Můj mobil: Motorola V300

Diskuze čtenářů k článku

Retikula  |  21. 09. 2004 22:12

Ahoj vsem. Jsem priznivce znacky Motorola a mam jiz druhou Motorolu, T-280. Minuly tyden jsem si koupil V525 (coz je skoro stejny telefon jako V300), ale s litosti priznavam, ze jsem se ho po nekolika dnech zase zbavil. Jsem tolerantni a prizpusobivy clovek, ale dva nedostatky me dostaly na kolena a nemohl jsem se s nimi smirit. A to (1) tragicky display - ve tme je vyborny, ma super rozliseni atd atd atd... ale zkuste si neco precist na slunicku, nebo jen na normalnim dennim svetle. Zmena z normalniho cernobileho displaye me proste skovala. Negativne. (2) Hrozny psani SMS. Pisu je hodne casto a hodne mi vadi, ze vsechny snahy pro zjednoduseni psani jsou mi spis na obtiz. Porad to doplnovalo nejake blbosti, nemohl jsem to nijak vypnout. Navic Motorola zmenila rozlozeni klavesnice, takze napr * a # uz nejsou pod cislem 0, ale pod symboly- a to az na konci... navic rezim psani cislic se musi navolit klavesou #, takze kdyz chcete napsat treba jen jedno cislo, musite porad prepinat mezi rezimem psani pismen, psani s Itapem, psani s necim jinym a psani s tim a tim... a pak zase nazpatek. Nevychytana mi take pripada klavesnice 0, kdy NULU si nulou proste nenapisete - dokud si to neprepnete zase na neco jinyho...uz si to ale moc nepamatuji.

Chvalim Motorolu za to, ze narozdil od me 280 si kalendar a poznamky pamatuje co jsem do nich ulozil i v pripade, ze zasunu jinou sim kartu. Naopak nezmeneno zustalo to, ze kdyz je vybita baterie, telefon otravuje pipanim snad kazde dve minuty a neda se to vypnout. Jednou mi to staci a pamatuji si to! Kdyz nemam moznost nabijet, nemuzu nic jineho delat - a je to k vzteku, kdyz to porad pipa.

Je mi divne, ze nekdy se zhaslo podsviceni klavesnice - neprisel jsem na to zajakych okolnosti, prislo mi ze je to nahodne, i kdyz treba pisu sms. V525 se to netyka, ale jinych novych modelu ano: Absolutne nechapu, proc Motorola meni tak dulezite klavesy jako prijmuti a ukonceni hovoru (cervene a zelene tlacitko ). Clovek by predpokladal, ze Motorola chce abychom stale pouivali jejich znacku, ale proc meni TAK zazite zvyklosti v ramci jedne znacky? To fakt nechapu a u me by to byl i duvod k zakoupeni jine znacky. Proste zelena patri napravo a cervena nalevo - a i kdyz jini lide jsou zvykli na neco jineho, ja jsem u Motoroly zvykly na tohle a basta.

Prizpusobeni funkci telefonu je vyborna funkce a dost ji vyuzivam. Buzeni budiku pri vypnutem telefonu je super a dost mi chybi. Na druhou stranu kdyz jsem mel vybitou baterii, telefon me nevzbudil. Take se vypnul asi po hodine prvniho hlaseni ze baterie je vybita. To u stare T-280 a NiMH baterie mi telefon vydri jeste tak den po prvnim hlaseni a i kdyz se vypne vybitim, pak ho muzu jeste na chvili zapnout a jiste by me i vzbudil, kdyby to umel.

Dale vy vsichni, co jste nikdy nemeli V telefon a premyslite o tom, poradne si to rozmyslete. Uz nebudete moci jet na kole a psat SMS (hlavne kdyz se musi porad prepinat slovniky nebo cislice atd.), ani nekomu rict 'pockej' a strcit ho na chvili do kapsy... Ja zustavam u sve T-280 a jsem spokojen. A pozor take na ty displaye. Nektere telefony maji reflexni folii, diky ktere je vsechno krasne videt (stara T-260 ji ma UZASNOU!), ale V525 nema nic. Ale pokud chcete telefon na paradu, pak do nej jdete, na to je prima. A mam na nej volne textilni pouzdro Samsonite, kdybyste nekdo chtel :)

Zdravi Retikula

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
autorka článku  |  22. 09. 2004 18:59

Já jsem s telefonem celkem spokojená. Jak jsem se už zmínila, předchůdce V300 byla Ti250. Měla hologratickou folii a při šikovném nasvícení zářila tak, že jsem si říkala, proč najednou svítí zeleně a ne modře. Trochu mě tam ale zlobily upomínky. Občas si postavila hlavu a ne a ne připomenout uloženou událost ( a to se mi žádné dvě nepřekrývaly). Bylo mi tam taky hodně líto, že měla iTap pouze anglický a český slovník se nikdo nenamáhal vytvořit.


Barevný displej a sluníčko - no to je kapitola sama pro sebe. Tady si musí člověk vybrat - buď barvu nebo displej monochromatický, na který je dobře vidět i při sluníčku.


Na V300 je naštěstí zelený a červený telefonek tam kde patří(sice už není OK nebo C, tyhle písmenka nahradil zelený a červený telefonek). Zelená vpravo, červená vlevo ( i když recenze jí právě tato umístění vyčítají).


Klávesnice při psaní může shasnout, když si navolíš, aby při dostatku světla klávesnice nebyla podsvícena. Tahle funkce se mi líbí.


SMSky nepíšu moc často, tak hraní si s přepínací klávesou mě moc netrápí a navíc, mobil se velmi rychle učí. Kam se na to hrabe T9. I když si iTap vypnu, tak mi slovník občas nabídne doplnění slova. Co dodat - já jsem spokojena.


Nikdy mě zatím nenapadlo během hovoru strkat mobil do kapsy. Naopak, líbí se mi možnost ukončit hovor prostým zavřením mobilu.


Když zapomenu nabít včas mobil a začne pípat, tak ho prostě vypnu. Ve stadiu vybité baterky už stejně není téměř k použití.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martina  |  20. 09. 2004 11:21

Tak jak je to s tím IM, na infolince s tím nechtejí mít nic společného a na netu nic o tom není. Provozuje to někdo na tomhle pěkným telefonku?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
autorka článku  |  20. 09. 2004 18:45

O IM jsem už pár názorů četla. Na infolince ti nepomůžou, protože operátor toto neposkytuje. Na internetu jsem se však setkala s názory lidí, že to lze rozchodit pomocí registrace na cizích stránkách - tzn. ne na českých. Byl pro to stvořen nějaký anglický prográmek, který se neplatil. Někdo si to chválil, jiný říkal, že mu to nechodí.


Doporučuji forum k Motorole V 300 na adrese:


http://www.motorola4u.net/forum/read.php?f=32&i=1016&t=1016

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jaňďa  |  20. 09. 2004 09:04

Zdravím ,


protože už jsem měla v ruce čtyři Motoroly a VŠECHNY  uměly vyhledávat podle pozice (na kartě či v telefonu) a následným stisknutím #,  zajímá mě, zda to umí i tahle Motorolka.
A za další - v jakém formátu vám chodí doručenky? Flash na displej nebo "trvanlivě" jako SMS?
Dík moc a přeji pěkný den!
J.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
autorka článku  |  20. 09. 2004 18:38

Mně prošla rukou Motorola M3888, T2288R, Ti250 a teď mám V300. (doma jsme měli ještě T180, T192 a ještě nyní máme C350) Takže značka motorola je mi dost blízká.


Vyhledávání podle pozice a následným stisknutím # mají snad všechny telefony. Vzhledem k tomu, že V300 má místo na 1000 kontaktů v telefonu, dostaneš se na první pozici na SIMkartě kombinací 1001 a #.


Chceš-li doručenku, musíš si těsně před odesláním zprávy zvolit: doručenka - ANO. Přijde jako SMS na SIMku a i když si ji pak smažeš, můžeš se v "outboxu"(=odeslané zprávy) podívat na "status zprávy" a tady se ti zobrazí kdy byla zpráva odeslána a kdy byla doručena.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ender  |  19. 09. 2004 21:55

Prrrosssííím, jak se dá u tohohle telefonu zapnout zobrazení POUZE čísel z telefonu v telefonním seznamu??? Koupil jsem tenhle mobil manželce, dal jsem zkopírovat všechny záznamy ze SIMky do vnitřní paměti telefonu a teď mám VŠECHNY kontakty v seznamu dvakrát (najedu to seznamu a připadám si že šilhám, všechno dvojitě)! Větší opruz jsem ještě nezažil... Kontakty na SIMce chci zachovat, jenom by se nemusely pořád zobrazovat... Manuál je vcelku na < >, měl jsem už hodně telefonů ale takhle zmateně se chová jenom tahle Motorola...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
autorka článku  |  20. 09. 2004 18:10

Tvoje žena nutně potřebuje mít každý kontakt zařazený v určité skupině? Jestli ne, tak potom nechápu co tě vedlo ke zkopírování seznamu do mobilu. Motorola není Siemens, tam se toto kopírování dělá, protože neumí zobrazovat oba seznamy najednou. U Motoroly není důvod. Domnívám se, že jediná možnost by byla smazat celou SIMkartu, pak budeš mít vše jen jednou.


Myslím si, že možnost zobrazovat jen jeden telefonní seznam V300 nemá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
autorka článku  |  18. 09. 2004 07:50

Od napsání této "recenze" uběhlo už pár týdnů a já můžu doplnit ještě dva další poznatky.


1.V emailovém klientu přečtu zprávu napsanou i v jiném formátu než "prostý text", když si zvolím funkci odpovědět.


2. Pokud chci vymazat opakované události zpětně, dá se to udělat tímto způsobem: zvolím upravit, pak otevřu např. název, (tady si můžu text upravit a nebo taky ne) a potvrdím O.K. V položce datum se mi zobrazí den, od kdy je opakování aktivní. Tento teď změním na den, od kterého má opakování zase pokračovat. Všechny zpětné položky se tímto vymažou. 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
joejog  |  18. 09. 2004 10:48

"Slouží nejen k ovládání hlasitosti mikrofonu" pozor - neplést si  mikrofon a sluchátko


"že mluvím a najednou zjistím, že z se druhé strany nikdo neozývá " - tak to se může stát jen ženám  ,ale na druhou stranu je to nejlevnější volání

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
monk  |  18. 09. 2004 19:27

pouzivas vubec mobily?nebo mas nejakej special kterej ti zacne tutat kdyz spojeni spadne?nejsem holka, ale uz se mi parkrat stalo, ze kdyz jsem neco popisoval nebo vypravel a spojeni spadlo, ze jsem to zjistil, az kdyz jsem pozadoval interakci od protejsku...zas to neprehanejme

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Luky  |  19. 09. 2004 06:32

Ty jsi pakun vid? :o) stalo se mi nekolikrat, ze jsem se dostal ze signalu a spojeni spadlo a nevedel jsem o tom (zrovna jsem mluvil). Tak mlč

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor