Motorola V500: dokáže víc, než si myslíte!

Všichni fanoušci Motoroly netrpělivě vyhlížejí novinku V600. Zbytečně však opomíjejí model V500, který má displej s 65 000 barvami, integrovaný foťáček, velkou paměť a Bluetooth. Bude však za nižší cenu.

Nová vlna véček

Počátkem podzimu začne Motorola houfně obměňovat svou modelovou řadu „V“.  Můžete se těšit na modely V300, V500 a především V600. Model V600 bude funkcemi prošpikovaný kovový telefon, který zaujme snad každého. V jeho stínu však stojí zdatný konkurent – model V500. Funkcemi téměř totožný s modelem V600, ale za dostupnější cenu. Jaká bude, to se musíme nechat překvapit – můžeme spekulovat, že se bude pohybovat okolo desetitisícové hranice.

V500 se stydět nemusí

Pojďme se teď přesvědčit, co vše může svému uživateli nabídnou model Motorola V500. Materiál použitý na jeho skořepinu nebude kov jako u modelu V600, ale pouze plast. Na vnější straně zaujme grafickým displejem s rozlišením 96 x 32 pixelů, nad kterým se rýsuje objektiv integrovaného foťáčku. Ten umí pořizovat fotografie v rozlišení 640 x 480 pixelů. V relativně malém těle telefonu – jeho rozměry jsou 87 x 47 x 23 mm – naleznete velký barevný displej s rozlišením 176 x 220 pixelů. O jeho kvalitách nejlépe vypovídá údaj o počtu zobrazitelných barev – rovných 65 tisíc. Není známo, zda bude typu TFT či nikoli.

Kamerka s sebou většinou přináší přidruženou funkci - multimediální zprávy MMS. Motorola V500 je samozřejmě ovládá. Jelikož fotografie jsou velmi náročné na vnitřní paměť, bude pro ně (a nejen pro ně) připraveno rovných 5 MB paměti, což je relativně hodně. MMSky se neobejdou bez GPRS připojení. Motorola V500 proto bude podporovat GPRS třídy 8.

Konečně Bluetooth

Z užitečných funkcí jmenujme zejména podporu pro Java aplikace nebo bezdrátového připojení Bluetooth. Mnozí také ocení vestavěného klienta elektronické pošty či digitální diktafon s kapacitou dvě minuty. Polyfonní vyzvánění ji rovněž nebude cizí. Předpokládané hovorové časy jsou následující: pohotovostní doba – 210 hod, doba hovoru – 500 min

Hlavním rozdílem od vybavenějšího kolegy V600 bude pouze chybějící podpora streamovaného videa, výměnné kryty a barevná dioda (indikátor). Nová Motorola V500 se objeví na trhu nejpozději do konce roku. Očekávat ji však můžete snad už na podzim.

Diskuze (25) Další článek: Nový T-Mobile MDA má foťáček a lepší displej

Témata článku: Motorola, Motorola V500, Nová vlna, Motorol, Motor, Dok, Barevná dioda, Materiál použitý