Můžu mít dvě telefonní čísla na jedné kartě SIM?

Možné je už téměř všechno...
Ano, technologicky to je možné. Tato technologie se označuje zkratkou ALS (Alternative Line Service) a je nutné, aby ji podporoval mobilní telefon, karta SIM i mobilní operátor. V České republice distribuuje karty SIM s podporou této technologie zatím pouze Český Mobil. Ani ten však zatím nenabízí její využití – snad v budoucnosti.

Tato služba umožňuje mít dvě telefonní čísla u jednoho operátora. Je možné ji používat i tak, že druhé číslo patří svým předčíslím do sítě druhého operátora, ale využívat jej musíte ve stejné mobilní síti jako číslo první. Vždy je nutné určit jedno telefonní číslo jako aktivní. Z něj budou uskutečňovány všechny telefonní hovory. Když budete chtít uskutečnit telefonní hovor z druhého telefonního čísla, budete se muset v menu mobilního telefonu přepnout na momentálně neaktivní telefonní číslo – od této chvíle se ale stane aktivním. Jednodušší je to při přijímání hovoru – přijímat můžete hovory na obě telefonní číslo, bez ohledu na to, které je nastaveno jako aktivní. Na displeji mobilního telefonu se objeví informace o tom, kdo vám právě volá (je to úplně stejné jako na normálním telefonu s normální kartou SIM), ale také informace o tom, na které telefonní číslo vám právě volá.

Váš názor Další článek: Můžu používat s Psionem telefon Nokia 6150 pro komunikaci prostřednictvím infračerveného portu?

Témata článku: , Telefon, Druhý operátor, Hovor, Číslo první, Mobilní telefon, Mít, Mobilní operátor, Operátor, Číslo, Telefonní hovor, Česká republika, Telefonní číslo, Normální telefon, Karta, Český Mobil