Na Facebooku slibují bezplatné SMS. Nevěřte jim

Možná jste si na našem sesterském webu Živě.cz všimli, že Facebook kromě davů obyčejných smrtelníků přitahuje také nejrůznější šibaly. Princip je jednoduchý - stačí vytvořit atraktivní skupinu a čekat, kolik uživatelů se chytí a přidá se k ní. Tentokráte vás chceme varovat před skupinou „SMS správy zdarma! Aktivujte si aplikáciu na posielanie voľných SMS“ (odkaz).

Klepněte pro větší obrázek
Možná se tentokráte dočkáme proměny na fanklub Mirka Topolánka, kdo ví...

V době psaní tohoto článku má skupina 132 523 členů, přičemž textovky nedostane nikdo. Jde totiž o unifikovanou SMS bránu se standardními funkcemi. Háček je v tom, že přístup k bráně vyžaduje autorizaci, přičmež následně do skupiny pozvete všechny vaše přátele na Facebooku. Hrozí také riziko, že skupina změní jméno a bude využita pro marketingové účely účely zcela odlišného rázu.

Přesně to se nedávno stalo se skupinou, která členům slibovala Apple iPhony zdarma, pak se ale přeměnila na fanklub Jiřího Paroubka (o kauze informuje Živě.cz, pokračování zde). Nesmíme opomenout ani další podobný případ, kdy se na službu Stalker Catcher nachytalo půl milionu uživatelů.

Diskuze (34) Další článek: Nokia N900 má nový firmware

Témata článku: , , Obyčejný smrtelník, Topol, Slib, FAC, F +, SLI