovědi, doporučování jednotlivých přístrojů ze strany novináře je subjektivní a zavádějící - ne každý je profesionál )

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  17. 12. 2002 13:53

Uvažoval jste také o variantě, že mám k dispozici telefon jak od Motoroly, tak od Siemensu, Nokie, Alcatelu, Philipsu, Panasonicu, Sagemu ...? To je zrada, že?

Bluetooth u Siemensu funguje, to jsme ověřili vytočením spojení z notebooku a vzdáleným procházením složkami telefonu (s USB modulem Billionton). Software ale zatím opravdu není, to je pravda a s programy pro komunikaci bývá většinou největší problém. U Motoroly mám k telefonnímu seznamu výhradu: lze v něm vyhledávat jen podle prvního znaku jména, což je u většího - zesynchronizovaného - seznamu hodně nepříjemné.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
gody  |  17. 12. 2002 10:47

Zdravim pani a slecny,

na sajte www.mobilmania.sk su dve recenzie na tento telefon, jedna klasicka druha ako dlhodobe skusenosti s tymto telefonom, tak si ich mozete kludne precitat aj tam aby ste si spravili realny obraz o tomto telefone.

BTW mali tam recenziu uz v 20.9 a druhu 22.11

najdete to medzi TELEFONY, RECENZIE, MOTOROLA

zdravim

GODY

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin  |  17. 12. 2002 13:55

Mno, takhle má vypadat recenze. Je o hodně lepší, než to, co napsali na Mobilmanii.CZ.
Asi si s tím dali větší práci a berou to vážněji...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ferko.007  |  17. 12. 2002 16:12

mozno ani nie viac prace, ale robia to s chutou

radsej to daju o tyzden neskor, ale poriadna praca. v tomto pripade to ale bolo o dva mesiace skor  a este k tomu aj lepsie

zdravim

ferko.007

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PM  |  17. 12. 2002 10:28

Autor Janeček se před napsáním článku patrně špatně vyspal. Motorolu 720 jsem používal k plné spokojenosti. Nyní mám Nokii 6610.
 
Motorola je zvukově podstatně lepší než nové Nokie, má větší displej, majlového klienta (který mi na rozdíl od pana Letounského) perfektně vyhovoval, ucho mi Motorola také „nepřeřízla“. Můj kloub neměl žádný problém. Perfektní citlivá klávesnice s bezkonkurenčním podsvícením. Hra Moto GP byla nejlepší hrou, kterou jsem na mobilu viděl (hada pan Janečka jsem tam nenašel). Pravdou je, že kryty trochu vržou – ale stejně jako u ostatních mobilů, problém není při psaní SMS ale složitém odesílání, kde se neustále něco potvrzuje. Nevím, co pan Janeček čeká od OS ale neznám MT kromě 9210, O2 (ty jsou ale někde jinde), který by něco podobného nabízel. „Pouze“ obarvené menu je v každém novém MT. (Možná již v Mobilmanii testují nové modely MT s WXP J)
 
Nové Nokie mají řadu problémů – špatný kontakt na POP PORT – proto zatím chybí datový kabel, obarvené menu s ikonami ze základní školy (např. 6610 má být manažérský MT), zvukově velmi slabá, WXP také chybí.
 
Po přečtení článku mám dojem, že pan Janeček píše o zcela jiném mobilu, nebo že by PR zaplacený od jiného výrobce MT? Je mi úplně fuk, co si v recenzích napíšete ale na bláboly jsem vysazený. Pokud srovnám recenze na 720 a 6610, s objektivitou to nemá nic společného. Nokia prostě není tak dobrá a Motorola tak špatná!!! Po přečtení této recenze totiž Motorolu nikdo nekoupí, což nepovažuji za korektní.
 
Také se pozastavuji nad zdroji, kde MT redakce bere – pan Lutounský neví, co je v základním příslušenství sad (N 7210), pan Janeček má recenzovanou Motorolu zřejmě po „pevnostních“testech – že by oficiální importér zapůjčil redakci tu největší „šlupku“?
 Majitel Nokie 6610 a čtenář Mobilmanie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  17. 12. 2002 10:59

Chcete-li se na mně odvolávat, zkuste prosím slespoň správně opsat mé jméno.

Důvody, proč mi e-mailový klient na Motorole 720 úplně nevyhovoval, jsem konkrétně popsal v článku v Mobilitách: při stahování nezobrazuje, kolik je ve schránce zpráv, proto netuším, v jaké fázi načítání se telefon zrovna nachází, zprávy stahuje od nejstarších od nejnovějším. Každý se přece může rozhodnout, jestli mu tyto věci vadí nebo ne. Já jsem nepsal kategoricky "e-mailový klient je špatný a basta".

Našimi zdroji jsou výrobci mobilů, uživatelé, internet. Také bychom byli rádi, kdybychom na testy dostávali kompletní balení včetně standardního příslušenství, kdybychom testovali finální produkty a nikoli prototypy. Někdy to však není možné. Když se zmýlíme a skutečnost je jiná, než je uvedeno v článku, samozřejmě přiznáme chybu.

Marek Lutonský, živý neanonymní člověk

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PM  |  17. 12. 2002 11:44

1. Vážený pane Lutounský (omlouvám se za překlep)

2. Výrobců, kteří mají v mobilu funkčního klienta (na našem trhu) bych spočítal na prstech jedné ruky. S čím tedy srovnáváte -  nefunkční klienty na Nokiích, Outlook Expressem nebo telefony jiné kategorie? Ano, na t720 může být klient lépe řešen ale je funkční. Jedná se pouze o váš subjektivní názor. Kolik telefonů v této kategorii nabízí to, co t720? Podle mého je to nejlepší telefon výkon/cena - pouze neschopností Motoroly bude uveden v ČR po půl roce proti EU.

3. "e-mailový klient je špatný a basta" - ano, asi jste profesionální novinář, ale používáte výrazy třetí třídy mateřské školy, promiňte, v mém případě se ten klient jevil jako použitelný

4. Zdroj telefonů: chápu - něco zapůjčí oficiální importér a něco mám od strejdy, který to koupil na blešáku u Vietnamců bez sluchátek. Dejte prosím pozor, aby pak nedošlo k testům palgiátů.  Přátelé, chce to trochu profesionality. Pokud máte tu 720 od Motoroly, pak je firma padlá na hlavu, že do testu zapůjčila starý klump. Pokud bych něco testoval, zakoupil bych nový funkční přístroj s kompletní výbavou a dokumentací, případně ponechal v dlouhodobém testu.

5. Za reklamní tričko, vývrtku s logem výrobce nebo igelitovou tašku svůj názor neměním. Někdo tomu však na tiskovce podlehne...

6. Jmenuji se Petr, známe se, případným zájemcům sdělím kompletní údaje majlem - je zvykem, že odpovědi v diskuzi jsou pod přezdívkou, nejsem novinář v oblasti telekomunikací

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  17. 12. 2002 12:10

1. Vy to fakt neumíte opsat správně?

2. Současným etalonem je podle mého názoru e-mailový klient v telefonech Panasonic, Philips, velmi dobrý prohlížeč je v Nokii 7650. V Mobilitách jsem napsal, že mi e-mailový prohlížeč v Motorole osobně nevyhovuje a uvedl jsem přesně proč. To není objektivní? Pokud ne, co by podle vás bylo? Motorola T720 je mimochodem velmi dobrý telefon, s tím souhlasím a myslím, že moje recenze v Mobilitách netvrdila nic jiného.

3. Kde jsem o Motorole napsal, že její e-mailový klient je nepoužitelný? Vy si vymýšlíte.

4. Telefony, které testujeme pro Mobility a MobilManii, půjčujeme od dvou zdrojů: a) zastoupení výrobců v České republice, b) od oficiálních distributorů. Pouze výjimky, telefony, které se u nás neprodávají (napadá mě ale jen Siemens CL50) jsme sehnali jinak. Kupovat mobily do testu z redakčních prostředků by sice bylo pěkné, ale takhle to bohužel nepůjde.

5. Zkuste být konkrétní a hlavně zkuste přidat nějaký důkaz - kdo změnil názor pod vlivem reklamního trička, vývrtky nebo igelitové tašky?

