Nalaďte si hokej na mobilu - zítra to propukne

Zítra startuje Mistrovství světa v ledním hokeji 2004, to si nesmíte nechat ujít. Kromě novin a televize vám jako zdroj informací může posloužit i mobil. A nebo se stačí zabavit jednou z hokejových her a dalších motivů. Že nevíte jak? V našem článku se to dozvíte.

Kdo nebruslí, jako by nebyl

Tuto sobotu se naši hokejisté obléknou do výstroje a poprvé naostro vstoupí na ledovou plochu s cílem stát se opět těmi nejlepšími. Startuje Mistrovství světa v ledním hokeji 2004, zřejmě největší sportovní událost roku, na kterou může být každý Čech patřičně hrdý. Po dlouhé době se šampionát vrátil na domácí půdu a fanoušci tak mohou sledovat úspěchy našeho týmu z bezprostřední blízkosti.

V souvislosti s rostoucí hokejovou horečkou roste i aktivita firem, která má za cíl prodávat pod značkou „MS 2004“ a svézt se tak na vlně hokejového šílenství. Je úplně jedno, zdali prodává párky, pivo nebo oplatky ve tvaru puku – důležitá je jakákoli spojitost se šampionátem, což zvyšuje potřebnou publicitu.

Jak je to s našimi mobilními operátory? Největší slovo má v hokeji Eurotel jakožto hlavní partner české hokejové reprezentace a oficiální partner MS v ledním hokeji 2004. Z toho vyplývá i široká a nejširší nabídka služeb informačního i zábavního charakteru. S Eurotelem si hokej užijete opravdu dosyta. Do hokejového dresu oblékl několik svých služeb i Oskar. Na led se však moc nechce T-Mobilu, ten byl ovšem vždy spíše na fotbal. Něco málo však taky nabídnul. Pojďme se nyní podívat na přehlídku hokejových služeb trošku podrobněji.

Eurotel má hokej rád

Náš (zatím) největší mobilní operátor nabízí nové služby už od 15. dubna, které byly zastřešeny jak jinak než pod portálem Eurotel Live! Ty jsou věnované výhradně hokejovému mistrovství. Zatímco některé jsou dostupné už od půlky dubna, ty ostatní budou nabízeny od 24. dubna, kdy šampionát oficiálně začíná.

Video zpravodajství

Díky široké nabídce video služeb nemusíte propásnout jediný důležitý okamžik. Na portálu Live si můžete jak přes wap, tak na webu objednat automatické zasílání gólů ze zápasu našich borců, semifinálových či finálových zápasů. Dále nebudou chybět souhrny zápasů ani denní souhrny jednotlivých skupin i vyřazovacích bojů. Celková nabídka bude zahrnovat záznamy gólů, nejlepší okamžiky zápasů a taky různé souboje s srážky. Pokryto bude všech 56 zápasů šampionátu.

Jednotlivé služby budou nabízeny ve třech různý formátech pro různé telefony:

Java video - góly, doručení: nejpozději 10 minut po vstřelení gólu, podporované telefony: Nokia 3510i, 3100, 3200, 6100, 6220, 6230, 6610, 6800, 6820, 7210, 7250, 7250i, Nokia 7650, 3650, 3660, N-Gage.

MMS video - góly, souhrny zápasů, doručení: nejpozději 10 minut po vstřelení gólu, 30 minut po skončení zápasu, podporované telefony: Sharp GX-23, Eurotel Dataphone II, Nokia 6230, 7600, 6820, 3650, 3660, 6600, N-Gage, 7650, Siemens SX1, Sony Ericsson P800, P900.

Eurotel Video Servis - souhrny zápasů, denní souhrny, doručení: nejpozději 30 minut po skončení zápasu, 40 minut po skončení posledního zápasu dne, podporované telefony: Nokia 7650, 3650, 3660, 6600, N-Gage, Siemens SX1.

Délka jednotlivých záznamů gólů bude přibližně 10 sekund. Uživatelé služby Eurotel Video Servis budou moci zhlédnout až několikaminutové sestřihy zápasů doplněné i o komentář. Archív záznamů z předešlých dnů bude dostupný z wapového rozhraní Eurotel Live a z menu přehrávače pro službu Eurotel Video Servis. Služba bude k dispozici od 24. dubna. Videa se nabízí v promo akci za korunu, platíte tedy pouze cenu za připojení.

