Nabíjení nemusí být nuda. PixelCable umí věci, které byste od kabelu určitě nečekali

  • Nabíjecí kabely pro telefony jsou nuda
  • Zažitý stereotyp chce změnit PixelCable
  • Má svůj displej, jednotku s firmwarem i samostatnou aplikaci

Nebývá zvykem, abychom se na MobilManii zabývali samotnými kabely k nabíjení telefonů. Tentokrát ale uděláme výjimku, protože takový kabel jako je PixelCable jste pravděpodobně ještě neviděli. Neslouží totiž jen k samotnému nabíjení ale má i vlastní jednotku a malý monochromatický OLED displej, který lze využít mnoha způsoby.

Klepněte pro větší obrázek
PixelCable má integrovaný displej, který vám ukáže aktuální nabíjecí výkon.

Tím úplně nejzákladnějším je ověření skutečného nabíjecího výkonu, což se hodí zejména dnes, kdy výrobci slibují všemožně velké výkony. Kabel pozná jaký proud a napětí jím protéká, takže vám skutečný výkon (s drobnou povolenou odchylkou) zobrazí na displeji. K tomu nechybí ani informace, zda nabíječka běží v normálním režimu, nebo v režimu některého z rychlých dobíjení.

Nabíjecí výkon, emoji či motivační zpráva

Další šikovnou vychytávkou je zobrazení procenta baterie. Přímo z displeje na kabelu, tak poznáte, že je váš telefon nabitý, aniž byste u něj museli zapínat obrazovku a stav „ručně“ kontrolovat. To lze dokonce posunout dál i s nainstalovanou aplikací ke kabelu, u které lze nastavit, že po plném dobití vás telefon upozorní zvukovým signálem.

Tím, ale funkce nekončí. Skrze aplikaci si totiž na displeji kabelu můžete zobrazit to, co vás jen napadne. Například různou grafiku, animace, nápisy nebo celé texty. Pokud má být kabel dárkem, můžete nastavit, aby se na kabelu obdarovanému zobrazila nějaká zpráva. Nechybí dokonce ani podpora emotikonů!

Samozřejmě stále mluvíme o kabelu, takže je dobré nezapomenout i na jeho specifikace. Je poměrně tlustý a s opletením, což ale znamená, že zvládne i nabíjecí výkon 100 Wattů,. Kromě nabíjení telefonu jej se silným adaptérem lze použít i k napájení notebooku. Přenos dat je omezen limity USB 2.0, tedy maximálně 480 Mb/s.

Pixel Cable aktuálně úspěšně plní cíle na crowdfundingovém portále Indiegogo, kde je k předobjednání za cenu 229 hongkongských dolarů, tedy zacca 700 Kč, a lze si ho objednat i do České republiky. K dispozici jsou dvě verze, obě mají na jedné straně USB-C ale na druhé můžete mít, buď znovu USB-C, nebo Lightning. 

Co vše umí PixelCable:

Diskuze (4) Další článek: Recenze tabletu Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Tenhle „drobeček“ se vymyká snad všemu

Témata článku: , , , , , , , , Nuda, Firmware, Česká republika, Displej, Aplikace, Samostatná aplikace, Cable, Telefon, Kabel