6. Vidíte, že to jde. Když se ale pod kritiku podepíšete jako "majitel a čtenář", vypadá to hodně divně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PM  |  17. 12. 2002 12:32

Ach ano, to vaše jméno svádí k překlepům, už opisuji pozorně - pan Lutonský, ještě že jsem anonim, asi byste se s tím mým také trápil  

Jenom se vrátím k podstatě věci. Nejsem zarytý Motorlař, Siemensák ani Nokiák. Podle mého názoru je článek neadekvátně kritický, což má souvislost i s objektivitou. Očakávat například čtení SMS z venkovního monochromatického displeje může napsat jenom člověk, který si koupil svůj první mobil a ne novinář, specilaizovaný na MT (mačkal jsem do venkovního displeje brčkem a zjistil, že není ani dotekový ) Článek působí spíše jako antireklama, přčemž 720 není zdaleka tak špatná. Způsob psaní rezenzí a získávání MT do testů by mohla Mobilmanie ještě "vychytat"

TOŤ VŠE

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  17. 12. 2002 12:49

Já jsem psal jen k e-mailovému prohlížeči, osobně mám na Motorolu taky jiný názor než kolega a je to myslím vidět v mé recenzi v Mobilitách.

Když už jsme ale u čtení SMS na malém displeji, byla to úžasná funkce u Motoroly V60 - opravdu to šlo. Takže jde spíš o postesknutí, že tuto opravdu využitelnou funkci Motorola u T720 zrušila.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
cimbu  |  17. 12. 2002 11:59

kolik Vám je? Proč na každou výtku reagujete podrážděně? Nesnesete kritiku?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  17. 12. 2002 12:29

Omlouvám se, pokud mé příspěvky zní podrážděně. Snažím se být jen stručný a věcný, i když uznávám, že v případě reakcí na jízlivé příspěvky to je občas těžké. Na kritické názory se ale snažím vždy reagovat - myslím si, že to je správné a lepší než je nechat "uhnít" bez reakce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
George99  |  18. 12. 2002 16:10

Přestože mě tahle recenze taky vcelku zklamala, tak bych řekl, že to pan "Anonym" trošku přehání!!! Myslim si, že zrovna redaktoři Mobilmanie jsou z těch, kteří kritiku přijmou a účastní se diskuzí! Na Mobil.cz se můžete ptát recenzentů do "aleluja" a nic... Toť vše, muj názor.

George

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mSn  |  17. 12. 2002 08:30

"- proč si jen nemůžu textovou zprávu prohlédnout na stavovém displeji bez nutnosti rozevírat celý přístroj?"

Myslím, že mně by to nevadilo, prostě jeden pohyb palcem navíc a mám otevřeno. Vždyť nejde o startování PC

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vladislav Janeček  |  17. 12. 2002 09:11

No jo, ale to není jen otevření - to musíte ještě vejít do menu zpráv a potvrdit, že ji chcete otevřít :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mSn  |  17. 12. 2002 09:31

Jasně, neměl jsem ji v ruce, takže nevím, kolik je ještě potřeba stisknout tlačítek. Pokud musí člověk dolovat, je to nevýhoda.

Ještě dotaz: jaká je velikost vnitřní sdílené paměti? Kolem 1MB už by to bylo slušný.
A jak je kvalitní rastr displeje vůči ostatním novým barevňákům(N6610, S55,...)

Přeju pěkný den

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Aeon  |  17. 12. 2002 10:07

Do jakeho menu sprav proboha??? Staci telefon otevrit, potvrit cteni a sprava je cela na displeji, takze jenom jedna klavesa

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Majer  |  17. 12. 2002 10:04

Nehledě na skutečnost, že na otevřeným displeji vidim sms prakticky celou...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honza Cermak  |  17. 12. 2002 08:16

Já tuhle Motorolku mám už 3 měsíce a poznatky mám následující.

1) Kloub nemá vůli (denně oteřeno zavřeno tak 100x, celkem tři měsíce) a zadní kryt mi také nevrže. Z osobní praxe znám jak se někteří testmani chovají k testovaným výrobkům....

2) Na klávesnici v pohodě lze psát jednou rukou (palcem), nevidím problém, běžně píšu jednou rukou za chůze.

3) iTap umí na rozdíl od T9 predikovat i slovní spojení....

 

Tenhle telefon má svoje klady a samozřejmě i zápory, z osobní zkušenosti jsem dospěl k názoru, že klady výrazně převyšují zápory, zvláště když navíc přihlédnu k ceně.

 

Honza

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor