Motorola V180: přichází levný elegán (test)

Véčková Motorola V180 patří do série stylových telefonů s označením V. Je to low-endový mobil a tomu také odpovídá jeho funkční výbava, která je oproti jeho kolegům chudší. Může ale zaujmout výborným vyzváněním a především nízkou cenou.
Kapitoly článku

Funkce stačí 

Organizace času a další funkce jsou v hlavním menu skryty pod položkou ostatní. Přehledný kalendář je standardně zobrazen v klasické mřížkové podobě měsíčního zobrazení, lze však zvolit i týdenní náhled. Dá se také nastavit začátek dne a čas, po který bude položka v diáři setrvávat. Do jednotlivých dnů je možno vkládat události, ke kterým je nastavitelný čas, doba trvání a opakování. Jako upozornění si lze nastavit ktéroukoli z vyzváněcích melodií.

 
Nastavení alarmu • měsíční náhled kalendář • kalkulačka

Budík není opakovaný, ale lze nastavit větší množství časů. Co se model od modelu liší, je design kalkulačky, který v modelu V180 není příliš povedený. Matematické operace jsou v řádce vedle sebe a je proto nutno hodně listovat. Pokud jde o zábavu podporuje telefon Javu (J2ME) a standardně jsou vestavěny dvě hry a samozřejmě také možnost stáhnout si další. Kapacita paměti je 1,8 MB.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Podsvícení klávesnice je možná až příliš silné • rastr displeje je jemný, zobrazení však kvalitu aktivních displejů nemůže nabídnout

Z datových funkcí má Motorola V180 vestavěnu podporu wap 2.0 a dále GPRS třídy 10 v konfiguraci 4 +2 timesloty. S počítačem je možné telefon propojit přes USB kabel, který zapojíte do konektoru mini USB na horní straně. Technologii bezdrátového spojení Bluetooth nebo infraport Motorola V180 nenabízí.

Dobré levné véčko

Telefon se snaží oslovit svou konstrukcí a funkční výbavou takové uživatele, kteří chtějí za dobrou cenu získat elegantní véčkový telefon se standardní funkční nabídkou. Pokud sáhnou po nové Motorole V180, jistě nebudou litovat. Dostanou telefon s kvalitním displejem, přívětivým ovládáním, dostatečnou funkční výbavou a příjemně znějícím vyzváněním.

Model přijde do prodeje v pondělí 16. srpna a to pouze do volného prodeje. V nabídce operátorů se tato Motorola zatím neobjeví. Jeho cena by se měla pohybovat kolem 5 000 Kč, čímž si jistě najde mnoho zákazníků. Z oblasti levných véčkových telefonů bude Motorole V180 konkurovat například nedávno do prodeje uvedený Siemens CF62.

Plusy a minusy

+ design
+ klávesnice a ovládání
+ cena
- malý a tmavší displej
- příliš viditelné otisky rukou


V poslední kapitole najdete fotogalerii, která obsahuje i doposud nepublikované snímky.

Témata článku: Motorola, , Motorola V180, Siemens CF62, Test, Motor, Stejné logo, Motorol, Logo firmy, Telefon a Zpráva