MMS zpravodajství

Zákazníci si zde mohou zaregistrovat tři druhy MMS zpravodajství.

Je to buď MMS výsledkový servis, u kterého obdržíte komentář včetně výsledku, statistik, názoru hráčů a trenérů včetně fotografií. Služba bude dostupná od 24. dubna, objednání probíhá přímo z telefonu přes wap nebo na www.eurotel-live.cz. Další možností je aktivace přes SMS, kterou odešlete na číslo 999 888 – aktivace (A VYSL MMS), deaktivace (D VYSL MMS).

Taky si můžete aktivovat MMS denní souhrn. Vždy na konci dne po odehrání posledního zápasu obdrží zákazník kompletní denní souhrn zahrnující vedle komentáře a fotografií také informace o výsledcích, statistiky ze zápasů a komentáře hráčů a trenérů. Dostupnost i aktivace je stejná, jen v případě použití SMS musíte použít A HSOUHRN MMS pro aktivaci a D HSOUHRN MMS pro deaktivaci.

Velmi zajímavé informace se skrývají pod položkou MMS hokejové zajímavosti. Ty zahrnují informace z hokejového zákulisí včetně fotografií, nejde však údajně o nic bulvárního. Jedná se o informace typu, kdo byl dopsán na soupisku, dále zprávy o zranění a změny v sestavách. Tato služba bude k dispozici již od 15.4.2004, objednání probíhá z telefonu přes wap nebo na www.eurotel-live.cz. Nechybí ani možnost SMS aktivace, kterou odešlete na číslé 999 888 – aktivace (A HINFO MMS), deaktivace (D HINFO MMS).

SMS zpravodajství

Jednou z nejjednodušších a nejefektivnějších druhů informačních kanálů slouží obyčejná textovka. Základní službou jsou on-line SMS přenosy ze zápasů českého týmu, ze semifinále a finále. Dostávat můžete buď průběžné informace, tedy pokaždé když dojde ke změně skóre včetně celkového výsledku. V tomto případě informaci o střelci branky a o aktuálním skóre. Propracovanější možností je kompletní on-line přenos, jež zahrnuje průběžné informace o vývoji skóre, klíčové okamžiky i finální výsledek. Zákazník obdrží maximálně 40 SMS zpráv za zápas.

Služba bude k dispozici od 24.4.2004, objednání probíhá opět přes wap nebo web a taky prostřednictvím SMS odeslané na číslo 999 888. Aktivace je dvojí - A ZAPAS P SMS (průběžné informace) nebo A ZAPAS K SMS (kompletní informace). Deaktivace - D ZAPAS P SMS nebo D ZAPAS K SMS.

Pokud chcete dostávat pouze výsledky, volte SMS výsledkový servis. Zákazník může podle své volby dostávat buď informace pouze o výsledcích českého týmu nebo kompletní informace s výsledky všech zápasů včetně českého týmu. Zpráva zahrnuje informaci o konečném výsledku, vývoji po třetinách a střelcích branek. Výsledky jsou zákazníkovi doručeny bezprostředně po skončení daného zápasu.

Služba bude dostupná od 24. dubna, objednání probíhá opět přes wap nebo web. SMS aktivace probíhá přes číslo 999888 - A VYSL CZ SMS nebo A VYSL VSE SMS (aktivace). Pro ukončení volte D VYSL CZ SMS nebo D VYSL CZ VSE SMS (deaktivace).

Stejně jako v případě MMS zpráv, i zde je k dispozici kategorie hokejové zajímavosti. Ty zahrnují informace z hokejového zákulisí včetně fotografií, nejde však údajně o nic bulvárního. Jedná se o informace typu, kdo byl dopsán na soupisku, dále zprávy o zranění a změny v sestavách. Tato služba bude k dispozici již od 15.4.2004, objednání probíhá z telefonu přes wap nebo na www.eurotel-live.cz. Nechybí ani možnost SMS aktivace, kterou odešlete na číslé 999 888 – aktivace (A HINFO SMS), deaktivace (D HINFO SMS).

