Nadupaná Toshiba s Bluetooth brýlemi

Kam může vést spolupráce výrobce mobilních telefonů se společností zabývající se produkty z oblasti oční optiky ukázalo spojení firem Toshiba a Oakley. Japonská Toshiba prezentovala svůj nejnovější produkt – sliderový mobilní telefon Toshiba 911T.

01.jpg02.jpg
Barevné varianty Toshiby 911T

Už fakt, že byl 911T prezentován pro japonské zákazníky zaručuje, že nepůjde jen o obyčejný telefon. Toshiba 911T by se měla stát kompletním multimediálním řešením, čemuž odpovídá i jeho funkční výbava. Do zařízení o tloušťce 17,9 mm se tak vešel modul pro příjem pozemního digitálního vysílání, aplikace na prohlížení dokumentů kancelářských aplikací Word, Excel, PowerPoint a Adobe Reader, prohlížeč internetových stránek nebo čip elektronické peněženky FeLiCa.

03.jpg04.jpg
Detaily telefonu • dodávané "stereo brýle" Oakley

Z dalších funkčních možností přidává Toshiba displej o rozlišení WVGA, jednogigabajtový pevný disk možný doplnit paměťovými kartami typu microSD. Na disk nebo do paměti můžete ukládat fotografie pořízené vestavěným 3,2 megapixelovým fotoaparátem (s funkcí automatické redukce otřesů, autofocusem a softwarem pro rozpoznávání obličejů) nebo hudbu staženou během několika okamžiků prostřednictvím vysokorychlostní technologie HSDPA (telefon je tedy určen především pro sítě třetí generace). Spoustu místa bude mít 911T i pro mapy obsluhující přijímač satelitního pozičního systému GPS.

05.jpg06.jpg07.jpg
Živé fotografie (zdroj: Softbank)

Když jsem zmínil hudbu, je na čase rozšifrovat, v čem vůbec spočívá spojenectví Toshiby a Oakley. Spolu s mobilním telefonem je totiž v krabici přibaleno i speciální příslušenství – pár slunečních brýlí značky Oakley se zabudovanými stereo sluchátky. Ve spojení s Bluetooth profilem A2DP nabízí brýle možnost poslechu kvalitní hudby nebo telefonování bez zbytečných drátů kdykoliv a kdekoliv ještě pohodlněji.

Na prodejní pulty by se Toshiba 911T měla dostat v březnu letošního roku ve čtyřech barevných provedeních – bílé, červené, bronzové a černé. Cena při zahájení prodeje zatím nebyla stanovena, jen brýle Oakley ale mají hodnotu 250 EUR což v Česku odpovídá asi 7 tisícům korunám.

Diskuze (23) Další článek: Výhody navigace v číslech

Témata článku: Toshiba, , , BLU, Dodávané stereo, Blue, Bluetoot