Nanopodložka: s mobilem na motokáry (video)

Jdou o ní fantastické zvěsti a skvělé je, že je to všechno pravda. Navíc stojí jen dvě stovky, takže vám nic nebrání vstoupit do mikrosvěta.

Když se ty lepkavé placky objevily v poště, hned jsme věděli o co jde. Říkají tomu nanopodložka a chlubí se, že to umí popřít gravitaci. Bez použití lepidla podložka přilne k (rozumně rovnému a rozumně čistému) povrchu třeba i „vzhůru nohama“. Položit pak na ni můžete cokoliv (s rozumně velkou styčnou plochou a hmotností), my jsme samozřejmě testovali s mobily.

Ve svislé poloze to byla nuda. Plácnuli jsme podložku na dýhovanou skříň, „položili“ na ni mobil a čekali až spadne. Nespadnul. Tak jsme zkusili něco, z čeho by se Newton obracel v hrobě. Podložku jsme „položili“ na spodní stranu desky stolu a mobily přichytili na ni/pod ni. Kovová Nokia E75 po asi 15 minutách spadla, plastová Nokia E63 tam leží/visí dodnes.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Tohle není magie, ale nanotechnologie

V redakci jsme tedy nanopodložku nenachytali, a tak jsme přemýšleli o nějakém extrémním testu. Netrvalo mi dlouho vzpomenout si na své oblíbené motokáry, to by mohl být ten pravý test, to pravé spojení práce a zábavy. Na výsledek se podívejte na videu, já se jen trochu bojím, že tuhle služební cestu mi firma neproplatí...

VIDEO: 1500 'Nanopodložka: s mobilem na motokáry'

Tak co na náš test říkáte? Já jsem dopředu té placce moc nevěřil, a tak jsme testovali se starými telefony, u kterých by nevadilo, kdyby se rozbily. Ale ono se ani po deseti minutách ostré jízdy nestalo.

Co má takový test dokázat? Nepředpokládám, že by odteď motokároví závodníci jezdili s mobilem na štítku. Naopak ale předpokládám, že když podložka dokáže to, co jste viděli na videu, s přehledem udrží i váš mobil na palubní desce vašeho auta. A jestli vám telefon jednoho dne spadne, nejspíše to znamená, že je nanopodložka příliš zaprášená. Stačí ji ale jednoduše opláchnout v čisté vodě, nechat oschnout a začne znovu fungovat.

Dojmy z dvoudenního testu jsou výborné, uvidíme, jak si nanopodložka povede v praxi v delším časovém horizontu.


Nanopodložku do testu zapůjčil a prodává web www.nanopodlozka.cz za 199 Kč

Diskuze (75) Další článek: Sony Ericsson s Androidem koupíte u Orange

Témata článku: , , Nokia E63, Nokia E75, Newton, Nano, Mobil, Nano S, MOBI