Můžu změnit způsob, kterým mě hlasová schránka upozorňuje na nový vzkaz?

Stačí si jen vybrat způsob.
V základních verzích hlasových schránek je tato vlastnost dostupná pouze pro zákazníky Paegasu. :
  • V hlavním menu stiskněte klávesu 3.
  • V menu hlasové schránky pro změny stiskněte klávesu 6.
  • Nyní stiskněte klávesu podle volby způsobu, kterým chcete být upozorňováni na nové zprávy v hlasové schránce:
  • Klávesa 1 – budete upozorněni kombinovaně, zpětným zavoláním i krátkou textovou zprávou.
  • Klávesa 2 – budete upozorněni krátkou textovou zprávou.
  • Klávesa 3 – budete upozorněni zpětným zavoláním.
  • Klávesa 4 – nebudete vůbec upozorněni na novou zprávu v hlasové schránce.
  • Změnu potvrdíte klávesou #.

Doporučujeme nastavit upozorňování pouze textovou zprávou. Pokud úplně vypnete upozorňování na nové zprávy (volba 4), nebudete vědět, že máte novou zprávu. Přestože spousta uživatelů mobilních telefonů tvrdí, že je schránka obtěžuje a stojí peníze, ve skutečnosti to nemůže být tak strašné.

Obtěžující může být ale zpětné zavolání, které se opakuje do té doby, než sami zavoláte do hlasové schránky a nové zprávy si poslechnete, nebo dokud je nepřijmete. Zvlášť v zahraničí, kdy musíte platit vysoké poplatky pro volání do schránky, je upozorňování zavoláním velmi nevhodné. Spolehlivá, zároveň velmi diskrétní a neobtěžující je informace krátkou textovou zprávou. Ta totiž přijde vždy v okamžiku, kdy se po obdržení vzkazu přihlásíte do mobilní sítě (to v případě, že jste měli telefon vypnutý nebo jste byli mimo dosah signálu) nebo ihned poté, co je to možné (pokud už hovoříte a nepřijmete druhý hovor nebo vůbec nepřijímáte hovory). Díky tomu budete vždy informováni o stavu své hlasové schránky, kterou si v případě, že ji z nějakého důvodu chcete ignorovat, nemusíte poslechnout. A tato zpráva vás navíc nic nestojí, na rozdíl od zpětného volání – pokud je přijmete, platíte tento hovor stejnou sazbou, jako když do hlasové schránky voláte vy.

Diskuze (2) Další článek: Jak se dozvím, že mám v hlasové schránce vzkaz?

Témata článku: , Kter, Způsob, Zpětné volání, Mobilní telefon, Paegas, Textová zpráva, Vzkaz, Hovor, Zavolání, Stejná sazba, Vysoký poplatek, Základní verze, Mobilní síť, Nov, Hlas, Nová zpráva, Upozorňování, Hlavní menu, Nový vzkaz, Zpětné zavolání, Schránka, Hlasová schránka, Poplatek, Druhý hovor