Na východní frontě ruch: Apple žaluje Samsung v Japonsku

Právní bitva Applu a Samsungu se pomalu rozšiřuje do celého světa a přerůstá v jednu velkou patentovou válku. Nejnovějším bojištěm pro amerického a korejského výrobce chytrých mobilů a tabletů se po americkém, australském a evropském kontinentu stalo Japonsko. Apple u tamního soudu tradičně požaduje zákaz prodeje zařízení Galaxy a poukazuje na jejich údajné porušení patentů, chránících vlastní produkty iPad a iPhone.

Jak napsala agentura Reuters, Apple požaduje u tokijského oblastního soudu zastavení prodejů produktů Samsung Galaxy. Konkrétně se jedná o smartphony Galaxy S a S II, a tablet Galaxy Tab 7.7, který Samsung představil teprve před týdnem na veletrhu IFA v Berlíně. Zde jej musel na základě nového předběžného opatření soudu po dvou dnech z expozice stáhnout. Právní potyčky mezi oběma firmami přitom v Japonsku probíhají už od dubna. Apple zde žádá od Samsungu odškodné ve výši 100 milionů jenů (cca 920 tisíc eur).

Diskuze (338) Další článek: Amazon Kindle tablet: seznamte se, prý to bude hit

Témata článku: Apple, Samsung, , , Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab 7.7, Samsung Galaxy Tab 7.7 32GB 3G, Samsung Galaxy Tab 7.7 64GB 3G, Sam, Právní bitva, F +, Samsun, Údajné porušení, APP, Východ, #Apple, Žal, Ruch