Další možností je wap

Přímo na vašem telefonu můžete přes wap získat snadno on-line zápasy českého týmu, semifinále a finále. Dále denní souhrny výsledků, aktuální tabulky jednotlivých skupin, hokejové zajímavosti a program Mistrovství světa. S výjimkou kanálu hokejových zajímavostí, který bude zpřístupněn již 15. dubna, budou ostatní zpravodajství k dispozici od 24. dubna. Cena závisí na zvoleném tarifu uživatele.

Javová hra MS Hokej 2004

Eurotel přináší javovou hru, ve které najdete stejné týmy a stejné skupiny jako na hokejovém mistrovství. Útočníci zde mohou zrychlovat, ovlivňovat směr a razanci střel. Za faul se dostanete na trestnou lavici a soupeř hraje přesilovku. Pokud se během běžné hrací doby nerozhodne, následuje prodloužení nebo trestné nájezdy. Hru lze stáhnout z adresy http://games.eurotel.cz nebo si ji můžete objednat přes SMS – stačí poslat klíčové slovo HOKEJHRA na číslo 999 888. Dokonce můžete vyhrát zajímavé ceny. Hra vás vyjde zhruba na 93 Kč.

Ostatní služby

Velmi praktickou pomůckou jsou dopravní informace, na základě kterých se rychle dozvíte, jak to vypadá poblíž Sazka Arény a na jiných frekventovaných křižovatkách. O dopravě můžete být informování pomocí wapu nebo MMS.

S hokejových mistrovstvím ovšem souvisí i nepřeberné množství barevných log, pozadí, spořičů a melodií. Velmi lákavá může být také návštěva chatu, kde si můžete popovídat s někým z našeho týmu. To vše na speciální stránce věnované hokeji www.ceskyhokej.cz. Jinak hledejte na www.eurotel-live.cz.

To ale není všechno, s hokejisty můžete komunikovat i prostřednictvím speciální hokejové infolinky na telefonním čísle 607 002 004, kde si lze poslechnout čerstvé komentáře hráčů české hokejové reprezentace k zápasům či informace o atmosféře týmu a dění na šampionátu. Naše hráče můžete podpořit i SMS zprávou, stačí na to samé číslo odeslat textovku a Eurotel ji hráčům dodá až do šatny.

Oskar

Jak jsme už psali, zde se moc nezdržíme. Oskar prostě uchopil své ověřené zábavní služby a převléknul je do hokejového dresu. S nabídkou Eurotelu se to nedá srovnat, ale to už vyplývá ze samotných sponzorských aktivit Eurotelu.

Prostřednictvím Oskarovy služby SMS Info si můžete objednat hokejové a sportovní zpravodajství. Uživatelé si mohou vybírat ze zpráv „předžvýkaných“ deníkem Sport a nebo MF DNES. Na Oskarově wapu se potom nachází tabulky, přehledy a další zpravodajství – to vše v sekci Sport. Pokud zatoužíte po multimediálním podání, můžete využít MMS Magazín a nebo MMS Studio, kde se nachází spousta hokejových motivů.

I Oskar nabízí hokejový chat, nepopovídáte si ovšem se samotnými hokejisty, musíte si vystačit sami se sebou a s případně dalšími návštěvníky Oskarova SMS Chatu. K dispozici jsou tři nové místnosti. SMS Herna potom nabízí několik vědomostních soutěží o hokeji. Stejně jako u Eurotelu, ani zde nechybí tradiční tématická loga, melodie a obrázky. Všechno potřebné naleznete na adrese www.oskar.cz/hokej.

T-Mobile

Pravděpodobně nejchudší přehlídku hokejového nadšení předvedl T-Mobile, ten se ovšem připravuje na fotbalové Euro, proto mu to nelze příliš vyčítat. K dispozici máte SMS Info, MMS Info, wap atd. Podrobné informace hledejte na t-zones.

Diskuze (19) Další článek: palmOne: Prodali jsme již 3 miliony z modelů Zire

Témata článku: , , , , Eurotel Dataphone III, Nokia 3510i, Nokia 6230, Nokia 7650, Nokia N-Gage, Siemens SX1, Sony Ericsson P800, Nejširší nabídka, MOBI, Hokej, Obyčejná textovka, Mobil, Finální výsledek, Fotbalové EURO, Pro +,